• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.08.2023

13:03

Srbin Duško pronašao u Grčkoj nečije zlatno lanče! Vratiće ga vlasniku, ali ima uslov

Shutterstock

Društvo

Srbin Duško pronašao u Grčkoj nečije zlatno lanče! Vratiće ga vlasniku, ali ima uslov

Podeli vest

Nije novost da se na plažama gube stvari. Kada shvatimo da smo ostali bez dragocenosti, naša sreća zavisi od poštenja pronalazača. Ponekad izgubljeno ima sentimentalnu vrednost, a ponekad i novčanu, kao što je slučaj sa zlatnim lancem koji je pronašao jedan Srbin u Grčkoj.

Ovaj Srbin spada u one poštene koji dragocenost hoće da vrate, ali pod jednim interesantnim uslovom.

Kao što biva svake godine, i ovog leta su na plažama nestajale važne i dragocene stvari. Tako je jedna porodica tragala za plišanom igračkom svoje dece, druga za burmom, a treća za patofnicama. Srećom, ali i zahvaljujući dobrim ljudima, sve dragocenosti, bile materijalne ili emotivne - vraćene su.

Jedan od takvih ljudi, poštenih pronalazača je i Duško koji trenutno boravi na Sitoniji.

Naime, kako se može videti na Fejsbuk grupi "Live from Greece", Duško je na plaži pronašao zlatni lanac sa krstom i odmah odlučio da pronađe vlasnika ovog vrednog nakita. Ipak, kako i sam ne bi bio prevaren dosetio se kako će saznati da li je reč o pravom vlasniku.

- Pronađen lanac u Grčkoj, ako neko prepozna lanac mora mi reći na kojoj plaži je izgubio i težinu lanca. Sitonija - napisao je kratko Duško.

Foto: printscreen

Lanče koje je Srbin pronašao u Grkoj i želi da ga vrati

Njegov gest naišao je na odobravanje, a bilo je i onih koji su se uključili u potragu za vlasnikom.

- Za svaku pohvalu u današnje vreme, vraćate nam veru da dobri ljudi i tekako postoje...Budite ponosni na sebe jer ste redak izdanak ...Bog vam dobro dao - napisala je jedna žena.

- Au druže koliko je realnost surova. Ti pronađeš lančić vrednosti min. 500 evra (zavisno od težine) i tražiš vlasnika, ja operem papuče od 2.200 din i ostavim kod tuša da se osuše, doktor dođe i uzme ih... E živote pokvareni džojstiku - glasio je jedan od komentara koji je nasmejao mnoge.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija