• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.04.2024

09:49

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Pedja Milosavljević

Društvo

Vesić rekao sjajne vesti: Do kraja godine i Požarevac na auto-putu, ceo Dunavski koridor do septembra 2025. – godinu i po pre roka

Podeli vest

Na prvoj deonici Dunavskog koridora završeni su radovi u levoj traci, u smeru od auto-puta E75 ka Požarevcu, na koju se prebacuje saobraćaj, kako bi se rekonstruisala i desna traka tako da će prvih 21 kilometar brze saobraćajnice od auto - puta do Požarevca biti završeno i pušteno u saobraćaj do kraja godine, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

- Radovi na Dunavskom koridoru odvijaju se i brže od planiranog. Do kraja godine biće završeno i pušteno u saobraćaj 21 kilometar do Požarevca, koji će time biti priključen na mrežu auto-puteva, kao i 11 kilometara od Velikog Gradišta do Golupca. U septembru naredne godine biće završen ceo Dunavski koridor, dug 68 kilometara, i to godinu i po dana pre roka - istakao je Vesić u izjavi za TV Kurir.

On je zahvalio izvođačima, kineskoj kompaniji Šangdong, kao  i svim domaćim podizvođačima, koji, kako je rekao, rade odlično svoj posao, zbog čega će put i biti završen značajno pre prvobitnog plana.

Ministar je istakao da će sa Duanvskim koridorom Veliko Gradište, Srebrno jezero i, zapravo, celo Braničevo biti preporođeno.

- To će omogućiti nove investicije, razvoj lokalnih biznisa i turizma, više radnih mesta i boli život građanima - dodao je Vesić.

Naveo je i da se nastavlja sa projektovanjem Dunavskog koridora Donjem Milanovcu i Brzoj Palanci a potom dalje prema Negotinu.

Takođe, napomenuo je da bi uskoro trebalo da počne i projektovanje mosta kod Bele Crkve tamo gde je danas skela, koji će povezati južni Banat i Braničevo.

- To će značiti razvoj južnog Banata, koji je, kao i ceo taj deo Vojvodine dugo bio zapostavljen. Sa izgradnjom auto-puta od Beograda ka Vršcu i obnovom pruge kroz Banat, taj kraj Srbije potpuno će se povezati - rekao je Vesić.

Ukazao je da na Dunavu, između Banata i Braničeva, od Beograda do Kladova, osim mosta koji povezuje Kovin i Smederevo, drugog mosta - nema.

- Moramo da imamo više mostova na Dunavu a ovaj budući most kod Bele Crkve nije značajan samo za Srbiju već i za Rumuniju - rekao je ministar Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Otvoren Sajam građevinarstva - Vesić: Građevinari razvojna snaga srpske privrede
Politika

Otvoren Sajam građevinarstva - Vesić: Građevinari razvojna snaga srpske privrede

Međunarodni sajam građevinarstva (UFI) - SEEBBE, na kojem učestvuje više od 500 izlagača iz 23 zemlje, otvoren je danas na Beogradskom sajmu, u prisustvu ministra građevinarstva Gorana Vesića koji je poručio da je građevinarstvo nezaobilazan sektor u razvoju naše zemlje, jer svaki dinar koji se tu uloži multiplikuje se tri puta u BDP-u.

22.04.2024

15:34

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija