• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

05.01.2024

16:41

Beograđani će lomiti česnicu u kojoj će biti 33 dukata! Ispred Hrama Svetog Save podeliće se 4.000 krstića i 2.000 paketića - Ovo je kompletan program

Informer/Beta

Društvo

Beograđani će lomiti česnicu u kojoj će biti 33 dukata! Ispred Hrama Svetog Save podeliće se 4.000 krstića i 2.000 paketića - Ovo je kompletan program

Podeli vest

Ispred Hrama svetog Save bajkovit ambijent. Takozvano Božićno seoce postavljeno je ovde pred kraj prošle godine i trajaće do 15. januara. Božićne scene idealna su praznična scenografija, tako da, naročito na Badnji dan i Božić, decu za ruke i pravac plato ispred Hrama Svetog Save, naročito na paljenje badnjaka i lomljenje česnice.

Ono što je uvek najposećeniji događaj ispred Hrama Svetog Save za božićne praznike, jeste paljenje badnjaka i lomljenje česnice. Paljenje badnjaka uvek okupi veliki broj porodica, deca se ovome posebno raduju, tako da ako želite ovome da prisustvujete budite ovde u subotu u 16 časova.

Lomljene česnice na Božić ispred Hrama: 33 zlatnih dukata, 2.000 paketića

Ukoliko želite da učestvujete u lomljenu česnice ispred Hrama, na platou ispred treba da budete u nedelju u 11 časova.

Pekari Srbije organizuju i ove godine, i to 33. put, tradicionalno lomljenje česnice na Božić, nakon služenja Božićne liturgije u 11 časova ispred Hrama Svetog Save.

Članovi Esnafa pekara Srbije i pekara AS-Braća Stanković pripremiće česnicu sa više od 200 kilograma testa za 7.000 jufki u kojima će biti 33 zlatna dukata, saopšteno je.

Foto: Shutterstock

 

Biće podeljeno i 4.000 krstića i 2.000 paketića.

Što se tiče dodatnog programa u okviru Božićnog seoceta, u subotu, 6. januara, na Badnji dan, biće održano fotografisanje sa jaganjcima kod Vitlejemske pećine.

 

Raspored bogosluženja za Badnji dan i paljenje badnjaka, subota 6. januar

09.00 - Liturgija (u Hramu)

16.00 - Paljenje badnjaka (ispred Crkve)

17.00 - Bdenje (u Hramu)

Raspored bogosluženja za Božić, nedelja 7. januar

00:00 - Arhijerejska liturgija (u Hramu)

09:00 - Arhijerejska liturgija (u Hramu)

17:00 - Bdenje (u Crkvi)

Raspored bogosluženja za drugi dan Božića, ponedeljak, 8. januar

09:00 - Liturgija (u Hramu)

17.00 - Bdenje (u Crkvi)

Raspored bogosluženja na Svetog Stefana, sreda, 9. januar

09:00 - Liturgija (u Hramu)

17.00 - Večernje (u Crkvi)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija