• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.Marić

10.09.2023

16:51

Ambasador Srbije u Maroku za Informer: Našem paru propao medeni mesec u Marakešu, a onda su zatražili savet

Reuters

Društvo

Ambasador Srbije u Maroku za Informer: Našem paru propao medeni mesec u Marakešu, a onda su zatražili savet

Podeli vest

Ambasador Srbije u Maroku Ivan Bauer otkriva detalje drame mladog bračnog para koji mu je jutros uputio poziv.

Ambasador Srbije u Maroku Ivan Bauer za Informer navodi da je naša dijaspora u ovoj državi mala i da broji oko 50 ljudi. Kako kaže, uglavnom su to starije žene koje su se udavale za Marokance u vreme Josipa Broza Tita.
- Prema našim informacijama nema naših državljana među povređenima i stradalima. Nama se juče javio jedan par koji je došao u sopstvenoj režiji u Maroko na medeni mesec. Kada je došlo do potresa njih dvoje su bili u Medini napolju i tu su proveli čitavu noć. Kazali su nam da imaju kroz nekoliko dana let iz Agadira koji je takođe ozbiljno pogođen zemljotresom i pitali nas za savet da li da prekinu putovanje ili ipak ostanu. Mi smo im kazali da su zvanični stavovi markonaske vlade da se na neko vreme evakuišu stanovnici iz ovog dela Maroka zbog mogućih novih potresa. Na njima je da odluče, a ja sam im kazao da bih takođe tako postupio - kaže Bauer.

Foto: EPA

 

On navodi da se generalno život polako vraća u normalu i da su glavne turističke ulice u Medini ponovo pune turista.
- Narod je počeo da se vraća redovnim aktivnostima. Nadamo se da se nikada više neće ponoviti ništa slično - naveo je ambasador.
Podsećamo, nakon stravičnog zemljotresa amplitude 6,8 Rihtera, koji je pogodio Maroko i u kome je nastradalo najmanje oko 2.000 ljudi, a isto toliko je i povređeno, proglašena je trodnevna žalost u ovoj zemlji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela
Hronika

Oglasio se otac Mateja Periša: Danas je godišnjica od pronalaska tela

Matej Periš (27) iz Splita nestao je u noći između 30. i 31. decembra 2021. godine u Beogradu, a njegovo beživotno telo nađeno je u maju 2022. godine na Adi Huji. Tačnije, na današnji dan MUP Srbije je potvrdio da je telo muškarca koji je na sebi imao garderobu koju je Matej nosio uoči nestanka, pronađeno 18. maja oko 9 časova ujutru, zapravo telo nestalog mladića iz Splita.

20.05.2024

06:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12