• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

24.01.2024

11:56

Srpski lekari spasli dvoje posle operacije želuca u Turskoj! Avioni prizemljeni, probušeno im crevo nastupila sepsa

printskreen RTS

Društvo

Srpski lekari spasli dvoje posle operacije želuca u Turskoj! Avioni prizemljeni, probušeno im crevo nastupila sepsa

Podeli vest

Britanki (20), koja je preminula u Beogradu nakon smanjenja želuca u Turskoj, lekari KBC "Bežanijska kosa" i pored nadljudskih napora i svih mogućih mera koje su primenili, nisu uspeli da pomognu jer je došla prekasno u teškoj sepsi.

Ali, pre mesec i po dana, kako Kurir nezvanično saznaje, zbog probušenog tankog creva tokom operacije smanjenja želuca u Turskoj, uspeli su teškom borbom da spasu devojku iz Nemačke, zbog koje je takođe u Beograd prinudno sleteo avion iz Istanbula.

Identičan slučaj imali su i pre godinu dana, kada su spasli muškarca iz Nemačke, koji je takođe "prizemljen" u Beogradu i transportovan u KBC "Bežanijska kosa", kao najbližu bolnicu aerodromu "Nikola Tesla".

U sva tri slučaja tokom operacije smanjenja želuca probušeno je tanko crevo i nastupila je sepsa, koja je bila fatalna po mladu Britanku.

- Devojka iz Nemačke, inače rodom iz Dominikanske Republike, stara oko 30 godina hitno je primljena u KBC "Bežanijska kosa" nakon što joj je pozlilo na letu iz Istanbula za Minhen. Ona je pored smanjenja želuca, imala i liposukciju, to jest proceduru kojom se uklanjaju masne naslage oko trbuha i leđa, a ujedno je u Turskoj i smanjivala dojke, koje su bile prirodne. Kada je stigla u beogradsku bolnicu bio joj je sedmi dan od operacije. Ispostavilo se da joj je na dva mesta probijeno tanko crevo. Imala je tešku sepsu zbog neprepoznatog probijanja tankog creva tokom operacije. Operisali su je lekari "Bežanije", četri sata, a potom je 20 dana bila u jedinici intenzivnog lečenja. Sve vreme joj je život visio o koncu - kaže izvor  i dodaje da su joj usled otoka popucali šavovi od plastičnih operacija i taj estetski deo mora da doteruje u Nemačkoj.

Nakon duge borbe za život, izašla je iz bolnice i otišla kući zahvalna srpskim lekarima.

A pre godinu dana, muškarac od oko 40 godina, kako saznaje, Kurir isto je spasavan u KBC "Bežanijska kosa".

- Državljanin Nemačke transportovan je s aerodroma u bolnicu u vrlo teškom stanju sepse. Mesec i po dana su se doktori borili za njegov život i uspeli su. I on je otišao kući - navodi naš izvor.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12