• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.04.2023

13:02

MALA DECA VELIKOG SRCA! OŠ "Ivan Milutinović" organizovala Vaskršnju humanitarnu akciju za malog Strahinju (FOTO)

printscreen

Društvo

MALA DECA VELIKOG SRCA! OŠ "Ivan Milutinović" organizovala Vaskršnju humanitarnu akciju za malog Strahinju (FOTO)

Podeli vest

OŠ "Ivan Milutinović" u Slancima organizovala je veliku Vaskršnju humanitarnu akciju, a sva prikupljena sredstva donirali su za lečenje četvorgodišnjeg Strahinje Marjanovića.

Tradicionalno, učenici sva tri objekta ove škole pred Vaskrs najviše pokažu svoje umeće i maštovitost, pa se učionice zašarene od divnih ukrasa koje pripremaju za predstojeći praznik. Prodajne izložbe malim kreativcima daju potvrdu da su njihov trud spremni da nagrade kako roditelji i članovi porodica, tako i svi ljudi dobre volje iz sva tri naselja. 

Ove godine su, po drugi put, sva prikupljena sredstva od prodaje usmerena u humanitarne svrhe, detetu za koje znaju da mu je pomoć neophodna, Strahinji Marjanoviću.

Sredstva su mu potrebna za fizikalne terapije, logopedske tretmane, senzornu integraciju kao i vežbe za psihomotorni razvoj.

Upravo zbog toga su se učitelji, nastavnici, roditelji, deca i članovi lokalne zajednice posebno potrudili. Na tezgama su se našli domaći proizvodi iz naših plastenika i malih lokalnih preduzeća, ukusni kolači i pregršt predivnih radova.

Bilo je šarenih svećnjaka, najrazličitijih zečića i pilića, gipsanih magneta za frižider, filcanih korpica za jaja, dekupaž dekoracije, oslikanih teglica, bedževa, privezaka i još mnogo toga.

Na ovoj humanitarnoj akciji skupljeno je 444.942,00 dinara i 110 evra, a novac je predat Strahinjinom tati.

Foto: Printskrin

Strahinji potreba naša pomoć

Strahinja je dete rođeno u terminu iz uredno vođene i kontrolisane trudnoće.

Na rođenju je ostao bez kiseonika. Zbog neonatalne asfiksije odmah po rođenju je prebačen na Institut za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.

Bio je na hipotermiji, na respiratoru. Dobio je sepsu tri dana nakon rođenja. Bio je u bolnici 20 dana. Po izlasku iz bolnice ustanovljen mu je hipotonus mišića te je sa nepuna 2 meseca krenula intezivna fizikalna terapija.

Strahinja ima psihomotorno kašnjenje usled čega mu je dijagnostikovana dijagnoza iz spectra autizma (F83) zbog čega je neophodno da ima logopedske tretmane i ide u senzorijum.

2022. godine Strahinja je dobio još jednu dijagnozu ( G809 – cerebralna paraliza) .

Strahinja još uvek ne hoda i ne govori.

Dečji osmesi su kruna ove akcije, jer su svi pošli kući zadovoljni time što su učestvovali u ovako velikoj akciji, kupili ono čime žele da ukrase svoje domove i probudili nadu u očuvanje osmeha malog dečaka iz komšiluka i njegovih najdražih.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ALEKSANDRI SU OTVARALI LOBANJU, PROŠLA JE KROZ PAKAO, ALI NEMA PREDAJE! Za devojku heroja potrebno je samo da nas 11000 pošalje po 1 PORUKU MESEČNO! POMOZI, SRBIJO!
Društvo

ALEKSANDRI SU OTVARALI LOBANJU, PROŠLA JE KROZ PAKAO, ALI NEMA PREDAJE! Za devojku heroja potrebno je samo da nas 11000 pošalje po 1 PORUKU MESEČNO! POMOZI, SRBIJO!

Aleksandra Dinić je dvadesetosmogodišnja devojka iz Sremske Mitrovice koja je do 2020. godine živela život punim plućima, život studenkinje prava. Međutim, tada se javljaju prvi simptomi opake bolesti, za koju će se ispostaviti da je agresivni tumor na mozgu i tada je ona započela najvažniju bitku u životu, a u toj borbi smo joj više nego ikada potrebni mi.

31.03.2023

21:20

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Opozicioni mediji napali našu fudbalsku reprezentaciju! Mrze sve što je srpsko, pa sada pričaju o nepostojećem sukobu Tadića i PIksija! (VIDEO)
Live TV

Opozicioni mediji napali našu fudbalsku reprezentaciju! Mrze sve što je srpsko, pa sada pričaju o nepostojećem sukobu Tadića i PIksija! (VIDEO)

Opozicioni mediji nastavljaju napade na Srbiju i sve što je srpsko. Ovoga puta bili su na meti reprezentativci u fudbalu. Naročito su udarili na kapitena naše reprezentacije Dušana Tadića. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su urednik sportske rubrike Informera Vladimir Tomković i Zoran Spasić iz Centra za bezbednost i međunarodnu politiku.

18.06.2024

08:59

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Umrla Tereza Vuk u 47. godini
Kultura

Umrla Tereza Vuk u 47. godini

Za svoju poslednju knjigu "Zašto moj đavo ima krila", Vukova je bila nominovana za najbolji roman u protekloj godini. Bila je i autorka knjiga "Creepiatria" i "Columniatria", a pisala je i kolumne.

18.06.2024

09:13

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija