• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RTS

09.01.2024

15:09

Za godinu dana prodato oko 30.000 novih vozila! Po luksuzu smo lideri u regionu

Informer

Društvo

Za godinu dana prodato oko 30.000 novih vozila! Po luksuzu smo lideri u regionu

Podeli vest

Prošla godina u prodaji automobila bila je bogata i za kupce i za prodavce iako je prodato 4.000 automobila manje nego pre pandemije kovida.

Prosečna cena prodatog vozila je 20.000 evra, a deset odsto otpada na superluksuzna vozila čija cena prelazi i 200.000 evra.

Sledeće godine trgovci predviđaju rast od pet do sedam odsto.

Najviše vozila u toku prošle godine prodato je na sajmu automobila u martu. I dalje se najbolje prodaju najluksuzniji automobili, a veoma malo na lizing ili kredit. 

Luksuzni automobili su posebna priča. Njih je prodato 3.500 od čega je njih oko 1.500 skuplje od 200.000 evra, što je više nego u celokupnom regionu.

Naši bogati sugrađani potrošili su oko 100.000 miliona evra na četvorotočkaše. Neki su ipak izabrali ekološki prihvatljive modele, na hibridni ili električni pogon.

Potpuno električni automobili su prodati u destinama komada. Mnogi su ih kupili kao treći auto za grad.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija