• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2023

21:00

Nebojša Bakarec: Tadićeva i Šutanovčeva NATO hijena, lešinari na tragedijama!

nebojša bakarec

Kolumne

Nebojša Bakarec: Tadićeva i Šutanovčeva NATO hijena, lešinari na tragedijama!

Podeli vest

Petar Radojčić (67), general potpukovnik u penziji već 12 godina, mogao bi se opisati kao manje bolesno ambiciozna verzija Zdravka Ponoša, koja se nije otela kontroli Tadića i Šutanovca. Danas je on potpredsednik Tadićeve stranke SDS, i potpredsednik i suosnivač Šutanovčeve NATO nevladine organizacicije CFSP. Radojčić je uz ovu dvojicu natovaca, uz Tadića (šefa najvećeg pljačkaškog klana -DS) i uz Šutanovca, NATO ministra za uništavanje odbrane Srbije, uz Ponoša i ostale žute generale, zdušno radio na uništavanju Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije, i na podrivanju odbrambene moći Srbije.

I taj se usudio da napiše jedno odvratno pismo, u pokušaju prikupljanja jeftinih političkih poena i lešinarenja nad dve tragedije koje su zadesile Srbiju. Ponadao se Radojčić da niko neće primetiti da je on političar, deo vrha stranke Borisa Tadića, i Šutanovčev CFSP posilni. Ponadao se da niko ne pamti kako je on uništavao Vojsku Srbije, dok je obavljao najviše funkcije u vojsci i ministarstvu odbrane. Radojčićevo sramno pismo objavio je naravno tajkunski antisrpski portal „NovaS“. Najupadljivije i najindikativnije je to što se Radojčić nije potpisao kao „potpredsednik SDS i suosnivač SFSP“, nego kao general u penziji. To prvo znači da želi da obmane čitaoce. Drugo, to znači da se stidi što je potpredsednik Tadićevog SDS i suosnivač Šutanovčevog SFSP. Da se ponosi ovim funkcijama, on bi ih naveo. Evo ja se uz svoje tekstove uvek potpisujem kao poslanik i član predsedništva SNS, a ne kao građevinski inženjer, ili kao politički analitičar. Uz tekst je objavljena fotografija Radojčića od pre 20 godina, što svedoči o Radojčićevoj sujeti. Normalan čovek bi priložio svoju sadašnju fotografiju, a ne onu od pre Hrista.

Petar Radojčić je obavljao sledeće funkcije u doba režima žute hunte: komandant Vojnog okruga Beograd, načelnik Uprave za obaveze odbrane u Ministarstvu odbrane, načelnik Uprave za ljudske resurse u Generalštabu Vojske Srbije i Crne Gore (i Vojske Srbije), direktor Inspektorata ministarstva odbrane. Penzionisan je u decembru 2011. godine. Bio je član Glavnog odbora i Političkog saveta DS do 2020.!

Foto: printscreen

Osvrnuću se samo na deo bezumnosti koje je političar Radojčić izneo u svom pismu, tekstu za „NovuS“. Radojičić je kao političar potpuno nebitan, zbog toga i krije da je političar. Odgovaram na njegove besmislice, zbog toga što se predstavlja kao bivši general, što mnoge koji kratko pamte, može da zavede.

Potpredsednik SDS, Petar Radojčić lakomisleno pita: „Kako smo se, kao društvo, našli u ovoj situaciji? Šta je, ili ko je, uzrok? Čija je odgovornost?“. Odgovoriću na njegova pitanja.

Prvo, mi smo se kao društvo, u ovoj situaciji našli zbog toga što je žuta hunta vladala 12 godina, zbog toga što je Tadićev režim opljačkao Srbiju, otpustio pola miliona ljudi, sveo posečnu platu na 350 evra, razvalio sistem društvenih vredosti, i zbog toga što je jedan od lidera žute hunte, tajkun Đilas, u Srbiju doveo niz rialitija, koje je nametnuo većini medija! Sve to je urađeno uz saglasnost Tadića, Šutanovca i Radojčića. Eto uzroka, eto odgovornosti!

Foto: printscreen

Opozicioni političar Petar Radojčić krije da je opozicioni političar Boško Obradović, još u sredu 3.5.2023., za tragediju na Vračaru okrivio „zapadne vrednosti“, a kritikuje ministra Ružića, kome je podmetnuta izjava Boška Obradovića. Ministar Ružić je na konferenciji za novinare rekao: „Svima nama je jasno da je potreban krupan preokret, pooštravanje mera ali i sistemsko iznalaženje rešenja kako ova tragedija ne bi postala društveno prihvatljiv oblik ponašanja kakav je, nažalost, slučaj u nekim zapadnim društvima“. Dakle, ministar Ružić nije za tragediju okrivio „zapadne vrednosti“, a Boško Obradović jeste. Obradović je na Tviteru 3.5.2023. u 12:00, između ostalog napisao: „Tražili smo zapadne vrednosti u Srbiji - došle su! Deca su nam ubijena - mi smo krivi! Da se više ne lažemo! Ovde mora sve da se menja!“. Opozicioni mediji već pet dana kriju ovu izjavu Boška Obradovića, a tri dana podmeću tu izjavu Branku Ružiću.

Foto: printscreen

Potpredsednik SDS, Petar Radojičić, bezumno osporava tvrdnju ministra unutrašnjih poslova g. Bratislava Gašića da  je pucnjava u selima Malo Orašje i Dubona teroristički akt. Radojičić očigledno nikada nije čuo za „unutrašnji terorizam“, koji je tako čest npr. u SAD. Ubica Uroš Blažić je u trenutku dok je vršio zločine, namerno obukao pronacističku majicu sa natpisom „Generation 88 - on tour“ (Generacija 88 - na turneji), sa oznakama koje su zabranjene u Nemačkoj, koje prikriveno veličaju Adolfa Hitlera i pozdrav „Hajl Hitler“ (HH). Taj pozdrav je predstavljen brojevima „88“ zbog toga što je slovo „H“, osmo slovo abecede. Neonacisti često koriste natpis „88“ kao zamenu za pozdrav „Hajl Hitler“. Time je ubica Blažić poslao jasnu političku i terorističku poruku, da iz ideoloških razloga vrši zločine, što je dovoljno da se to okarakteriše kao „unutrašnji terorizam“.

Radojčić neosnovano i plitkoumno kritikuje sve mere koje je predložio predsednik Vučić, a prihvatila Vlada Srbije. Pri tome sramno insinuira da je Vučić ukinuo Vladu, i parlamentarni sistem.

Radojčić isprazno pita: „Šta je preduzeto nakon višestrukih ubistava u Velikoj Ivanči (2013.g.), Kanjiži (2015.g.), Žitištu (2016.g.), Jabukovcu (2020.g.,po drugi put), Sjenici (2021.g.)? Zašto je sve izraženije vršnjačko nasilje? Kakvi su rezultati na suzbijanju delikvencije među mladima? Nisu li ekonomski i socijalni činioci doprineli da se porodice (kao osnovne ćelije društva) potisnu iz sfere vaspitnog uticaja?“.

Prvo, Radojčić namerno i pokvareno ne pominje masovna ubistva iz doba njegove žute hunte – masovno ubistvo u Leskovcu iz 2002. kada je ubijeno 7 ljudi, i masovno ubistvo u Negotinu iz 2007. kada je ubijeno 9 ljudi, a troje ranjeno. Niko iz opozicije tada nije politizovao ova dva masovna ubistva, kao što danas opozicija politizuje tragediju na Vračaru, Mladenovcu i Smederevu. Radojčić nije 2002. godine pitao Đinđića i Koštunicu, šta su preduzeli. Radojčić nije 2007. pitao svog Borisa Tadića šta je preduzeo. Radojčić nije 2013. godine, pitao svog predsednika DS, i gradonačelnika Đilasa, šta je preduzeo povodom ubistva u Velikoj Ivanči, tj. u Mladenovcu. Radojčić je tada ćutao.

Foto: printscreen

Drugo, vršnjačko nasilje je sve izraženije zbog toga što je žuta hunta vladala 12 godina, i za to vreme je uništila sve temeljne vrednosti u Srbiji, a uz to je i opljačkala Srbiju.

Treće, rezultati na suzbijanju delikvencije među mladima, su danas mnogo veći nego do 2012. godine, i zbog toga što roditelji mladih danas, imaju dvostruko veću platu nego u doba vlasti Radojčićeve žute hunte, a broj nezaposlenih je danas samo 9 odsto, dok je u doba vlasti Radojčićeve žute hunte broj nezaposlenih bio rekordnih 25 odsto. To je odgovor i na poslednje Radojčićevo pitanje o ekonomskim i socijalnim činiocima.

Osvrnuću se na još neke od Radojčićevih bezumnih tvrdnji: „Mnogo toga od navedenog ne bi bilo da bahatost i nasilje nisu institucionalizovani – od vrha vlasti do mesnih zajednica. Mi, jednostavno, živimo u državi u kojoj se (verbalno, fizičko, pa i psihičko) nasilje neguje, umesto da se predupredi, koriguje i svede na razumnu meru“.

Prvo, bahatost i nasilje u institucijama danas, postoje samo kao izuzetak. U doba vlasti žute hunte, bahatost i nasilje su bili institucionalizovani – od vrha vlasti do mesnih zajednica. Bili su pravilo, a ne izuzetak.

Drugo, verbalno i fizičko nasilje u društvu uopšte, i u Skupštini Srbije, danas praktikuje opozicija. O tome govori moj poslednji tekst koji sam napisao za „Informer“ – vidi ovde https://informer.rs/vesti/kolumne/791272/nebojsa-bakarec-opozicija-godinama-generise-nasilje-drustvu

Foto: printscreen

Za kraj. Najveći australijski portal „news.com.au“ u svom udarnom tekstu, juče, navodi da je hitnim odgovorom na masakre, Srbija postidela Ameriku, i hvali odlučne odluke predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Kako piše taj medij, mala nacija je preduzela brzu akciju nakon dve masovne pucnjave, a reakcija predsednika Vučića i čvrsto obećanje da će stati na put zločinima usledila je samo nekoliko sati kasnije. Slično pišu i drugi svetski mediji. Pametnom dosta. Mir. Stabilnost. Vučić!

Autor je poslanik i član predsedništva SNS


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
erinyes

pre 1 godinu

Ustašo, koliko je Edo Bakarec pobio srpske dece u Osijeku, Tenju i okolini ? Koliko ih je proterao na traktorima iz Hrvatske?

TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)
Live TV

Ovo su bile dve najveće ljubavi Radmile Živković! Prijatelji i kolege otkrili detalje života legendarne glumice! (VIDEO)

Glumica Radmila Živković preminula je danas u 72. godini života. Ostavila je brojne uloge u kultnim filmovima i serijama. U specijalnoj emisiji Informer TV glumac Irvan Mensur, sin Velimira Bate Živojinovića, Miljko Živojinović, Ivana Vujić, bivša direktorka Narodnog pozorišta i Molina Udovički Fotez, umetnički direktor drame Narodnog pozorišta.

20.09.2024

21:01

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)
Live TV

Istinska moć Mosada je nesaglediva! Mitovi o obaveštajnoj službi Izraela uteruju strah u kosti celom stanovništvu! (VIDEO)

Mosadu je cilj da utera strah u kosti stanovništvu. Trenutno se pola Bliskog istoka ustručava da uključi mobilni telefon, pa čak i kućne uređaje. U narednih mesec dana treba da se održi nešto što je nazvano "Poslednji test za čovečanstvo" gde će se utvrditi da li je već sada veštačka inteligencija pamentija od ljudi. Rezultate istraživanja nećemo saznati. Na ove teme u emisiji "Otvoreni studio" govorili su ekonomista Bojan Dimitrijević, Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost i istoričar Goran Šarić.

20.09.2024

20:18

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu
Srbija

Miljenica publike prve sezone Masteršefa otkriva za Informer zašto nikada više ne bi učestvovala u takmičenju i šta neće biti na meniju u njenom restoranu

Ljubitelji kulinarstva u Srbiji sigurno znaju ko je Anamaria Babičković. Za one koji nisu pratili prvu sezonu tv serijala Masteršef, takmičenje kuvara amatera pred kamerama i pod budnim okom profesionalnog žirija, ova mlada Subotičanka osvojila je drugo mesto. Ali ceo rodni grad, a moguće i veći deo Srbije, smatra je pobednicom!

20.09.2024

18:18