• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.01.2024

06:23

Kiša, sneg, poledica i košava! Spremite se za "ludilo" od vremena!

Pexels

Društvo

Kiša, sneg, poledica i košava! Spremite se za "ludilo" od vremena!

Podeli vest

U Srbiji više oblačnosti, dok se intenzivnija ledena kiša očekuje u noći između srede i četvrtka na širem području istočne Srbije, u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, kao i u planinskim predelima u ovoj regiji.

U toku dana se slabe mešovite padavine, sneg i kiša uz poledicu. Očekuju ponegde u jugozapadnoj i centralnoj Srbiji, u ostatku zemlje umereno oblačno, toplije i vetrovito - duvaće umeren i jak južni i jugozapadni vetar, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

Kiša se ponovo očekuje posle podne i uveče najpre u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim krajevima, dok će se temperature kretati od minus pet do 13 stepeni, a u Negotinskoj Krajini hladnije.

U Beogradu umereno oblačno, veći deo dana bez padavina, toplije i vetrovito. Duvaće umeren i jak jugoistočni vetar (košava), a temperature će se kretati od minus dva do 11 stepeni.

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

 

Kiša se povremeno očekuje uveče i u toku noći.

Vreme narednih dana

Prema izgledima vremena za narednih sedam dana, u četvrtak vetrovito i osetno toplije uz naoblačenje.

Maksimalna temperatura u većini mesta u četvrtak od 13 do 20 stepeni, osim u Timočkoj Krajini gde će se zadržati hladno - do 5 stepeni.

Kiša se povremeno očekuje od srede uveče. Duvaće umeren i jak južni i jugozapadni, a u košavskom području jugoistočni vetar sa udarima olujne jačine na jugu Banata, u donjem Podunavlju i u planinskim predelima.

U petak naglo zahlađenje uz prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača. Počeće da duva jak severni i severozapadni vetar.

Za vikend hladno uz delimično razvedravanje, samo se još u subotu u brdsko-planinskim predelima očekuje kratkotrajan sneg. Severozapadni vetar u subotu krajem dana u slabljenju, a u nedelju u ponovnom skretanju na južni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...
Izbori 2024

Sve o izborima 2. juna! Ko, gde i zašto bojkotuje i zašto nikome ništa nije jasno?! Da stavite čoveka u Amazoniju bez Gugl mapa lakše bi se snašao...

Mesecima je trajalo preganjanje i pregovaranje oko termina i vrste izbora, a kada je pao kakav-takav dogovor vlasti i opozicije, usledila je nikad kraća i nikad nevidljivija kampanja, pa retko ko ima utisak da će veliki deo Srbije za šest dana ponovo izaći na birališta, a da već u četvrtak u ponoć počinje čuvena predizborna tišina.

27.05.2024

10:05

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija