• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

27.11.2021

07:57

NAPREDNJACI OBELEŽAVAJU 13 GODINA OD OSNIVANJA STRANKE, na izbornoj skupštini podmlađivanje rukovodećeg kadra

Tanjug/Rade Prelić

Politika

NAPREDNJACI OBELEŽAVAJU 13 GODINA OD OSNIVANJA STRANKE, na izbornoj skupštini podmlađivanje rukovodećeg kadra

Podeli vest

Srpska napredna stranka održaće danas izbornu skupštinu, na kojoj će podmladiti rukovodeći kadar, a zatim i svečanu akademiju u "Štark areni" povodom 13 godina od osnivanja, kako bi, kako kažu, trasirala načela političkog delovanja za izgradnju moderne, jake, slobodne i uspešne zemlje

Prema saznanjima, više od 4.000 delegata izabraće članove Glavnog odbora, Predsedništva, Izvršnog odbora i ostalih stranačkih organa. Značajne promene posebno se očekuju u potpredsedničkom sastavu GO, a u neke od ovih fotelje trebalo bi da sednu mladi, novi kadrovi. Trenutno je na ovim pozicijama petorka - Marija Obradović, Milenko Jovanov, Miloš Vučević, Marko Đurić i Aleksandar Šapić - a neki od njih gotovo izvesno će ostati bez ove funkcije.

Izbor predsednika stranke nije na dnevnom redu skupštine, očekuje se da se o tome diskutuje, ali je malo verovatno da će se o njemu glasati jer aktuelni lider Aleksandar Vučić uživa nepodeljeno poverenje da nastavi da vodi partiju. Odbori širom Srbije, uključujući i beogradski, već su se jednoglasno izjasnili da Vučić i dalje bude predsednik SNS.

Naprednjaci su sinoć u Beogradu predstavili i programska načela stranke, u 10 ključnih tačaka, a o političkom manifestu SNS govorili su premijerka Ana Brnabić, ministar finansija Siniša Mali i Šapić. U ovom dokumentu na 47 stranica se, između ostalog, navodi da je SNS protiv formiranja političke klase koja se bogati na račun naroda i da će svaki stranački funkcioner biti dužan da polaže račune članovima stranke i građanima.

SNS će se i u narednom periodu založiti za borbu protiv korupcije i kriminala. U načelima se navodi i da će Srbija nastaviti multivektorski pristup spoljnoj politici, da neće ulaziti u sukobe između velikih sila i nastojaće da izbegne svako uvlačenje u njihove međusobne razmirice i rivalitete.

Brnabićeva je rekla da se Srbija neće opredeljivati između saradnje sa pojedinačnim velikim silama i nastaviće saradnju sa svima - EU, SAD, Rusijom. Ona je poručila da se politika SNS, pored saradnje sa svima, zasniva na još tri postulata:

- Prvi je stalno jačanje zemlje. Srbija koja je danas jača nego što je bila juče, nešto slabija nego što će biti sutra. Drugi postulat politike SNS je državna stabilnost, a treći puna samostalnost u odlučivanju. Imamo prijatelje i partnere, ali u Srbiji i o Srbiji odlučuju samo njeni građani.

Takođe, prioritet ostaje odbrana Kosova i Metohije, pomoć našem narodu u pokrajini, osnaživanje odbrambenih kapaciteta i očuvanje vojne neutralnosti.

Ministar Mali poručio je sinoć da je Srbija postala dominantna ekonomska sila u regionu i da ćemo biti jedna od tri najbolje i najuspešnije zemlje u regionu:

- Kada govorimo o ekonomskoj politici SNS i ekonomskim uspesima Srbije, govorimo o snovima jednog čoveka, Aleksandra Vučića, koji je imao san da od razorene Srbije napravi ekonomskog lidera u regionu. Želimo da jačamo privredu, ekonomiju i da ubrzano podižemo životni standard građana Srbije i održimo makroekonomsku i finansijsku stabilnost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
aki

pre 2 godine

SNS je ne samo politicka stranka to je skup ljudi koji se bori za buducnost svakog gradjanina Srbije na podjednak nacin

Kole

pre 2 godine

Ova stranka se bori za svoj narod, za buducnost najmladjih, i za bolje dane nasih penzionera! Ulaze u svoju zemlju.

Jelena

pre 2 godine

Hvala SNS sto se vredno bori za jaku i stabilnu Srbiju i podrzava mlade

Melani

pre 2 godine

Brze jace i bolje! Tako smo naucili uz SNS, stranku koja vise od decenije radi vredno za narod! Promenama, kojima se prvenstveno daje sansa mladima, nam pokazuje da nema sujete i da je sto bolji rezultat u svakom segmentu najbitniji!

Misko

pre 2 godine

Danas je vazan dan za SNS. Verujemd a ce izabrati dobro rukovodstvo.

asdasasd

pre 2 godine

Otvaranje vrata mladim ljudima će doneti novu ideju i novu energiju SNS-u i državi.

Sofija

pre 2 godine

Svidja mi se sto podmladjuju kadar, na mladjima svet ostaje!

Hana

pre 2 godine

Briga o narodu je uvek bila prioritet sns stranci. Samo tako nastavite i dalje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12