• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

22.04.2020

14:56

ANA BRNABIĆ SA PREDSTAVNICIMA KVINTE I EU: Ambasadori pozdravili mere Vlade Srbije!

Politika

ANA BRNABIĆ SA PREDSTAVNICIMA KVINTE I EU: Ambasadori pozdravili mere Vlade Srbije!

Podeli vest

Predsednica Vlade Ana Brnabić danas je razgovarala sa ambasadorima Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Italije, Nemačke i Francuske i sa šefom Delegacije EU u Srbiji, koji su pozdravili mere koje je Vlada Srbije preduzela u suočavanju sa krizom izazvanom pandemijom novog korona virusa.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u vezi sa pandemijom Kovid-19 i saradnji Srbije sa zemljama EU i partnerima u prevazilaženju aktuelne krize.

Premijerka Brnabić upoznala je ambasadore sa aktuelnom situacijom i merama koje Srbija preduzima u skladu sa epidemiološkim podacima i savetima struke, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Brnabić je rekla da se uskoro očekuje početak epidemiološke studije koju će raditi Medicinski fakultet u Beogradu.

Govoreći o strateškim prioritetima Srbije u periodu nakon krize, premijerka Brnabić je rekla da će fokus ostati na daljem jačanju zdravstvenog sistema i posebno eZdravstva i celokupnoj digitalizaciji zdravstva.

Ona je dodala da su ranije sprovedene reforme u oblasti elektronske uprave i obrazovanja potvrdile važnost svih e-Usluga upravo u situaciji kada smo se suočili sa pandemijom.

- Evropske integracije i regionalna stabilnost ostaju strateški prioriteti Srbije - istakla je premijerka.

Pored toga, kako je dodala, fokus će ostati i na ekonomskim reformama i reformama u oblasti vladavine prava.

Brnabić je još jednom zahvalila na pomoći i podršci koju su Evropska unija i drugi partneri uputili Srbiji.

Na sastanku se razgovaralo i o ekonomskim merama koje je Vlada Srbije predstavila za pomoć privredi u borbi sa korona virusom, kaže se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija