• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RINA

14.11.2023

09:00

Sestrinska ljubav ne zna za granicu! Daću Tijani svoju matericu

RINA

Društvo

Sestrinska ljubav ne zna za granicu! Daću Tijani svoju matericu

Podeli vest

Neverovatnu priču ovih dana ispisale su dve sestre Užičanke. Naime, tredesetogodišnju Tijanu karcinom je prečio da postane majka, ali nije njenu sestru koja je odlučila da joj donira matericu i vrati veru da će ipak jednog dana zaljuljati kolevku.

Tijana i Milica nisu rođene sestre, ali kao da ih je jedna majka rodila. Đetinja ne pamti ovakvu žrtvu, niti veću zahvalnost kao što su to one uradile.

- Kada sam 2009. godine saznala da bolujem od jedne retke bolesti, gde bukvalno endometrijum jede matericu, uputili su me za Beograd gde sam upoznala doktorku i profesorku Kesić, sa kojom sam postala veliki prijatelj jer je bila moja podrška tokom lečenja kao i cela moja porodica i prijatelji. Nažalost, doktori nisu uspeli da spasu moju matericu jer je to bukvalno krenulo da jede sve - kazala je Tijana Aničić za RINU.

Međutim, ova hrabra Užičanka nije želela da odustane od potomstva pa je kucala na sva rata, dok nije naišla na ona prava.

 Njena sesta Milica odličila je da joj donira matericu kako bi se Tijana ostvarila kao majka.

- U celoj toj priči sam bila sa njom i negde sam znala da ću ja biti ta koja će joj pomoći, tako se i ispostavilo. Ja kao sestra mogu da budem njen donor i nijednog trenutka se nisam dvoumila, rekla sam da neće postojati niko drugi. Shvatam da radim pravu stvar, jer sam ja ostvarena kao majka, imam svoje dete, a njoj može da promeni ceo život. To će se deseti u Crnoj Gori 8. marta i sa nestrpljenjem to isčekujemo - istakla je Milica.

Foto: RINA

 

Tijanine drugarice pokrenule su niz humanitarnih akcija u Užicu i do sada je prikupljeno 20.000 evra. Neophodno je još 30.000 kako bi Tijana dobila novu matericu i šansu da postane majka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića
Izbori 2024

Građani treba da znaju na kakve su prevare spremne opozicione liste! Oglasio se SNS povodom odbacivanja liste Save Manojlovića

Opštinski odbor Vračar Srpske napredne stranke (SNS) saopštio je danas, povodom odluke Opštinske izborne komisije (OIK) gradske opštine Vračar koja je odbacila listu "Dr Savo Manojlović i ja sam Vračar - Kreni-promeni" zbog nepoštovanja propisa o zastupljenosti polova, ali i zbog nedovoljnog broja potpisa, da građani mogu još jednom da se uvere na kakve su sve prevare spremni predstavnici opozicionih lista.

14.05.2024

19:56

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19