• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.12.2021

10:48

"Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?" Odalović: Intenzivne pripreme za održavanje referenduma!

printscreen RTS

Politika

"Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?" Odalović: Intenzivne pripreme za održavanje referenduma!

Podeli vest

U susret referendumu koji će biti održan 16. januara sa pitanjem "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?", generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović ističe da je važno da se građanima objasni da je isključivo reč o promenama koje se tiču pravosuđa


Odalović je za RTS rekao da se intenzivno radi na pripremama za organizaciju refenduma.


Pored usvajanja zakona, Odalović podseća da je na zahtev opozicije koja učestvovala u dva dijaloga, jednim sa evroparlamentarcima i drugim sa predsednikom Skupštie Srbije Ivicom Dačićem, prihvaćeno da se sastav Republičke izborne komisije proširi sa šest članova i šest zamenika koje daju opozicione stranke.

Foto: printscreen RTS



Naglašava da izmene zakona koje su usvojene u petak ništa nisu menjale u delu koji se tiče održavanja referenduma.

"Očekujem da ćemo do referenduma objasniti građanima o kojim ustavnim promenama je reč, da se tiču samo pravosuđa, načina izbora tužioca i sudija, a da se ne zadire u premabulu Ustava ili da se to čini zbog Rio Tinta", istakao je Odalović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ustav

pre 2 godine

Zbog čega onda pitanje glasi:"Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?", a ne recimo: "Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije koje se tiču pravosuđa?", kako kaže generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović. Zašto to ne može da se stavi u pitanje (da bude konkretno) nego se pitanje postavlja uopšteno a onda se građani ubeđuju da pitanje nije uopšteno??? Verovatno zbog toga što se namerava "ispod žita" promeniti još koješta u Ustavu, možda čak i sama preambula Ustava. Zar naša vlast misli da samo ona zna da se igra rečima???

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“
Kultura

Премијера нове луткарске представе „Зец и Пас“

Позориште лутака „Пинокио“ ће у среду 05. јуна 2024. године у 20 часова одржати премијеру представе ЗЕЦ И ПАС, у режији Силвана Омерзуа, а реприза представе „Зец и Пас“ ће се одржати у суботу, 08. јуна у 12 часова.

03.06.2024

11:12

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija