• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.12.2023

13:32

Heroj "Potere" ispunio obećanje! Malom Todoru uplatio sve što je osvojio (FOTO)

Informer/RTS

Društvo

Heroj "Potere" ispunio obećanje! Malom Todoru uplatio sve što je osvojio (FOTO)

Podeli vest

Poslednji dani stare godine iznedrili su novog heroja Srbije, Veljka Kotlaju, momka iz Priboja, koji je nakon pobede u sinoćnoj epizodi kviza "Potera", odlučio da svoj deo premije uplati za lečenje malog Todora Stojanovića (2) iz Niša.

Obećano, rečeno i učinjeno. Naime, transparentnim uvidom na sajtu Budi human u delu na kojem se nalazi stranica mališana iz Niša, evidentirana je uplata od 468.000 dinara od strane Veljka Kotlaje.

 

"Bravo, Veljko", "Ti si junak večerašnjeg kviza", "Odavno Potera nije bila veće uživanje za gledanje", samo su neki od komentara oduševljenja koji se mogu pročitati nakon što je Veljko izgovorio šta planira sa svojim delom novca.

Foto: printskrin/budi human

 

 

Podsetimo, 

Todor Stojanović (2021) je dete iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće, a već u prvim danima njegovog života, u porodilištu, dolazi do komplikovanja njegovog zdravstvenog stanja, opisana je neonatalna konvulzija u prvih 48 sati života, a par dana nakon toga ustanovljena obostrana upala pluća.

Od rođenja je više puta bio hospitalizovan dok je samo dva meseca proveo kod kuće. Razlog njegove hospitalizacije su pre svega infekcije, ponovljene upale pluća, koje su dovele do još većih komplikacija njegovog zdravstvenog stanja, te je bio i životno ugrožen. Todor ima dijagnoze Epilepsia non specificata, Encephalopathia non specificata, Insufficientia respiratoria chronica i Paralysis plicarum vocalium et laryngis.

Foto: Printskrin/Budi human

 

Neurološki je i dalje u stanju izmenjene svesti, uspavan. U ovakvom njegovom stanju, vreme igra ključnu ulogu, te bi bilo kakav prekid dijagnostike i vraćanje za Srbiju samo dovelo do dodatnog pogoršanja njegovog zdravstvenog stanja. Porodica je do sada lečenje finansirala samostalno i iscrpela sve resurse pa se ovim putem obraća svim humanim ljudima da im pomognu kako bi Todor nastavio lečenje i napredovao.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mađioničar! Potezi MVP, Amerika o njima bruji (VIDEO)
NBA

Mađioničar! Potezi MVP, Amerika o njima bruji (VIDEO)

Nikolu Jokića je MVP nagrada koju je dobio pred početak utakmice protiv Minesote dodatno motivisala, a verovatno se setio i kako je cela Amerika pre sedam dana otpisala Denver, pa je bes iskalio na "vukovima" u petom duelu.

15.05.2024

08:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19