• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.08.2023

09:49

Zajednički koraci protiv korupcije na tržištu nepokretnosti: Uspešno održan prvi sastanak multi-institucionalne Radne grupe

Tanjug

Društvo

Zajednički koraci protiv korupcije na tržištu nepokretnosti: Uspešno održan prvi sastanak multi-institucionalne Radne grupe

Podeli vest

U čvrstom nastojanju da unapredi integritet, transparentnost i odgovornost na tržištu nepokretnosti, Republički geodetski zavod sa zadovoljstvom obaveštava javnost o uspešnom održavanju prvog konstitutivnog sastanka multi-institucionalne Radne grupe za borbu protiv korupcije na tržištu nepokretnosti.

Ovaj sastanak, koji je održan 28. avgusta 2023. u prostorijama Republičkog geodetskog zavoda, okupio je relevantne stručnjake iz različitih državnih institucija sa integritetom i bogatim iskustvom u dugogodišoj borbi protiv korupcije, što dodatno naglašava ozbiljnost i posvećenost suzbijanju korupcije u oblasti tržišta nepokretnosti.

Na prvom konstitutivnom sastanku, svi članovi su se upoznali sa svojim ulogama i odgovornostima, razmotrili osnovne ciljeve i plan rada i saglasili se da će fokus biti na razvoju transparentnih procedura, digitalizaciji procesa, obuci zaposlenih i podizanju svesti građana o posledicama korupcije na tržištu nepokretnosti.

Ciljevi rada Radne grupe su usmereni na postizanje ključnih rezultata u borbi protiv korupcije na tržištu nepokretnosti. Prva faza će obuhvatiti temeljnu analizu postojećeg pravnog okvira koji uređuje tržište nepokretnosti radi identifikacije nedostataka u suprotstavljanju koruptivnim aktivnostima, bilo da se radi o regulisanim, delimično regulisanim ili neregulisanim segmentima tržišta. Osim toga, posebna pažnja biće posvećena identifikaciji oblasti koje su posebno ranjive na korupciju kako bi se obezbedila ciljana i efikasna intervencija.

Nakon analitičkog pregleda, uslediće rad na usklađivanju i usvajanju preporuka koje će imati za cilj unapređenje postojećih zakona i drugih propisa u oblasti tržišta nepokretnosti. Paralelno sa zakonodavnim aktivnostima, vodiće se kampanje za podizanje svesti šire javnosti o ozbiljnim posledicama korupcije na tržištu nepokretnosti i promovisanje integriteta kao ključne vrednosti u tom sektoru.

Direktor Republičkog geodetskog zavoda mr Borko Drašković je istakao da: "Ovaj konstitutivni sastanak predstavlja početak argumentovane i odlučne borbe protiv korupcije na tržištu nepokretnosti. Svesni smo izazova pred nama, ali smo isto tako posvećeni ostvarivanju pozitivnih promena koje će omogućiti pravednije, transparentnije i odgovornije okruženje za sve učesnike na tržištu nepokretnosti."

Javnost će biti izveštavana o aktivnostima, postignućima i napretku u borbi protiv korupcije na tržištu nepokretnosti od strane ovog tela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31