• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.09.2022

09:47

Vučić zahvalio Zurofu na borbi za osudu ustaških zločina!

instagram/buducnostsrbijeav

Politika

Vučić zahvalio Zurofu na borbi za osudu ustaških zločina!

Podeli vest

Predsednik Republike Aleksandar Vučić sastao se sa direktorom Centra “Simon Vizental” Efraimom Zurofom, sa kojim je razgovarao o konkretnim inicijativama u cilju očuvanja sećanja na žrtve nacističkog režima, kao i o projektu podizanja memorijalnog kompleksa na Starom sajmištu, koji bi bio posvećen žrtvama nacističkog režima po ugledu na Jad Vašem u Jerusalimu

 

Predsednik je zahvalio gospodinu Zurofu na doslednoj i neumornoj borbi i predanom radu na rasvetljavanju zločina počinjenih u Drugom svetskom ratu, kao i na tome što se sa ogromnom posvećenošću i dalje bori za jasnu osudu ustaških zločina.

Naglasio je da se tom borbom daje nemerljiv doprinos pravdi koju žrtve zaslužuju, ali i sprečavaju opasne pojave istorijskog revizionizma koje su sve vidljivije.


"Ugled Vaše institucije i Vas lično doprinosi ozbiLjnijem sagledavanju istorijskih činjenica i opreznijem nastupu onih koji neprestano rade na umanjivanju, čak i negiranju stradanja srpskog naroda", istakao je Vučić.

Dodao je da saosećanje koje delimo ujedno predstavlja i podsetnik da nikada ne zaboravimo šta se zaista događalo tokom Drugog svetskog rata.

"Zahvalio sam gospodinu Zurofu i na snažnoj argumentovanoj reakciji nakon zabrane da posetim spomen-kompleks u Jasenovcu, kojom je podržao moje pravo da to uradim, kako sa ljudske, tako i sa državničke strane", poručio je predsednik i dodao da su nepriznavanje zločina i njihovo osporavanje neprihvatljivi u svakom civilizovanom društvu.

Vučić je istakao da je Srbija kao i uvek odlučna u borbi protiv antisemitizma, što je do sada u više navrata pokazala na konkretan način, ne samo time što je bila prva zemlja koja je donela Zakon o restituciji, odnosno povratu imovine jevrejskim porodicama, već i pokretanjem niza inicijativa i projekata u cillu očuvanja sveobuhvatnog sećanja na žrtve nacizma.

"Srbija je usvojila zakon o Memorijalnom centru Staro sajmište radi ispunjavanja dužnosti i trajnog pamćenja i spomena žrtvama holokausta, genocida, okupatorskog terora i zločina", podsetio je predsednik i dodao da naša zemlja nastavlja da čini sve kako bi svaka žrtva ostala upamćena.

Sagovornici su se saglasili da naše tradicionalno istorijsko savezništvo predstavlja i večitu sponu u sećanju na zločine koji su počinjeni protiv srpskog i jevrejskog naroda, te da će se u tom smislu postojeća saradnja produbiti i proširiti i na brojne druge projekte i inicijative.

 

"Zahvalio sam gospodinu Zurofu na tome što se dosledno i sa ogromnom posvećenošću i dalje bori za jasnu osudu ustaških zločina pocinjenih tokom Drugog svetskog rata", naveo je Vučić na instagram nalogu budućnostsrbijeav.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Biljana

pre 1 godinu

GospodinZurof je uporni borac za dokazivanje nacističkih zlodela prema jevrejskom narodu i pronalaženju preživelih izvršilaca tih zločina a Vučić je takođe posvećen širenjem istine o ustaškim zločinima prema Srbima i ostalim narodima na kojima je dva puta u XX veku nastala ustaška država Hrvatska

njanja

pre 1 godinu

Naš predsednik Vučić se novim saradnjama sklapanjem prijateljstva bori za naš narod za zemlju

Brana

pre 1 godinu

Ovo je jos jedan u nizu vaznih sastanaka. Verujem da predsednik Vucic radi samo najbolje za svoju zemkju i gradjane jer je do sada to dokazao.

Branko N

pre 1 godinu

I ovom gospodin će predsednik Vučić izneti stav Srbije, a to je da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

Kiki

pre 1 godinu

Sve najbolje predsedniku na predstojecim pregovorima i razgovorima.

Milan Š

pre 1 godinu

Kurtiju bi bilo bolje da prestane da se bavi vatrom jer se gadno može opeći.

mila

pre 1 godinu

Nadam se da Nemačka i ostali shvataju stav Srbije i našeg predsednika po pitanju KiM

Toma

pre 1 godinu

ustaški zločini ne smeju da se zaborave i žrtve moraju da se poštuju

Bane

pre 1 godinu

Zurofu poštuje žrtve holokausta i ustaških monstruoznih zločina

Slađa

pre 1 godinu

ustaše su počinile zločine i i dalje čine zločine svojim napadima na Srbiju i Srpski narod

Jaca

pre 1 godinu

Zurofu prijatelj Srbije i Srpskog naroda i hvala mu na tom

stevo

pre 1 godinu

Sastanci veoma vazni za nasu zemlju,pogotovo imajuci u vidu da su teska vremena i kriza u svetu

sasa

pre 1 godinu

Vucic jutros dva sastanka,danas u Parlamentu opet,svaka mu cast kad uspe da stigne na sve strane

stefan

pre 1 godinu

Vucic je borac,neko ko daje maksimum za Srbiju i srpski narod

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31