• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2023

15:40

Dajemo detaljnu vremensku prognozu za avgust! Temperature i do 40 stepeni

E - Stock, Tanjug

Društvo

Dajemo detaljnu vremensku prognozu za avgust! Temperature i do 40 stepeni

Podeli vest

Narednih desetak dana u Srbiji vreme će biti pravo letnje, naročito tokom sledeće sedmice kada se očekuju i vrlo visoke temperature.

Jedino se u četvrtak očekuje nešto više oblačnosti, ponegde i pojava lokalnih pljuskova sa grmljavinom, uglavnom u severoistočnim, istočnim i jugoistočnim predelima Srbije, navodi meteorolog Đorđe Đurić.

U petak će na severu Srbije biti sunčano, a u ostalim predelima umereno oblačno.

Vikend će celoj Srbiji doneti sunce

Sve do kraja sedmice jutra će biti relativno sveža. Do petka maksimalna temperatura bez bitnije promene i kretaće se od 23 do 27°C, u Beogradu oko 25°C.

Za vikend toplije, maksimalna temperatura od 25 do 30°C, u Beogradu od 26 do 28°C.

Srbiju će tokom sledeće sedmice zahvatiti toplotni talas, prvi u avgustu, a četvrti od početka leta.

U ponedeljak preko 30°C

Tokom cele sledeće sedmice Srbija će biti pod uticajem vrele vazdušne mase sa juga i jugozapada koja će sa severa Afrike stizati preko Mediterana.

U nastavku sledeće sedmice maksimalna temperatura biće od 33 do 37°C, u Beogradu oko 35°C. Najvrelije biće krajem sedmice, uz maksimalne temperature od 35 do 39°C, a oko 20. avgusta biće lokalno ponegde i do 40°C.

Mada, ovog leta u više navrata je prognozirano 40°C, ali je maksimalna temperatura dostizala 39°C i to u Nišu, Leskovcu, Dimitrovgradu i Ćupriji.

Tokom sledeće sedmice i noći će biti tople, u mnogim predelima i tropske, a u Beogradu će jutarnje temperature biti od 21 do 25°C.

Prema trenutnim prognozama nema na vidiku kada se tačno očekuje jače zahlađenje i pogoršanje vremena, osim da bi oko 22. avgusta došlo do blagog pada temperature i to za pet stepeni na severu zemlje, na jugu i istoku i za manje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!
Live TV

Opozicija bi da sabotira Ekspo, izgradnju metroa i da ruši Beograd na vodi! Lokalni izbori zapravo su nacionalni!

U nedelju su izbori koji su lokalni, ali je njihov karakter i značaj daleko veći. Ako uzmemo u obzir šta smo sve u poslednjih nekoliko meseci gledali: formiranje raznih pokreta koji su antidržavni, onda ovo nije priča o tome da biramo vlast u nekim opštinama, nego je pitanje da li će neki faktori ući u institucije. Gosti "Info večeri" bili su predsednik opštine Čukarica, Srđan Kolarić, predsednik opštine Zvezdara Vladan Jeremić i presednik opštine Savski Venac Miloš VIdović.

29.05.2024

22:23

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija