• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.01.2023

17:44

PREDSEDNIK VUČIĆ SA SINOM DANILOM SUTRA IDE NA HILANDAR! Šef države dočekaće Božić u najvećoj svetinji

Politika

PREDSEDNIK VUČIĆ SA SINOM DANILOM SUTRA IDE NA HILANDAR! Šef države dočekaće Božić u najvećoj svetinji

Podeli vest

Aleksandar Vučić prvi je predsednik Republike Srbije koji će dva puta biti u zvaničnoj poseti manastiru Hilandar, jednoj od najvećih svetinja ne samo srpskog već i čitavog pravoslavnog sveta.

Informer će pratiti predsednikovu posetu manastiru čiji su utemeljitelji Sveti Sava i njegov otac, osnivač moderne srpske države Stefan Nemanja - Sveti Simeon.


Od svoga osnivanja Hilandar je uvek, pa i u doba najvećih nacionalnih tragedija, čuvao i simbolizovao jedinstvo srpske države i srpske crkve. Ovaj manastir, jedan od samo tri preostala negrčka manastira na Svetoj Gori Atonskoj, uvek je delio sudbinu svoga naroda. Kada god je naša država bila jaka, i Hilandar je sijao kao najsjajniji nacionalni dragulj.
Davne 1896. godine kralj Aleksandar Obrenović, vraćajući se sa prvih modernih Olimpijskih igara u Atini, došao je na Svetu Goru, otkupio nagomilane dugove Hilandara i tako sprečio tada već realnu opasnost da Srbi izgube svoju Svetu Carsku Lavru. U smutno i bezbožno vreme komunizma šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, kada je ponestalo srpskih monaha i zapretila je mogućnost da upravu nad manastirom preuzme grčka crkva, brojni srpski rodoljubi iz dijaspore pohitali su na Svetu Goru i tako spasli Hilandar.


Konačno, danas, 19 godina posle strašnog požara u kome je u noći između 3. i 4. marta 2004. godine manastir katastrofalno stradao, radovi na obnovi manastira privedeni su kraju, a najveći deo para za obnovu, više od 60 odsto, država je dala posle promene sistema 2012. godine.

Kako je predsednik Aleksandar Vučić obećao prilikom prve posete 2021. godine, manastir je i dobio maksimalnu moguću pomoć države kako bi, već za dve godine, dakle sada, naš Hilandar ponovo bio jedan od najlepših manastira ne samo na Svetoj Gori već u čitavom pravoslavnom svetu.

Foto: Informer

Predsednik Srbije Aleksandar Vućić prilikom prve posete Hilandaru 2021. godine




Obnova manastira i kako je protekla prethodna poseta Vučića Hilandaru


Predsednik je u prvu zvaničnu posetu Hilandaru došao kao običan čovek, a dočekan je sa svim počastima kao predsednik i državnik.
Najpre je od Uranopolisa u pratnji najbližih saradnika i ministra Nenada Popovića hidrogliserom koji inače koriste i svi drugi hodočasnici došao do manastirske luke gde ga je sačekao otac Teodor, jedan od najuglednijih hilandarskih monaha. Odatle su kombijem krenuli na put prema petnaestak kilometara udaljenom Hilandaru.
Na ulazu u manastir u čast predsednika Republike istaknute su bile tri zastave - svetogorska, grčka i srpska, što se radi samo u izuzetno retkim slučajevima, prilikom posete najviših i najuglednijih gostiju.
Šefa države svečano su u Hilandaru dočekali iguman Metodije sa monasima, a on je odmah potom krenuo u obilazak manastira i radova na obnovi, koji su trajali gotovo punih 19 godina.
Aleksandar Vučić je tada svojim domaćinima obećao da će država Srbija učiniti sve što je u njenoj moći da obnova bude završena u naredne dve godine.
- Uzvišeno je bilo biti gost manastira Hilandar na Božić, na najradosniji pravoslavni praznik. Mnogo toga sam naučio i mnogo toga video, ali i dobio duhovno okrepljenje i posebnu snagu da se borim za Srbiju, da naša Srbija bude uspešnija, da bude još snažnija, da sačuvamo naše nacionalne interese. Hvala igumanu Metodiju, hvala i svim monasima na dočeku i prijemu, koji je zaista bio veličanstven... Mi ćemo da učinimo sve kao država da pomognemo obnovu na svaki mogući način i verujem da već za dve godine više neće biti kranova i da ćemo svima moći da kažemo da je Hilandar jedan od najlepših i najmoćnijih manastira na svetu - rekao je predsednik Vučić prilikom posete 2021. godine. 
 

Ko se napije vode s bunara Svetoga Save, uvek se vraća


Hodočasnici, oni koji su na Hilandaru bili više puta, kažu da se svi koji se jednom napiju vode sa bunara Svetoga Save do kraja svog života iznova i iznova vraćaju ovoj velikoj srpskoj svetinji.
I predsednik Vučić je prilikom posete 2021. godine pio sa ovog bunara koji je, kako se veruje, iskopan pre više od osam vekova, još onda kada je Sveti Sava došao na Hilandar i počeo da gradi manastir.
Posle sedmosatnog bdenija i prazničnog, božićnog ručka, šef srpske države je sa igumanom Metodijem i drugim monasima obišao brojne znamenitosti. Bio je u manastirskoj riznici u kojoj se čuvaju neke od najvećih svetinja, video je carske dveri i ikone sa prvog ikonostasa iz stare hilandarske crkve, pred njega je izneta originalna povelja o osnivanju manastira, kao i neprocenjivo vredna mozaička ikona pred kojom se molio Sveti Simeon i koja je osnivaču srpske države prineta na celivanje u samrtnom času...
Čudotvorna loza Svetog Simeona niče bukvalno iz kamena, iz groba u kome je počivao Stefan Nemanja. Postoji na hiljade primera da je loza pomogla ljudima da dobiju decu
Carske dveri stare više od osam vekova, koje su krasile prvu hilandarsku crkvu
U riznici se čuva i originalna povelja o osnivanju manastira stara osam vekova





 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Anja

pre 1 godinu

Srećan put na Hilandar predsedniku i njegovom sinu.

Tsra

pre 1 godinu

Najlepse mesto Hilandar gde se moze docekati Bozic

Petar

pre 1 godinu

Bravo za predsednika i njegovog sina. Najveci hriscanski manastir.

Rada

pre 1 godinu

Naše najveće svetinje kao što je Hilandar zaslužuju da ih predsednik poseti i da uz blagoslov dočeka Božić.

Ruza

pre 1 godinu

Sve pohvale za predsednika Vučića i njegovog sina. Tako to rade pravi predsednici.

Petar

pre 1 godinu

Zasluzili ste odmor od svih obaveza u prethodnom periodu i duhovno uzdizanje i spokoj u najvecem srpskom manastiru.

Vojka

pre 1 godinu

Simbolicna poseta nasoj svetinji koja obasjava vernike tako daleko od maticne drzave

Ljubica

pre 1 godinu

Hilandar, jedan od najlepših manastira ne samo na Svetoj Gori već u čitavom pravoslavnom svetu je naš ponos. Vučić dok je na čelu Srbije, pomagaće srpske svetinje. Baš lep potez što će na Božić pisetiti manastir.

Mitarpavlovic

pre 1 godinu

Posle iscrpljujuće godine najbolje se baterije pune na duhovnim mestima sa najvoljenijima.

Sandra

pre 1 godinu

Vučić je pravoslavac i Srbin koji poštuje naše najveće crkvene praznike i zato će Božić dočekati u manastiru Hilandar najvećoj pravoslavnoj svetinji. Naravno i Danilo će zajedno sa ocem otići tamo i ispoštovati sve običaje vezane za ovaj hrišćanski praznik.

Iva

pre 1 godinu

Vucic ce za Bozic sa svojim sinom posetiti manastir Hilandar.

Ksenija

pre 1 godinu

Presednik Vučić će u društvu svoga sina Danila posetiti manastir Hilandar i tamo provesti Božić.

Vesna

pre 1 godinu

Uz Božiji mir i blagoslov želim Vama i Vašem sinu, kao i svom pravoslavnom narodu srećne Božićne praznike.

Ana

pre 1 godinu

To je nasa najveca svetinja! Svaka cast predsedniku Vucicu!

Ana

pre 1 godinu

Predsednik Vucic ce na najlepsi moguci nacin docekati Bozic! Sve najlepse njemu i njegovom sinu Danilu.

joiva

pre 1 godinu

hoce li danicle ponijeti malo heroina da podjeli s pickousnim retardom kojeg smo trebali snajperom kad je sanjao veliku srbiju u hrvatskoj. koji retardirani majmuni, neka poginu i jedan i drugi pickousni senior i junior. jos im fali ljubavnik velja nevolja. ili neka za bozic dobiju rak, retardirani degenerici.

Nena

pre 1 godinu

Predsednik Vučić i njegov sin Danilo su prave patriote!Svaka im čast!

Nina16

pre 1 godinu

Pravi je blagoslov docekati tako veliki praznik u takvoj svetinji kao sto je Hilandar i sama Sveta Gora.

Nena

pre 1 godinu

Aleksandar Aleksandar Vučić prvi je predsednik Republike Srbije koji će dva puta biti u zvaničnoj poseti manastiru Hilandar, jednoj od najvećih svetinja!Zajedno sa sinom Danilom će tamo dočekati Božić!Bravo Srbende!

Nena

pre 1 godinu

Tako se poštuje vera i Crkva!Kao što je poštuje nas predsednik i njegov sin Danilo, bravo!

Vejo

pre 1 godinu

Jesu ga obavestili da je pantiću produžen pritvor?Da su Šiptarski policajci po prvi put na tvrđavi Zvečan?Brže,jače,bolje.....alu u izdaju?

Rada

pre 1 godinu

Predsednikovo putovanje na Svetu goru je njegova druga poseta ovoj svetinji

Nada

pre 1 godinu

Predsednik putuje na Hilandar u pravom momentu, kada su pritisci na ansu zemlju nikad veci, da pronadje potrebnu snagu za dalju borbu

Zaga

pre 1 godinu

Sveta gora sama rec govori, blagosloven je svkao koga monasi tamo prime

Lela

pre 1 godinu

Ide predsednik po Bozji blagoslov da u najvecem miru proslavi nas najjradosniji praznik

Pera

pre 1 godinu

Predsednik će skromno i kriŝom, van dometa medija obići najveću srpsku svetinju, za razliku od Tadića koji je vucarao medije sa sobom u manastire

Sofija

pre 1 godinu

Velika je to svetinja gde nema svako milost Bozju da ode

Vanja

pre 1 godinu

Posle 2012 i promene Vlasti u Srbiji, dosta je dato novca u obnovu Hilandara koji je pretrpeo veliki pozar pre 19 godina

Sonja

pre 1 godinu

Ako se tako moze reci, perdsednik ce nas najradosniji praznik docekati na najjsvetijem mestu

Sasa

pre 1 godinu

Vreme koje ce predsednik provesti sa svojim sinom na svetoj gori ce omoguciti predsedniku da se odmori im opusti od svih dnevnih aktivnosti plus sto je vreme provedeno sa detetom nesto neprocenjivo.

Biljana

pre 1 godinu

Uvaženi predsedniče,neka su Vam Bogom blagosloveni predstojeći praznici. I Vašoj porodici.

Djoka

pre 1 godinu

Nema niceg lepseg nego provesti praznike sa porodicom na tako divnom mestu.

Goran

pre 1 godinu

Nista lepse kada otac i sin provode zajedno vreme kojeg ce se obojica zauvek secati.

Djoka

pre 1 godinu

Hilandar je oduvek bio simbol jedinstva srpske drzave i srpske crkve.

Djoka

pre 1 godinu

Lepo je gajiti ljubav prema veri i postovati veru kao nesto najcistije i najplemenitije.

Djoka

pre 1 godinu

Drago mi je da je nesreca sa pozarom sanirana.

Visnja

pre 1 godinu

Za sve ono sto je proslo i sto ceka Vučića kao sefa drzave, potreban mu je odlazak na ovako jedno sveto mesto

Jasna

pre 1 godinu

Nasem predsedniku je potreban jedan ovakav odmor pogotovo sto ce uz njega biti i njegov sin i sto ce sa svojim sinom provesti Bozic nas najradosniji praznik.

Zara

pre 1 godinu

Predsednik je odabrao pravo mesto za proslavu Božića.

Ana

pre 1 godinu

Hilandar je najveća svetinja i idealno mesto za doček Božića sa porodicom.

Mara

pre 1 godinu

Danilu i predsedniku Vučiću želimo lep provod.

Jelena

pre 1 godinu

Svakako da ce predsedniku mnogo znaciti vreme u kojem ce moci biti opusten i uzivati sa svojim sinom jer nakon svega ponovo ga cekaju tezak posao sa jos tezim odlukama koje ce morati da donosi kao najodgovorniji od svih.

Petar

pre 1 godinu

Hilandar je zaista jedna od najvećih svetinja. Danilu i predsedniku želimo srećan put!

Marijana

pre 1 godinu

Verujem da je pravo duhovno ispunjenje dočekati Božić na jednom svetom mestu kao što je Hilandar.

Jana

pre 1 godinu

Predsednik ima veoma veliku podrsku svoga sina Danila jer i ovim putem sa ocem u manastir da sa njim provede Bozic je jasan pokazatelj te podrske jer mogao je sa svojim vrsnjacima bilo gde ipak on je uz svog oca.

Saladin

pre 1 godinu

Pa, lepa je ta simbolicna poseta Hilandaru, mada svi drzavnici redovno posecuju crkve na praznike, nista specijalno...

Cnxncn

pre 1 godinu

Jao kada bi se zamonašio,mojoj sreći ne bi bilo kraja

Mina

pre 1 godinu

Neka u miru i radosti provede praznik! Amin! ??

Aki

pre 1 godinu

Hilandar je predivan, a jos divnije je provesti Bozic u njemu! Amin!

Milena

pre 1 godinu

Neka provede praznik u miru u najvecoj svetinji! Amin! ??

Vesna

pre 1 godinu

Pravi Srbin patrijahalno vaspitan, sa verom u Boga i prenosi to na svoje potomstvo!

Pavle

pre 1 godinu

Posle godine pune turbulencije svaki covek pa i predsednik pozeli malo mira u pod okriljem Hilandara.

Dragisa

pre 1 godinu

Zaslužio je da odmori i proslavi praznik sa sinom na svetom mestu.

Dana

pre 1 godinu

Srećan put predsedniku i njegovom sinu, koji će se uputiti ka našoj velikoj svetinji Hilandaru. Slava Bogu za sve!

Jelena

pre 1 godinu

Hilandar podsetnik da je srpski narod jak i istrajan u svojoj veri

Stevan

pre 1 godinu

Uz božiji blagoslov, veliki pravoslavni praznik, neprocenjivo mesto srpskog duhovnog jedinstva veliki ljudi! Srećan put!

Nina

pre 1 godinu

Hilandar je naša vredna svetinja. Neka je predsedniku i njegovom sinu srećan odlazak na Hilandar, da u miru i sa radošću, sa molitvom za srpski narod, dočeka ovaj najradosniji praznik.

Maja

pre 1 godinu

Bozic je najlepsi pravoslavni praznik za sve nas. Postujuci obicaje potekle od starina, svi se porodicno okupljamo, veselimo i slavimo

kija

pre 1 godinu

Vucic je covek koji postuje svoju veru i drzi do porodicnih vrednosti.

mara

pre 1 godinu

Veliko poštovanje za predsednika Vučića i za odluku da sa sinom na najveći praznik ode na Hilandar.

hana

pre 1 godinu

Vera u Boga je najjača pobeda i molitva za svoj narod.

Zvončica

pre 1 godinu

Hilandar je jedna od najvećih srpskih svetinja, koju svaki Srbin i hrišćanin treba posetiti!

Tara

pre 1 godinu

Najzad i predsednik da odahne, krajnje vreme je bilo da i on ima vremena za odmor

Nina

pre 1 godinu

Nema sumnje u to da će se Vučić pomoliti za ceo srpski narod, onako kako se bude pomolio za sebe. Sreću treba poželeti svima, mi mu želimo mnogo sreće u vođenju Srbije napred. Da bude lider kakav je do sada bio, odlučan i energičan.

Saška

pre 1 godinu

Hilandar, prelepo mesto za posetu našeg predsednika i njegovog Danila

Mila

pre 1 godinu

Najveća sreća je Božić dočekati u molitvi i miru, na ovom svetom mestu. Divno je to što će na ovaj put povesti svog sina i što će se sa njim pomoliti i dočekati ovaj sveti praznik.

Mare

pre 1 godinu

Vucic je patriota, rodoljub i hriscanin. To je ono sto odlikuje sve nas Srbe koji brinemo za svoju zemlju i svoj narod.

Dejana

pre 1 godinu

Vucic je neko ko veoma postuje tradiciju, postuje crkvu i veru

Sanja

pre 1 godinu

Svaka čast predsedniku Vučiću što će sa sinom posetiti Hilandar.

Dejan

pre 1 godinu

Sadasnja vlast je ta koja je pomogla da se obnovi manastir Hilandar

Dejan

pre 1 godinu

I kada je nasa drzava bila najjaca, i Hilandar je sijao, kao nasa najveca svetinja

kija

pre 1 godinu

Srecan put predsedniku uzivaj sa svojim sinom za ovaj blagi dan na Hilandaru.

dane

pre 1 godinu

Vučić je pravi vodja države, kao i pravi vernik. Svaka čast na tome što će Božić provesti na Hilandaru.

Dejan

pre 1 godinu

Sigurno da se na Svetoj Gori svako oseca posebno. Tako ce i predsednik i njegov sin.

Dejan

pre 1 godinu

Sigurno da ce manastirska bratija spremiti topao doček i divno gostoprimstvo

nina

pre 1 godinu

Lepo je provesti praznike na svetom mestu kao što je Hilandar i to na Božić!

robijaće Vučićev kartel i Roša

pre 1 godinu

Kako se samo namestio za fotografiju. Pomislio bi čovek da je Srnin, pravoslavac, a on je pustio kriminalce poput Rošavog glavoseče da truju i ubijaju srpsku decu. Rejting mu je najbitniji ?

gaga

pre 1 godinu

Praznicna atmosfera sa porodicom u velikoj svetinji, Hilandaru

bane

pre 1 godinu

Veru u Boga i svoj narod Vučić prenosi na svog sina. Daje mu snagu međusobnu podršku vetar u ledja.

Dejana

pre 1 godinu

Srbiju ceka dosta iskusenja, dosta izazova i Vucic na ovaj nacin prikuplja snagu, duhovnu energiju

Dejan

pre 1 godinu

Samo ujedinjeni mozemo da sacuvamo nase nacionalne interese

Marija

pre 1 godinu

Uzvišeno je biti gost manastira Hilandar i manastirske bratije na Božić, najradosniji pravoslavni praznik. I Vucic i njegov sin to znaju

Dejan

pre 1 godinu

Mnogo toga ce nauciti na Hilandaru i mnogo toga videti

Dejan

pre 1 godinu

Vazno je da Vucic dobije okrepljenje i posebnu snagu da se zajednicki borimo za našu Srbiju

Nikola

pre 1 godinu

Lep odmor, odmorite se malo od svakodnevnih desavanja

Marija

pre 1 godinu

Zasluzen odmor, i to na pravo mesto, pored Boga, samo verom u Boga dve moze

Vojka

pre 1 godinu

Ovo je pravo vreme za ovakva putovanja a presednik je i puno doprinuo da nasa svetinja bude do kraja obnovljena

Caca

pre 1 godinu

Vucic je dobar primer i svom sinu u svoj drugoj deci kako se postuju i neguju vera i prave vrednosti

Aca

pre 1 godinu

Svaka cast, Vucicu, nije otisao na odmor na Maldive, Kubu... Itd nego ide na Hilandar to je jos jedan pokazatelj kakav je covek

Marko

pre 1 godinu

Tako i treba. Poštujemo našu verujem pravoslavnu.

Natalija

pre 1 godinu

Divno. Na pravom mestu ce provesti praznik.

Posa

pre 1 godinu

Hilandar je duhovno mesto koje za bozic zraci pozitivnom energijom.

Nesa

pre 1 godinu

Vreme provedeno u Hilandaru za bozic je vreme koje se covek napuni mirom u svojoj dusi. Lo

Marko

pre 1 godinu

Uvek uz svoj narod i zaista za svaku pohvalu to što je država uložila sredstva da se jedna od najvećih naših svetinja obnovi.

Mile

pre 1 godinu

Hilandar je sveto mesto koje za bozic zraci pozitivnom energijom.

Kica

pre 1 godinu

Predaednik ce u Hilandaru naci preko potrebni mir posle naporne godine.

Posa

pre 1 godinu

Lepo je sto ce Vucic provesti bozic na svetom mestu Hilandaru.

Nina

pre 1 godinu

I ako je Vucic pokazao koliko je sposoban da stvara i gradi ono što je narodu potrebno u materijalnom svetu, on pomaže i razvoj duhovnosti i na tome su mu svi pravoslavni vernici posebno zahvalni.

Simka

pre 1 godinu

Ima li lepšeg svetog mesta od Hilandara za proslavu najradosnijeg hrišćanskog praznika. Toliko ste toga učinili za Hilandar, a ljudi koji su tamo prepoznali su Vašu dobrotu, požrtvovanost i rad.

lila

pre 1 godinu

Mislim da bi svako ko ima mogućnosti trebao da poesti Hilandar tj.svako od naše muške omladine

Neša

pre 1 godinu

Najlepše je Božićne praznike provesti u krugu porodice.

Žare

pre 1 godinu

Ima li šta lepše, dočekati Božić na Hilandaru.

Srpkinja

pre 1 godinu

Predsednik Vučić uvek zna za svaki red! Mir Boziji! Hristos se rodi!

Milan

pre 1 godinu

Najlepše moguće mesto za proslavu našeg najradosnijeg praznika. Neka ga u miru proslave!

Natasa

pre 1 godinu

Provodjenje velikog hriscanskog praznika, sa porodicom, u jednoj od najvecih srpskih svetinja, ciju obnovu je Srbija i pomogla, dodaje predsedniku jos uzvisenije ljudske osobine.

Mile

pre 1 godinu

Ako, tamo je mir, taman da mirno provedete Božić, da napunite baterije za nove radne pobede. Nadamo da će se i Danilu svideti.

Voja

pre 1 godinu

Neka je sa srecom predsedniku i Danilu na Hilandaru,nasoj najvecoj svetinji,

Vesna

pre 1 godinu

Sta ces lepse,nego da docekas Bozic na Hiladndaru?

Jelena

pre 1 godinu

Председник Вучић овим одласком на Хиландар са сином показује колико су му битне породичне и верске вредности наше земље. Да је један велики православац!

Pavle

pre 1 godinu

Pozeleo bih Predsedniku Aleksandru Vucicu I njegovom sinu Danilu srecan put u Hilandar i puno zdravlja.

Pavle

pre 1 godinu

Srecan odlazak u Hilandar Danilu I predsedniku Aleksandru Vucicu.

Pavle

pre 1 godinu

Srecan put na Svetu Goru da provedu u zdravuj i veselju pravoslavni Bozic.

Marta

pre 1 godinu

Улагањем у манастир Хиландар, улаже се у историју српског народа, у светињу која има посебно место у нашим срцима. Вучић то зна и разуме, и зато је све урадио по питању да се обезбеди преко потребна помоћ манастиру. Одлазак са његовим сином за најрадоснији празник Божић у манастир је изузетан. Нека је свима срећан Божић, и да га сви прославимо у миру и здрављу са вољенима.

Lazar

pre 1 godinu

Veoma dobro se sećam prošle posete Vučića Hilandaru. Posebno srećan, na momente i ushićen bio je predsednik Srbije. od sutra je, sa Danilom, ponovo u Hilandaru. Potrebno mu je to, ozbiljni poslovi ga čekaju nakon togaa.

Luka

pre 1 godinu

Božić najradosniji praznik u najvećoj svetinji. Bog im pomogao.

Olja

pre 1 godinu

U ime svih vernika i naš blagoslov neka je Srećan Božić i Badnji dan.

Luka

pre 1 godinu

Srbi su uvek sa verom u Boga i naše velike svetinje pobeđivali zlo. Samo vera srbina spasava.

Danijela17

pre 1 godinu

Docekati Bozic u jednoj od najvecih pravoslavnih svetinja je divna stvar!

Igor

pre 1 godinu

Velika je cast docekati najsvetiji hriscanski praznik Bozic na Svetoj Gori.

Cile

pre 1 godinu

Tradicija mora da se ispostuje, zelim da se lepo provedu i da osete mir Hilandara i snagu Boga.

Dragana

pre 1 godinu

Čast je biti gost tako velike svetinje kao što Hilandar.

Vija

pre 1 godinu

Манастир Хиландар је српска света лавра на Атосу. Представља један од центара српске културе, хришћанске вере, традиције, медицине. Бурна је историја овог славног манастира. Наш председник Вучић наставља традицију славних српских владара који су посећивали Хиландар и молили се за васцели род српски.

Teamserbian

pre 1 godinu

Prelepo od strane predsednika i njegovog sina Danila, vera je u ovo treško vreme potrebna svima, svi bi trebalo da posetimo manastire i pomolimo se bogu.

Tomo

pre 1 godinu

Nasa najveca svetinja i zasluzuje da sija punim sjajem uz pomoc svoje drzave.

Jasna

pre 1 godinu

Svaka čast precedniku sve stiže i da ispoštuje i veru i sve!

Kosta

pre 1 godinu

nema veće časti, zadovoljstva, biti sa sinom u manastiru Hilandar, u vreme božićnih praznika. Vučić će to doživeti, napuniti baterije i preporođen će se vratiti u Beograd.

Filip

pre 1 godinu

Nema vece casti, nego posetiti Hilandar bas na Bozic. Nazdravlje i spasenje.

Goran

pre 1 godinu

Da nam svima ovi praznicni dani donesu mir, srecu i zdravlje u sve nase porodice.

desko_stefan

pre 1 godinu

Da nam bude srecan Bozic svima koji slavimo.

Ana

pre 1 godinu

Hilandar, kao i svi ostali manastiri, crkve su deo naseg zivota, tu pronalazimo mir, punimo baterije za nastavak dalje, verujem da ce i predsednik zajedno sa sinom uzivati u nasoj od medju najvecih svetinja.

Rastko

pre 1 godinu

Provešće predsednik Vučić i Danilo nezaboravne trenutke u Hilandaru. Dva dana biti u najvećoj srpskoj svetinji jeste poseban doživljaj. Prisustvo službi, večeri na Badnji dan, sedeti za božićnom trpezom sa brojnim monasima, jeste privilegija i poseban doživljaj koji će se zauvek pamtiti.

sasa

pre 1 godinu

Svaka čast Vučiću, on na sve i o svemu misli.I lepo je to sto ce Bozic docekati u nasoj najvecoj svetinji

stevo

pre 1 godinu

Lepo je to sto ce Vucic sa sinom nas najveci hriscanski praznik docekati u nasoj najvecoj svetinji

stefan

pre 1 godinu

Crkva i država treba da saradjuju u interesu naroda,to svakako

srdjan

pre 1 godinu

Jako lepa vest i neka ih Bog cuva a oni Srbiju nasu.

Pavlovic

pre 1 godinu

Lepo je što Vucic sa sinom posećuje srpski manastir na najradosniji srpski praznik.

stevica

pre 1 godinu

Crkva i država moraju da sarađuju, a sve u interesu naroda.

Rasta

pre 1 godinu

Svako dobro Vučiću i blagosloven boravak na Hilandaru.

Plavooki

pre 1 godinu

Zaista,veoma lepo mesto. Zelim im lep boravak.

Cuperak

pre 1 godinu

Želim lep boravak Vucicu i Danilu na Hilandaru i srećne praznike!

Tara

pre 1 godinu

Predsednik voli svoju zemlju! Svaka čast na izuzetnom potezu da se obnovi manastir Hilandar!

Andjelka

pre 1 godinu

Neka im je srecan put , neka pronađu tamo svoj mir i spokoj.

Željko

pre 1 godinu

Vučić uživa veliko poštovanje monaha na Hilandaru, kao i srpske crkve uopšte, kao neko ko je usredsrećen na ostvarivanje dobrobiti za srpski narod.

Saša

pre 1 godinu

Zahvaljujući Vučiću, srpska crkva i država nikad bolje sarađuju na ostvarivanju dobrobiti za srpski narod.

Lazar

pre 1 godinu

Vučić je najzaslužniji za veliki stepen jedinstva crkve i države, što je od velike koristi celom narodu.

Milan

pre 1 godinu

Vučić je svestan duhovnih potreba srpskog naroda i zato je ostvario veliki stepen jedinstva crkve i države.

Zoran

pre 1 godinu

Hilandar je najveća srpska svetinja i drago mi je kad vidim da današnja država Srbija vodi računa o Hilandaru.

Koni

pre 1 godinu

Manastir Hilandar primer je dobre saradnje države Srbije sadašnje i SPC .

ObradMSlovac

pre 1 godinu

Prvi čovek države mora da stigne na svaki sastanak, da prisustvuje svakom događaju i skupu, uvek da bude spreman za odgovor na provokativno pitanje... a to zahteva dugo radno vreme. Lepo je kad su svi članovi porodice na okupu. To je prava ljubav porodice.

Vladana

pre 1 godinu

Vučić poštuje sve što je sveto, srpske manastire koje rado posećuje

Vladana

pre 1 godinu

Hilandar je jedna od najvećih srpskih svetinja.Vučiću želim prijatan boravak sa sinom.

Vladana

pre 1 godinu

Božić je jedan od najvećih srpskih praznika, Vucic postuje srpske obicaje sto je veoma plemenito

Vladana

pre 1 godinu

Zelim ugodan boravak Vucicu i Danilu na Hilandaru i da provede Bozic u miru i spokoju

Vladana

pre 1 godinu

Vucic je zasluzio odmor sa sinom na Hilandaru, da uziva u sve lepote nase svetinje i da s mirom dočeka Božić

mara

pre 1 godinu

Свакако да је напокон наш председник себи дао одушка, ништа лепше провести Божић са својим сином и то још у Хиландару

ivana

pre 1 godinu

После толико рада, одрицања и пословних обевеза и треба предсеник да одмори , чак и више од овога , све је он то заслужио

Tanja

pre 1 godinu

Baš lepa poseta predsednika Hilandaru, jednoj od najvećih svetinja. Neka nam svima donese mir i blagostanje.

Crna Leptirica

pre 1 godinu

Hilandar gledajauci najlepsi manastir na svetu.

sanja

pre 1 godinu

Treba na ovakav praznik osetiti mir i blagostanje Hilandara bravo

Jovica

pre 1 godinu

Svaka mu cast na izboru! Dusevni mir je mnogo bitan!

Hektor

pre 1 godinu

Hilandar je raj za vernike i ljude koji traze dusevni mir.

sanja

pre 1 godinu

Ovakvo prenosenje vere na dete bi trebalo svi u Srbiji da rade

Nina

pre 1 godinu

Ovaj veliki praznik u ovakvoj svetinji je neopisivo lepo,doziveti tajj mir

Ivan

pre 1 godinu

Pomažući našim svetostima je velika stvar. A Hilandar najveća svetinja srpskog naroda. Svaka čast!

Marija

pre 1 godinu

Božić je najradosniji praznik, koji provodimo u miru i slozi.

darko

pre 1 godinu

вучић се према празницима опходи онако како би требао свако од нас, да чува и поштује традицијиу и да празнике проведемо уз своје ближње, срећан бадњи дан

milos

pre 1 godinu

заиста леп потез вучића да са сином проведе празник, да покаже свету вредности које се гаје у србији, а то је породица

nikola

pre 1 godinu

свако од нас би макар једном са неким својим ближњим чланом породице на данашњи дан требао да уради исто што и вучић са својим сином. прелепа слика и показатељ правих вредности

ema

pre 1 godinu

на овај начин председник вучић промовише праве вредности које свако од нас треба да поштује

Njanja

pre 1 godinu

Hilandar svetinja pravoslavlja gde će boraviti naš predsednik Aleksandar Vučić i njegov sin Danilo

Coka

pre 1 godinu

Jedan u nizu dokaza da naš predsednik Aleksandar Vučić istinski poštuje pravoslavnu veru

Lola

pre 1 godinu

Vera je stub srpskog naroda ono što nas jača što nas čuva zbog toga je naš predsednik Aleksandar Vučić čovek koji poštuje veru i tradicije

Ceca

pre 1 godinu

Predsednik je zaslužio odmor, i da najveći hrišćanski praznik provede u miru sa svojim sinom!

Gorana

pre 1 godinu

Srećan Božić predsedniku Vučiću i njegovom sinu, neka u miru da proslave najveći hrišćanski praznik! Hristos se rodi!

Milan

pre 1 godinu

Znamo da će se u našoj najvećoj svetinji moliti za sve Srbe gde god živeli a posebno za našu braću na KIM.

Tijana

pre 1 godinu

Svaka cast predsedniku jer svuda stigne i uz to vodi i svog sina, divna jedna porodica. Svuda je docekan sa najvecem pocastima jer Vucic to zasluzuje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija