• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.04.2024

12:35

Studentski dom košta samo 10 evra, a dobija se i stipendija! Evo kako do besplatnog školovanja u Rusiji!

Shuterstock

Društvo

Studentski dom košta samo 10 evra, a dobija se i stipendija! Evo kako do besplatnog školovanja u Rusiji!

Podeli vest

Srednjoškolci iz Ljubovije ovog leta imaće priliku da tokom raspusta odu u Rusiju, na besplatno usavršavanje znanja i to na jednom od 500 ponuđenih univerziteta.

Gost Srednje škole “Vuk Karadžić” u Ljuboviji bio je predstavnik Ruskog Doma - Vojislav Milić.

Ovo je jedan u nizu promotivnih događaja koji će srednja škola organizovati u narednom periodu u cilju predstavljanja visoko-obrazovnih ustanova kako bi srednjoškolci prepoznali svoja interesovanja za nastavak daljeg obrazovanja.

- Drago mi je što smo imali priliku da u našoj školi ugostimo predstavnika Ruskog doma i što je našoj deci ponuđena mogućnost besplatnog studiranja u Rusiji. Mi kao škola podržavamo svaki vid obrazovnog usavršavanja. Letnja škola je nešto novo za učenike i pruža velike mogućnosti za učenje stranih jezika, istorije, geografije i opšte kulture. Putovanja obogaćuju svakog čoveka - izjavila je za RINU Nada Beatović.direktorka SŠ "Vuk Karadžić".

Foto: Shutterstock/printscreen

 

Besplatne stipendije Vlade Ruske Federacije za srednjoškolce i studente iz Srbije obuhvataju:

besplatno školovanje, zagarantovano mesto na budžetu – bez obzira na uspeh, zagarantovano mesto u studentskom domu, plaća se oko 10 evra mesečno i malu, ali zagarantovanu novčanu stipendiju, takođe bez obzira na uspeh.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija