• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

18.02.2023

19:30

VEĆI KURTI I OD KURTIJA! Albanski lobista Danijel Server ponovo bulazni o "DRŽAVI KOSOVO"!

Politika

VEĆI KURTI I OD KURTIJA! Albanski lobista Danijel Server ponovo bulazni o "DRŽAVI KOSOVO"!

Podeli vest

U intervjuu za Gazet Ekspres povodom 15. godišnjice samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova, američki profesor i direktor programa za upravljanje konfliktima i američke spoljne politike na Školi za napredne međunarodne studije Univerziteta Džons Hopkins, inače poznati albanski lobista Danijel Server izjavio je da je tzv. Kosovo ispunilo neka njegova očekivanja.

- Kosovo je ispunilo neka od mojih očekivanja. To je uglavnom mirna zemlja u kojoj ljudi mogu politički da se organizuju, slobodno govore, zarađuju za život i praktikuju svoju veroisposvet. Ali u isto vreme, deo naroda, posebno na severu, nije prihvatio autoritet prištinskih institucija. Još uvek ima mnogo korupcije i malo posvećenosti zakonu i redu. Međunarodno priznanje i članstvo u UN i dalje nedostaju - rekao je Server.


Podsećajući na ključne trenutke od samoproglašenja nezavisnosti tzv. Kosova Sever je ocenio da je tokom nereda u martu 2014. godine tzv. Kosovo "izgubilo pravac".
- Istakao bih da je proglašenje nezavisnosti u februaru 2008. godine, u potpunosti koordinisano sa SAD i većinom članica EU, kao i sa većinom suseda, bilo mudro - rekao je Server i dodao da bi danas stvari bile mnogo gore da "tada nije bilo tako".


Na pitanje kojim bi putem tzv. Kosovo trebalo da nastavi nakon 15 godina od samoproglašenja nezavisnosti, Server je odgovorio:
- Bliske konsultacije sa prijateljima, reciprocitet sa protivnicima, kontinuirano poboljšanje reda i zakona na celoj nezavisnoj teritoriji i za sve građane.
 

Ovako sumanute izjave ne daju čak ni pojedini političari iz Prištine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

pa neka se samo vidi na sta lice svi ti koji su lobirali za siptarcine od olbrajtove ,zene onog idiota predsednika Klintona fon der lajna ,takvo joj prezime vise odgovara i to retka lajna ,vokera ovog majmuna usatog i da ne nabrajam dalje

Rade R

pre 1 godinu

Ma vidi na šta ova nakaza liči! Nije njega bog slučajno unakazio! Ima neko zlo u njemu! A novac mu je glavni motiv!

Vele

pre 1 godinu

Vučić im pomaže više od bilo koga.Ne dam Gazivode,ne dam tablice,neka ne pomišljaju da napadaju naš narod......sve je slagao.Sever je pao bez borbe po lično njegovom naređenju.Tako da on sve šta kaže Slaže.

Dragi

pre 1 godinu

Znači, od ovakvih debila je Srbija u zadnjih 10 godina kupovala mir i stabilnost. Hoće li neko nekada reći ovom narodu, koliko smo platili i šta smo izgubili?

Penzionerj

pre 1 godinu

Pogledaj se u ogledalo, slepče. Da te čovek sretne unoć prestavio bi se. To će se desiti na sveti nikad. Za pare bi prodao i svoje dete ako ga imaš. Kosovo i Metohija je Srbija uvek bila i uvek će tako i biti. Samo se nadaj i ti i ova sita domaćih izdajnika.

Nena

pre 1 godinu

Na okupiranoj teritoriji dela bilo cije zemlje - proglasenje nezavisnosti JE UVEK NEVAZECE!!!!

MrKamenjarac

pre 1 godinu

.....GNJIDO SUPLJOGLAVA FASISTICKA,MARSCH TAMO ODAKLE SI SE IZKOPILIO

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija