• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.08.2020

10:55

(FOTO) VUČIĆ NA LIDERSKOM PANELU BLEDSKOG FORUMA: Srbija ostaje posvećena evorpskom putu, ali očekuje više poštovanja od Evropske unije

Politika

(FOTO) VUČIĆ NA LIDERSKOM PANELU BLEDSKOG FORUMA: Srbija ostaje posvećena evorpskom putu, ali očekuje više poštovanja od Evropske unije

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas u Bledu da Srbija ostaje posvećena evorpskom putu, ali da očekuje više poštovanja od Evropske unije i da to neće da krije.

Vučić je na otvaranju Bledskog strateškog foruma, u kratkom obraćanju na otvaranju liderskog panela "Evropa posle Bregzita i kovida19", rekao da postoji deo građana koji ne podržava evropske integracije, posebno zbog kosovskog pitanja, ali da to ne utiče na političku odluku da je Srbija na evropskom putu.

 

Predsednik je rekao da je uvek bio veoma jasan i da uvek ponavlja poruku da je Srbija na evropskom putu i da mu je posvećena, ali da Srbija takođe vidi da ona nije glavna tema među zemljama EU, što je, kaže, i normalno u ovim okolnostima.

Foto: Tanjug

Na komentar moderatora Nika Gauinga, inače gostujućeg profesora Kraljevskog koledža u Velikoj Britaniji, da je tokom Svetskog ekonomskog foruma stavio do znanja da je Srbija zainteresovana za EU do određene granice, Vučić je rekao da je tada govorio o tome da je Srbija očekivala više poštovanja od Evropske unije.

"Možda su i ljudi iz EU očekivali više poštovanja s naše strane. Obe strane bi trebalo da učine koliko mogu da poboljšaju stvari. Moram da kažem da je to nešto što moramo da uradimo za zajednički boljitak", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

Na opasku Gauinga da je Vučić tada za Euronews rekao da Srbija nije veoma entuzijastična, Vučić je rekao da je to tačno, jer postoji 40 procenata građana koji su protiv ulaska u EU, mahom zbog toga što vide EU kao organizaciju koja pravi pritisak kad je u pitanju kosovska nezavisnost.

"To je istina, ali to ne utiče na naše političke odluke. Mi smo na evropskom putu, vidimo mnogo teškoća, ne pripadamo naprednim ekonomijama, ali nećemo ući ove godine u recesiju, ide nam dobro", rekao je Vučić.

Foto: Tanjug

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
BozaB

pre 3 godine

Srbija ce nastaviti da napreduje iz dana u dan, u to niko ne sumnja.

Bojansu

pre 3 godine

Srbija vodi ozbiljnu spoljnu politiku. Postovanje je rezultat takve politike!!

BozaB

pre 3 godine

Postovanje smo mi zasluzili, ne trazimo nista sto nam ne pripada.

Ivan

pre 3 godine

Srbija je na putu u Evropu ali mora da štiti i svoje interese.

ksenija

pre 3 godine

Forum na Bledu pada samo dan posle parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, na kojima je opozicija ostvarila veoma značajan napredak.

ksenija

pre 3 godine

Saradnja sa Slovenijom nikad nije bila bolje u proteklih nekoliko decenija, nadamo se bez rezervnoj podrsci oko resavanja problema po pitanju Kosova.

Mika

pre 3 godine

Srbija zeli samo postovanje koje je zasluzila trudom i radom, nista drugo.

ksenija

pre 3 godine

Poštovanje je Srbija zaslužila za sav uspeh koji je postigla.

ksenija

pre 3 godine

Bitno je da dobijemo datum i da smo bliži EU.

Darko

pre 3 godine

Tako je! Srbija je na dobrom ekonomskom i političkom putu, ali obostranim poštovanjem i uvažavanjem postižu se željeni rezultati.

Marko

pre 3 godine

Srbija ce podneti krizu ne lako, ali lakse nego svi nasi susedi, i lakse nego vecina drugih u Evropi, i po stopi rasta i po stopi javnog duga i po stopi zaposlenosti odnosno nezaposlenosti.

Tanjica

pre 3 godine

Srbija nece odustati od evropskog puta, al predsednik Vucici nije bas zadovoljan zalaganjem EU da pomogne nasoj zemlji.

Marina

pre 3 godine

Samit na Bledu je prilika za Srbiju da predstavi svoju politiku i iznese stavove po mnogim pitanjima.

Filip

pre 3 godine

Srbija ima veliki ugled u svetu i zato dobijamo pšoziv za učešće na ovakvim forumima.

Ivana

pre 3 godine

EU nikada neće pomoći Srbiji, jer Srbija fašistička država, nikada nije ubijala nedužan narod.Srbija se danas cela razvija i gradi, to je ono što će nas ekonomski potpuno osnažiti.

Nikoleta

pre 3 godine

Niko ne sumnja da ce nasa zemlja jo vise da napreduje,jer vodi veoma ozbiljnu spoljnu politiku.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija