• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.07.2023

12:49

Britanska avio-kompanija IziDžet ukinula dva odsto svojih letnjih letova

printscreen

Društvo

Britanska avio-kompanija IziDžet ukinula dva odsto svojih letnjih letova

Podeli vest

Britanska avio-kompanija IziDžet (EasyJet) saopštila je danas da je ukinula dva odsto svojih letnjih letova zbog zabrinutosti za funkcionisanje avio-saobraćaja tokom letnje sezone praznika i putovanja.

Ova odluka će uticati na 180.000 putnika, prenosi Rojters. IziDžet je saopštio da ima dovoljno pilota i posade, ali da je zbog problema u avio-saobraćaju prinuđena da otkaže 1.700 letova, od ukupno 90.000 letova, koliko je bilo predviđeno za ostatak jula i avgust.

Avio-kompanija će uglavnom otkazati letove iz svoje najveće baze na londonskom aerodromu Getvik.

U saopštenju se dodaje da je 95 odsto pogođenih putnika već premešteno na alternativne letove.

IziDžet, najveća aviokompanija u Velikoj Britaniji po broju putnika, dodala je da su ove promene neophodne da bi se izbegla otkazivanja letova u poslednjem trenutku koja bi bila skuplja i izazvala više neprijatnosti za putnike.

Evropski vazdušni prostor smanjen je zbog rata u Ukrajini, a poseban problem su kadrovske promene i nedostatak osoblja u nekim oblastima avio-saobraćaja kao što je kontrola letenja, dodaje britanska agencija. (Kraj)


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija