• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.03.2024

16:45

Važna vest za đake - prvake: Od ponoći počinje prijava za upis u školu!

Shutterstock

Društvo

Važna vest za đake - prvake: Od ponoći počinje prijava za upis u školu!

Podeli vest

Prijava za upis u prvi razred osnovne škole za školsku 2024/25. godinu počinje u ponoć, 20. marta preko portala eUprave.

Roditelji mogu na jednostavan način da zakažu termin u željenoj osnovnoj školi za upis i testiranje deteta. Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti vezane za upis, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument.

Školske 2024/2025. u prvi razred se upisuju sva deca rođena od 1. marta 2017. do kraja februara 2018. Roditelji ove dece imaju zakonsku obavezu da upišu svoje dete u prvi razred.

Postoji mogućnost da se u prvi razred osnovne škole upišu deca koja će 1. septembra imati šest, šest i po godina. To se odnosi na decu rođenu od 1. marta do 31. avgusta 2018.

Foto: Shuterstock

 

Prevremeni upis je specifičan, jer dete mora da prođe kroz proveru spremnosti za polazak u školu koju vrši psiholog. Na osnovu mišljenja psihologa škola može da preporuči: upis deteta u prvi razred ili odlaganje polaska u školu za godinu dana, uz nastavak pohađanja pripremnog predškolskog programa.

Roditeljima je na Portalu eUprava na raspolaganju i imenik sa kontaktima svih osnovnih škola, kao i kontakt centar Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na broju telefona 011/7350557, a operateri su dostupni radnim danima od 8.00 do 15.00 časova.

Usluge zakazivanja termina za upis uspostavila je Kancelarija za IT i eUpravu u saradnji sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstvom zdravlja koje se realizuje na ovaj način od 2020. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija