• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.06.2023

12:08

TURSKA ŠALJE SPECIJALNE SNAGE NA KIM!

Tanjug

Politika

TURSKA ŠALJE SPECIJALNE SNAGE NA KIM!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Turske šalje bataljon specijalnih snaga na Kosovo i Metohiju.

Ministarstvo odbrane Turske saopštilo je danas da će, na zahtev NATO-a, u naredna dva dana poslati specijalce na Kosovo i Metohiju, koji će biti stacionirani u kasarni u Prizrenu, i pozvalo suprotstavljene strane na uzdržanost.

Kao odgovor na zahtev dobijen iz Združenog štaba NATO-a u Napulju, zbog dešavanja na severu Kosovu, "planirano je da se 4. i 5. juna u kasarnu 'Sultan Murat' na Kosovu" upute turske snage, navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, radi se o pripadnicima bataljona komandosa iz sastava 65. mehanizovane pešadijske brigade iz Kirklarelija, koja je ranije bila raspoređena u sastav KFOR-a. U saopštenju se dodaje da Turska nastavlja da doprinosi regionalnom i globalnom miru i stabilnosti u okviru misija UN, NATO-a, EU i OEBS-a.

"U tom kontekstu, naša zemlja pomno prati dešavanja na Balkanu, gde imamo zajedničke istorijske i kulturne vrednosti, zauzima konstruktivan stav i poziva na uzdržanost strana, kao i na rešavanje nedavnih događaja u prijateljskom i bratskom severnom delu Kosova, koji nanose štetu regionalnoj bezbednosti i stabilnosti, kroz dijalog", navelo je tursko Ministarstvo odbrane.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je 30. maja u Oslu da će ta vojna alijansa poslati dodatnih 700 vojnika na Kosovo i Metohiju, kako bi se suzbilo nasilje koje je izbilo na severu pokrajine i pripremiti još jedan bataljon koji će poslati ukoliko to bude neophodno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sasa pariz

pre 11 meseci

Ako neznaju turci , znamo mi ! Sultan murat i vidovdan dobra kombinacija!

MiroslavBB

pre 11 meseci

TURCI, PONOVO, na KOSOVU poslije 650 godina ...???!!! Kakva POGRESNA strategija ljudi na vlasti u Srbiji - a sve vrijeme nas ubjedjivali drugacije ... ODLAZI, VUCIC-u!!! ODLAZI, MANGUPE jedan!!! ODLAZI, vec jednom, i NE vracaj se vise ...

Zof

pre 11 meseci

Nekada se kasarna u Prizrenu zvala Dušan Silni!

SUHS

pre 11 meseci

Opet Turčin na Kosovo stiže, a nema na to komentara.

Samosvesna građanka

pre 11 meseci

Prilikom ne tako davne Erdoganove posete Kosovu*, Erdogan je tamo klicao: ,,Kosovo je Turska, Turska je Kosovo!'' a kad je oko godinu dana kasnije posetio Rašku oblast, u Novom Pazaru su Erdogan i Veleizdajnik ruku pod ruku, prijateljski osmehnuti i zadovoljni, prošetali Novim Pazarom i ni jedan srpski opozicioni ili Veleizdajniku naklonjen medij nije objavio da je Veleizdajnik barem blagim tonom zamerio Erdoganu što Kosovo* smatra delom Tursku. Sada Turska šalje svoje vojnike, a Veleizdajnik ćuti.

Baki

pre 11 meseci

Bolje da su poslali ustaše ili Bosanske verhabije ili Albance da čuvaju Srbe od šipaca !!! Kakva svinjarija od nato pakta!!!

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija