• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina

12.11.2023

15:20

Bolje biti gazda u Srbiji nego rob u Nemačkoj! Miroslav se vratio u svoj kraj, pa uradi ovo

RINA

Društvo

Bolje biti gazda u Srbiji nego rob u Nemačkoj! Miroslav se vratio u svoj kraj, pa uradi ovo

Podeli vest

Zbog smanjene ponude na tržištu rada tokom poslednje dve do tri godine, dobrog majstora je veoma teško naći, a liste čekanja nekada znaju biti predugačke. Tu prednjače auto-mehaničari, moleri, keramičari, ali i električari.

Kada je to uvideo električar Miroslav Jovović iz Čačka, shvatio je i da "više nema potrebe da ide u strane, obećane, zemlje zarad posla, jer isto toliko novca može zaraditi i u Srbiji".

- Posla zaista ima, odustao sam davno da idem van zemlje, a radio sam u Nemačkoj gde mi je satnica bila od 12 do 13 evra; naravno, kajmak je skidao neko drugi. Ovde sam u svom gradu i realno sam veoma zadovoljan, iako sam mlad preduzetnik. Cenovnik nam je odmah transparentan da ljudi znaju koliko će popravka da ih košta - kaže  Miroslav.

Ističe da se cena njihovog radnog sata kreće od 10 do 12 evra, te da izlazak na teren košta 2.500 dinara. Naravno, na to dolazi i cena utrošenog materijala, u zavisnosti od kvara.

- Radimo ozbiljne stvari: od izvođenja elektroinstalacija na objektima, do domaćinstvava gde radimo rekonstrukcije ili potpuno novu instalaciju. Angažovani smo i na popravkama i hitnim intervencijama, a uža specijalnost nam je šemiranje ormara. Zatim, održavamo automatske mašine u pogonima, radimo sisteme niskih struja za nadzore, ali u svakom trenutku smo spremni i za hitne intervencije - kaže Jovović.

Ovaj Čačanin je, inače, tek pre godinu dana odlučio da započene samostalni biznis i kaže da se nijednog trenutka nije pokajao. To bi savetovao i mladima koji razmišljaju da "trbuhom za kruhom" odu iz naše zemlje.

- Bolje biti gazda u Srbiji, nego rob u Nemačkoj - poručuje on.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija