• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

24.09.2023

16:02

Beograd bruji o ovoj svadbi! Mlada gostima odredila minimalac za kovertu, gosti se šokirali

Shutterstock

Društvo

Beograd bruji o ovoj svadbi! Mlada gostima odredila minimalac za kovertu, gosti se šokirali

Podeli vest

Sezona svadbi još uvek traje, a restorani su prebukirani i u oktobru.

Pojedini mladenci uveliko zovu goste za venčanja koja će se održati narednog meseca, a jedna mlada koja se udaje početkom oktobra razbesnela je svoje društvo jer im je uz pozivnicu "servirala i priču" koliko para bi trebalo minimalno da stave u kovertu.

- Pre dve nedelje su mladenci počeli da dele pozivnice, ali društvo i rodbina o tom veselju pričaju mesecima unapred. Mlada je od samog početka naglašavala da se svadba biti u luksuznom restoranu u Beogradu koji puno košta, da kupuje preskupu venčanicu, uzima najskuplju dekoraciju. Pošto se znamo od malena znala sam da voli da sve bude skupo i kvalitetno, ali nisam znala da svadbu pravi da bi bila na dobitku, a ne zbog sreće - priča nam mladina drugarica iz škole, dok koleginica sa fakulteta dodaje:

- Meni je sve to smetalo jer nije bitno da li je nešto skupo ili ne bitno je da taj daj bude poseban i za mladence i za njihove porodice, a poslednje o čemu bi trebalo da razmišljaju pre svadbe, a naročito mlada je to koliko će rodbina i drugarice staviti para u kovertu.

Prema njenim rečima mlada je odmah na početku naglasila koliko plaćaju "stolicu".

- Kazala je da po osobi plaćaju 70 evra. Ja razumem da je ovo Beograd i da je to njihov izbor, ali zašto zvanice mora da znaju koliko košta njihovo mesto. Ubrzo nakon toga smo i saznale. Okupila je nekoliko drugarica i koleginica i pozvala nas na devojačko veče, a i ujedno nam podelila pozivnice. Videlo se da je srećna i zadovoljna. Ja sam se iznenadila što je mene zvala jer se znamo sa fakulteta, a i nismo bile preterano bliske. Ipak, bilo mi je drago i odlučila sam da idem na svadbu. Bila sam srećna zbog nje što se zaposlila, našla čoveka s kojim će stvoriti porodicu. Kroz priču polako se dotakla i poklona i rekla je da je sada normalno da svi donesu novac na poklon mladencima.

Naglasila je da ne voli one koji se vode logikom da će u kovertu staviti onoliko koliko košta stolica, kao i da oni planiraju da budu u plusu. "Ako moj jelovnik košta 70 evra mislim da bi bilo glupo da neko donese samo 70. Treba da bude oko 100 evra unutra" - kazala je ona na šta sam ja zanemela.

Koleginica ističe i da ona trenutno ne radi, ali da želi da je ispoštuje.

- S obzirom na to da nismo toliko bliske ja sam mislila da stavim 50 evra. Idem sama na svadbu i mislim da bi to bilo korektno s moje strane, ali nakon ove njene rečenice mene je bilo sramota. Nema šanse sto evra da stavim. Stavila bih da smo bliske i da se baš družimo i više, a ovako stvarno ne znam. Plašim se da će me ogovarati posle svadbe, ali čula sam da su i druge koleginice bile u šoku i da su komentarisale ovaj njen stav. Stvarno je bruka da se tako ponaša pre svadbe i da tako priča - naglasila je koleginica.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Miljanin DNK nađen i na molotovljevim koktelima! Roditelji ogorčeni, svi će je pitati ovo (VIDEO/FOTO)
Nezapamćen zločin

SAZNAJEMO! Miljanin DNK nađen i na molotovljevim koktelima! Roditelji ogorčeni, svi će je pitati ovo (VIDEO/FOTO)

U nastavku suđenja za masovni zločin u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, danas će u Višem sudu u Beogradu biti saslušana majka dečaka ubice koji je 3. maja 2023. očevim pištoljima ubio devet učenika i čuvara te škole. Pred početak suđenja roditelji ubijene dece su u dogovoru sa advokatima u kafiću pored Palate pravde dogovarali kakva će pitanja postavljati majci dečaka ubice

15.05.2024

10:58

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!
Srbija

Beograd ima Čumićevo, a ovaj grad Stanino sokače!

Nedelja zajedništva i sećanja u šabačkoj Ekonomsko-trgovinskoj školi "Stana Milanović" obeležena je na poseban način - otvaranjem Staninog sokačeta, koje će predstavljati ulaz u školu i novo poglavlje života svakog njenog učenika.

14.05.2024

17:19