• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2020

09:04

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ STIGAO NA Bledski forum!

Politika

(FOTO/VIDEO) VUČIĆ STIGAO NA Bledski forum!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je na 15. Bledski strateški forum, tradicionalno glavni spoljnopoliticki dogadaj u Sloveniji, na kojem će biti jedan od glavnih govornika na liderskom panelu "Evropa posle Bregzita i Kovida-19"

 

Vučić nije davao izjave po dolasku u Kongresni centar na Bledu.

Foto: Tanjug

Forum na Bledu "pada" dan posle parlamentarnih izbora u Crnoj Gori, na kojima je opozicija ostvarila značajan napredak, kako je juče konstatovao i Vučić, te dan pošto je u Severnoj Makedoniji formirana vlada na čelu sa novim-starim premijerom Zoranom Zaevom.

"Forum na Bledu biće veoma interesantan. Mislim da smo nadomak znacajnih promena koje neće ići lako, ali ce ići mnogo brže nego što su išle ranije u Evropi i svetu", rekao je Vučic sinoć novinarima nakon sastanka sa premijerom Slovenije Janezom Janšom i svecane vecere na kojoj su bili i premijeri Bugarske i Madarske Bojko Borisov i Viktor Orban.

NADOMAK SMO ZNAČAJNIH PROMENA! Vučić danas na Bledskom forumu

Njegov fokus, kako je najavio, biće na pitanju Kosova i Metohije iz ugla cinjenice da se ne može praviti racun bez krcmara, da Srbija više ne pristaje da igra ulogu gubitnika devedesetih godina, te da nece dozvoliti da Srbija bude ponižena, a Srbi da se osecaju poraženim, jer onda, kako je rekao, problemima nece biti kraja.

On će oko podneva imati telefonski razgovor sa kancelarkom Angelom Merkel, a po završetku zvanicnog panela imaće odvojen sastanak sa izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajcakom, što je posebno važno zbog razgovora koji slede u Vašingtonu 4. septembra i tri dana kasnije, 7. septembra, u Briselu.

Foto: Tanjug

Na glavnom panelu putem video linka govoriće i premijeri Italije Đuzepe Konte, Ceške Andrej Babis, Poljske Mateuš Moravejcki, Madarske Viktor Orban, Hrvatske Andrej Plenkovic i domacin Slovenije Janez Janša.

Govoriće i predsednik Medunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) Tomas Bah i generalna direktorka Medunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Na kraju posete predsednik Slovenije Borut Pahor priredice svecani rucak u cast predsednika Srbije u vili Zlatorog na Bledu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nemanja

pre 3 godine

Nadamo se uspesnom sastanku i da ce Vucic obezbediti podrsku Slovenije.

Bojansu

pre 3 godine

Sa velikom paznjom iscekujemo ucesce predsednika Vucica i rezultate foruma! IZ ovakvih desavanja Vucic uvek izvuce neku korist za Srbiju!

BozaB

pre 3 godine

Predsednik Vucic bice jedan od glavnih govornika na ovom forumu, sto samo po sebi govori o postovanju nase drzave i predsednika.

Ana

pre 3 godine

Sa Slovenijom nikad nije bila bolje u proteklih nekoliko decenija!Nadamo se bez rezervnoj podrsci oko resavanja problema po pitanju Kosova.

Filip

pre 3 godine

Ovakvi sastnaci su odlična prilka za unaprešenje ekonomske saradnje u regionu.

Dragan

pre 3 godine

Наш председник Вучић данас је био учесник на Бледском стратешком форуму, разговорао је са Меркеловом и Лајчаком као и са осталим учесницима форума а једна од тема је била и КИМ.

Ivana

pre 3 godine

Predsednik će bit učesnik na Bledskom forumu,ali isto tako i teme koje budu pokrenute tiče se razgovora Aleksandra Vučića u Beloj kući. nadam se da će zaista Nemačka povući nezavisnost KiM.

Tanja

pre 3 godine

Vucic je apsolutno zasluzio prisustvo na Bledskom strateskom forumu.

Nikoleta

pre 3 godine

Ovo je jedan uspesan sastanak,jer ce nam nas predsednik obezbediti veliku podrsku Slovenije.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija