• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

17.06.2023

16:19

KAKAV HAOS, TEMPERATURA IDE NA PLUS 34! Ipak, još nije kraj nevremenu, biće i grmljavine, pljuskova - ne odlažite kišobrane do ovog datuma!

Informer

Društvo

KAKAV HAOS, TEMPERATURA IDE NA PLUS 34! Ipak, još nije kraj nevremenu, biće i grmljavine, pljuskova - ne odlažite kišobrane do ovog datuma!

Podeli vest

Danas će visinski ciklon nastaviti da se udaljava na severoistok ali će i dalje nad istokom regiona, posebno nad većim delom Srbije donositi povremenu kišu i grmljavinske pljuskove.

Nad ovim delom regiona se prestanak padavina očekuje u toku noći, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

Od sutra će ka nama jačati grebena anticiklona preko kojeg će strujati topao vazduh iz Mediterana tako da će uslediti stabilizacija i otopljenje.

- U nedelju samo ponegde redak pljusak, ali uz makismume koji će biti od +24 do +29 stepeni Celzijusa. Od nedelje još toplije ali su modeli ipak umanjli snagu tog otopljenja i trenutno ga drže u granicama uobičajnih naleta vrućine za naš regoon i u sredu bi se maksimumi trebali kretati od +26 do +32 stepena Celzijusa, što jesu visoke temperature ali svakako ne i ekstremno visoke te nema govora o nekim “paklenim vrućinama” - dodaje Čubrilo.

Problem će biti visok udeo vlage pri tlu koji će stvarati osećan sparine. Oko srede bi se istočnije od nas mogao premestiti hladan front koji bi severu i istoku regiona uz lokalnu destabilizaciju atmosfere mogao doneti ređu pojavu grmljavinskih pljuskova, a kako će pri tlu biti dosta toplo osim pljuskova može biti i ređih ali veoma snažnih grmljavinskih nepogoda.

 

 

Vreme sledeće nedelje

Do narednog petka svakako toplo uz maksimume od +27 do +32,a u petak nad delovima srbije lokalno i oko +34 stepena Celzijusa. Već u petak tokom dana sa približavanjem hladnog fronta na severozapadu regiona svežije i nestabilno.

- Te nestabilnosti bi se u petak uveče u subotu premestile dalje na jugoostok te bi uz lokalno i vrlo jake pljuskove i nepogode usledilo osveženje i za naredni vikend bi maksimumi kretali od +16 do +25 stepeni Celzijusa - stoji u prognozi.

Zatim bi oko 26.06. na kratko bilo malo toplije, ali verovatno do +30 stepeni Celijusa, osim u zaleđu primorja, dok bi krajem meseca verovatno ponovo bilo nestabilno uz pljuskove.

Sumirano, veliki problemi sa vodom će od sutra polako da se saniraju, ovako obilne kiše će prestati i od nedelje sledi prvi, pravi, letnji period vremena. Nestabilnosti su moguće sredinom nedelje i posebno krajem iste kada su moguće lokalne ali vrlo jake nepogode, zaključuje Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Marković jasan: Opoziciona politika zastupa interese svih drugih osim srpskih!
Izbori 2024

Marković jasan: Opoziciona politika zastupa interese svih drugih osim srpskih!

Uglješa Marković, član Glavnog odbora SPS, naglašava da je narod pred jasnim izborom i da u nedelju bira između onih koji zastupaju sve druge interese osim onih srpskih ili bira politiku koja čuva državne i nacionalne interese i bori se za prosperitet svih njenih građana, a koju predvode dvojica lidera Aleksandar Vučić i Ivica Dačić.

30.05.2024

14:32

Sramno! Malović: Šolakovi mediji svaki dan pozovu na ubistvo Vučića!
Izbori 2024

Sramno! Malović: Šolakovi mediji svaki dan pozovu na ubistvo Vučića!

Šolakovi mеdiji su očiglеdno dobili nalog da ponovo dovеdu do usijanja atmosfеru linča na kojoj radе godinama pa jе tako danas potpuno slobodno na njihovoj tеlеviziji jеdan „slobodni“ novinar pričajući o nasilnoj smеni vlasti, izjavio da ćе Vučić završiti strеljan kao Čaušеsku, a drugi novinar ga nijе ni prеkinuo ni zaustavio.

30.05.2024

13:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija