• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic

27.03.2024

13:31

Koliko kilometara može da prođe malo dete?! Spasilac Gorske službe otkriva: Danka nije mogla da ode daleko!

Miloš Rafailović, Društvene mreže

Društvo

Koliko kilometara može da prođe malo dete?! Spasilac Gorske službe otkriva: Danka nije mogla da ode daleko!

Podeli vest

Po knjizi, dete od 3 do 5 godina, u najidealnijim uslovima i na ravnoj površini, može da pređe maksimalno 9 kilometara, rekao je spasilac Gorske službe spasavanja Dušan Mišić, koji je u potrazi za Dankom Ilić (2), koja je nestala juče u 13 časova u Banjskom polju, kod Bora.

Nažalost, teren koji oni pretražuju u Banjskom polju, kako kaže, nije pristupačan i nije ravan.

 - Tako da devojčica nije mogla da ode daleko. Teren ima delova koji su eksponirani. Za nas odrasle nije toliko zahtevan, ali je za dete od 2 godine ovo izuzetno jako težak teren. Svi mi koji smo na terenu ispitujemo svaki detalj na njemu - kaže Mišić.

Za malom Dankom Ilić, kako je ispričao, pored spasioca Gorske službe spasavanja, traga više stotina ljudi, najviše pripadnika Žandarmerije, oko 200, a tu su i pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP-a, rudari...

Potraga za Dankom je trajala cele noći, tokom koje je temperatura u Boru i okolini pala na svega 6 stepeni Celzijusa, dok je kiša na trenutke prestala. Pripadnici Gorske službe spasavanja su objasnili da su to u normalnim okolnostima dobri uslovi za potragu, ali da je svaki minut bitan jer se ipak radi o dvogodišnjoj devojčici.

Helikopteri su sinoć, uz dronove, leteli uprkos pomrčini i pretraživali teren termovizijskim kamerama. Iznad mesta nestanka Danke Ilić nalazi se put ka šumi koja nije gusta, ali u kojoj ima mnogo gustog rastinja.

Podsetimo, nestala Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija