• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.10.2023

15:39

Život nema cenu! Trgovci prodajom jabuka pomažu obolelima od raka

Ministarstvo zdravlja

Društvo

Život nema cenu! Trgovci prodajom jabuka pomažu obolelima od raka

Podeli vest

Ministarka Grujičić podržala akciju „Nema cenu” kojom se skreće pažnja na značaj prevencije malignih bolesti!

Projekat „Nema cenu“ koji skreće pažnju javnosti na prevenciju malignih bolesti, pre svega raka dojke, pokrenut je danas na Novom Beogradu. U partnerstvu sa Ministarstvom zdravlja Republike Srbije, projekat „Nema cenu“ uključuje 20 Idea, Roda i Merkator prodavnica, gde se u posebno dizajniranim roze kutijama kupcima nude dve jabuke koje nemaju cenu, ali mnogo vrede, a vrednosni iznos će odabrati sami među 3 ponuđene opcije.

Projekat se simbolično zove „Nema cenu“, jer iako se kaže da u trgovini i životu sve ima cenu, jedino zdravlje je nema, a sav prihod od prodaje jabuka biće doniran Društvu Srbije za borbu protiv raka.

- Hvala svim društveno odgovornim kompanijama, ovoga puta posebno Merkatoru, Idei i Rodi, što su pokrenule akciju koja će pomoći da informacije o malignim bolestima dopru do onih koji nisu bolesni, do onih koji se aktivno leče, kao i onih koji su preživeli neku od teških
malignih bolesti. Informacije su potrebne, jer se u poslednje vreme mnogo toga promenilo. Imati rak više ne znači biti osuđen na smrt, danas to znači živeti dugo i kvalitetno, uz odgovarajuću terapiju. Кao što pijete lek za hipertenziju, uskoro će, već za koju godinu, ubeđena sam, tako biti i za bilo koju malignu bolest
- rekla je na predstavljanju projekta ministarka zdravlja Srbije prof. dr Danica Grujičić.

Velika zahvalnost ide, dodaje ministarka, i domaćinima koji su se dosetili da preko jabuke,  započnu akciju koja će ovoga puta pomoći Društvu Srbije za borbu protiv raka da proširi svoje aktivnosti i da više radi na prevenciji.

- To je velika pomoć zdravstvenom sistemu Srbije. Dobro je što je akcija pokrenuta baš u oktobru, koji je mesec borbe protiv raka dojke, jer u Srbiji ova maligna
bolest odnosi živote mnogih žena. Obećavam da ćemo raditi na još većoj dostupnosti mamografije i ultrazvučnih pregleda i molim sve da se ne plaše preventivnih pregleda. Za lečenje raka ključno je da bolest bude otkrivena na vreme, odnosno što ranije. Poruka građanima jeste da menjaju loše životne navike i da redovno idu na preventivne preglede
- zaključila je ministarka Grujičić.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija