• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.04.2024

08:27

Pitanje je da li Dankin brat zna nešto! Forenzičar o nestanku devojčice: Ako ovoliko dugo traje identifikacija snimka, to upućuje samo na jednu stvar

Zoran Sinko, Društvene mreže

Društvo

Pitanje je da li Dankin brat zna nešto! Forenzičar o nestanku devojčice: Ako ovoliko dugo traje identifikacija snimka, to upućuje samo na jednu stvar

Podeli vest

Profesor Dušan Keckarević, forenzičar, istakao je da veruje da policija raspolaže velikim brojem informacija kada je u pitanju nestanak male Danke Ilić (2) iz Bora, ali da ne upućuje javnost u to. Kako je rekao, mnogo je nepoznatih u celom ovom slučaju i svako je osumnjičen od samog starta.

Kako ističe Dušan Keckarević, u celom slučaju zabrinjava to što je protok vremena veliki i ne ide na ruku u pronalaženju devojčice. Snimak iz Beča, na kome se nalazi devojčica koja podseća na nestalu Danku Ilić samo je podgrejao javnost i dao nadu da je devojčica živa.

 

I policija u Austiriji uključila se u čitav slučaj, traga se za Rumunkama koje su na snimku, a prema rečima našeg čuvenog forenzičara, postoje razne metode kako se može doći do relevantnih podataka o identitetu.

 

- Zavisi od originalnog snimka. Naša zapažanja da liči i da ima sličan hod, iz toga možemo samo da zaključimo da može da odgovara identitetu. Identitet može da se utvrdi i preko DNK analize, ali za to nam treba da se devojčica nađe... Očigledno je da to traje, a to što traje verovatno upućuje na to da - to nije to, ali da ne trčimo pred rudu... - kaže Keckarević.

Foto: Informer

 

Uloga starijeg brata u misterioznom nestanku

U momentu kada je devojčica nestala, majka Ivana Ilić na mestu nestanka bila je i sa svojim starijim sinom, koga, kako kaže, od kobnog dana nije videla, prenose mediji. Prema rečima profesora Keckarevića, pitanje je da li je sin bilo šta zapazio, s obzirom na to što je bio na licu mesta.

- Pitanje je šta i brat možda zna i šta je on video, bez obzira na to što se desilo sve tako brzo nakon odlaska majke da starijem detetu da vodu. Pitanje je da li i on bilo šta zna. Ovde nemate nikakvu indikaciju prisustva bilo kog drugog lica... - kaže Keckarević.

Kako naglašava u ovom slučaju su svi osumnjičeni, a smatra i da je neophodno koristiti poligraf.

- U startu su svi osumnjičeni, kada krenete sa gomilom hipoteza, i onda isključujete jednu po jednu, to ima nekog smisla. U ovom slučaju sa i bez pritiska javnosti, policija radi u punom kapacitetu i sakuplja većinu informacija koje ni ne dođu do novina, Ne treba baš javnost odmah da osuđuje roditelje, naslovi vezani za roditelje neizbrisivo targetiraju njih. Iako je majka u drugom stanju, to ne znači da ona treba da bude isključena iz istrage. Može da se desi da upravo njeni kontakti mogu dovesti do razrešenja zločina. Apsolutno poligraf treba da se koristi, pogotovo za neke nejasnoće ili polutajne koje se kriju. Ne moraju da budu roditelji uključeni u slučaj, ali možda neke konekcije mogu biti - kaže Keckarević za "Prva TV".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

"Ovo je jedina šansa da je Danka živa!" Jurić i Periš povodom nestanka male Danke: Jedna stvar ih najviše brine
Društvo

"Ovo je jedina šansa da je Danka živa!" Jurić i Periš povodom nestanka male Danke: Jedna stvar ih najviše brine

Tačno 8 dana je prošlo otkad je u Banjskom polju kod Bora nestala Danka Ilić, stara 22 meseca, dok je bila u dvorištu pojate sa majkom i starijim bratom. Njena sudbina je još nepoznata, a tim povodom govorili su Igor Jurić, otac Tijane Jurić, i Nenad Periš, otac Mateja Periša. Oni znaju kako izgleda agonija potrage za vlastitim detetom i sada žele da priča o Danki Ilić dobije mnogo srećniji epilog.

03.04.2024

07:52

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12