• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2024

09:53

Pesak iz Sahare nam donosi prljavu kišu! U narednim satima se očekuju sve jači olujni udari vetra - Upaljen meteoalarm!

Informer/shutterstock

Društvo

Pesak iz Sahare nam donosi prljavu kišu! U narednim satima se očekuju sve jači olujni udari vetra - Upaljen meteoalarm!

Podeli vest

Dolazak novog fronta aktivirao je meteoalarm u Srbiji. Na snazi je žuto upozorenje, uključeno zbog olujnog vetra i obilne kiše.

U Banatu i Pomoravlju vetar će duvati brzinom većom od 60 kilometara na sat, dok će na istoku i jugu padati kiša i pljuskovi, kaže meteorolog Milena Ćirković.

- Promena vremena posledica je ciklona koji se regenerisao u sredozemnom moru. Ispred tog ciklona nalazi se jedan front koji će preći preko Srbije. Osim kiše i pljuskova, taj front povući će sa sobom i nešto topliji vazduh zato će temperatura biti u porastu. Kiša će danas padati širom Srbije. Delovi zemlje koji će ostati suvi su krajnji zapad i krajnji sever - navela je Ćirković.

Padavinska zona, kako je dodala, biće skoncentrisana iznad južnih predela, južnije od Beograda, tako da će tu danas pasti i najveća količina.

Foto: printskrin RHMZ

 

- Prolazak zone kiše i pljuskova, biće praćen sve jačim vetrom. U narednim satima biće vetrovito. Duvaće pojačan do jak severozapadni vetar zbog kog će se činiti da je svežije nego što to zaista jeste. Subjektivni osećaj biće da je temperatura niža. Maksimalna dnevna kretaće se od 13 stepeni na istoku do 18 na severu. U Beogradu će biti do 17 stepeni Celzijusa - rekla je ona.

Pesak iz Sahare stiže u Srbiju

U narednim satima stiže i saharski pesak u Srbiju. Peska će, dodala je, baš kao i kiše, više biti na jugu nego na severu, ali u pitanju je količina koja ne utiče na zdravlje ljudi.

- Ovo je pojava koja je karakteristična za ovaj period godine - rekla je Ćirković.

Saharski pesak cirkulisaće iznad Srbije sve do četvrtka, ali će ga iz dana u dan biti sve manje.

Kiša će padati sve do petka, a temperatura se neće bitnije menjati. Ćirković dodaje i da će u naredna tri dana temperatura ostati u plusu tokom noći i jutra.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija