• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.07.2022

14:29

VODIMO POLITIKU U INTERESU SRBIJE! Vesić: Obezbeđujemo nastavak investicija, veće plate i penzije

Informer

Politika

VODIMO POLITIKU U INTERESU SRBIJE! Vesić: Obezbeđujemo nastavak investicija, veće plate i penzije

Podeli vest

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) Goran Vesić izjavio je danas da će predsednik Aleksandar Vučić predložiti mandatara, a SNS doneti odluku o sastavu nove vlade, koja će raditi samo u interesu Srbije

- Svako ko je na javnoj funkciji ima obavezu da radi isključivo u interesu građana Srbije. Da čuva svoju zemlju i da rešava probleme ljudi - rekao je Vesić.

On je ponovio da ni predsednik Vučić ne vodi ni američku, ni rusku, ni nemačku, već srpsku politiku, a tako treba da se ponaša i buduća vlada.

Vesić je za TV Hepi rekao i da će Srbija, predstojeće zime, svakako biti obezbeđenija od drugih zemalja, jer se o tome mislilo na vreme.

- Sa obezbeđivanjem hrane i zakupom skladišnih kapaciteta u Mađarskoj, uspeli smo da obezbedimo dodatnu energetsku sigurnost. Ali, sa druge strane, mi nismo izolovano ostrvo, deo smo Evrope, što ne znači da se kriza neće odraziti na Srbiju. Nećemo moći da izbegnemo teške trenutke, ali ćemo svakako proći bolje od drugih - rekao je Vesić, a navodi se u saopštenju stranke.

Dodao je da je najvažniji zadatak nove vlade da obezbedi energetsku sigurnost i dovoljno hrane, te da budemo politički stabilni i izbegnemo rat.

- Naš stav je jasan od prvog dana po pitanju Rusije i Ukrajine. Ukrajina je članica UN, koja ima pravo na teritorijalni integritet, kao što i mi imamo pravo na to - rekao je Vesić.

Ponovio je da je Srbija vojno neutralna, ali ne i politički neutralna i nalazi se na putu priključenja EU.

- Imamo obavezu da pratimo politku EU, ali ne postoji saglasnost o jedinstvenoj politici EU, ni među zemljama članicama. Vodimo politiku u interesu Srbije, obezbeđujemo nastavak investicija, veće plate i penzije - rekao je Vesić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!
Izbori 2024

Apsolutna neistina da 'već 10 dana nema nijednog zapisnika iz Niša na sajtu RIK' - Oglasio se GIK posle skandaloznih optužbi!

Povodom skandaloznih tvrdnji iznetih od strane pravnice Sofije Mandić u emisiji „Iza vesti“ na N1 televiziji u sredu, 12. juna 2024. godine, da javnosti nisu dostupni zapisnici biračkih odbora o sprovođenju glasanja na lokalnim izborima u Nišu, održanim 2. juna 2024. godine, GIK je dužan da ovim putem reaguje i ovakve neistine najoštrije demantuje.

13.06.2024

11:14

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija