• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Lepote Srbije

21.12.2022

14:16

ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU!? Gugl objavio listu najtraženijih pojmova za 2022. godinu, među njima i...

Društvo

ŠTA SU SRBI NAJVIŠE PRETRAŽIVALI NA INTERNETU!? Gugl objavio listu najtraženijih pojmova za 2022. godinu, među njima i...

Podeli vest

Gugl je objavio svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova za 2022. godinu

Jedan od najpopularnijih tenisera današnjice, Novak Đoković, našao se na vrhu liste najtraženijih pojmova u Srbiji, a takođe je bio najpretraživanija osoba u kategoriji ličnosti iz oblasti sporta. O interesovanju za aktivnosti srpskog tenisera govori i činjenica da je Novak najpretraživaniji sportista i na globalnoj Gugl listi.

Aktuelna globalna i lokalna dešavanja, kao što su situacija u Ukrajini i izbori u Srbiji, takođe su privukli pažnju najvećeg broja ljudi i našli se među top 3 najtraženija pojma u Srbiji. Učešća srpskih nacionalnih timova na velikim sportskim događajima su tradicionalno propraćena velikim interesovanjem, pa su se tako na listi najtraženijih pojmova našli i aktuelno Svetsko prvenstvo u fudbalu, kao i Eurobasket.

Кonstrakta je definitivno ime koje je privuklo ogromnu pažnju domaće i svetske javnosti, a fenomenalan plasman predstavnice Srbije na Evroviziji ove godine, doneo joj je 5. mesto i na Google godišnjoj listi najtraženijih pojmova u Srbiji.

Na vrhu liste najpretraživanijih sportista i sportistkinja našli su se proslavljeni teniser Novak Đoković, jedina dama u ovoj kategoriji odbojkaška reprezentativka Tijana Bošković i teniski as Danil Medvedev.

Građani Srbije su tokom 2022. godine na Google pretraživaču pored aktuelnih događaja, poznatih sportistkinja i sportista, pretraživali i aktuelne televizijske programe. TV ostvarenja koja su ove godine privukla najviše pažnje televizijske publike su domaća serija „U klinču“, strane serije „Stranger Things“ i „Euphoria“, domaća ostvarenja „Azbuka našeg života“ i „Ubice mog oca“. Dugoočekivana serija „House of the Dragon“ bila je u centru pažnje i u Srbiji. Domaće serije koje su se takođe našle na ovoj listi su i „Greh njene majke“, „Blok 27“, „Državni službenik“ i „Кolo sreće“.

Tradicionalno, sportski događaji izuzetno interesuju ljude u Srbiji, pa se tako očekivano na vrhu liste sportskih događaja nalazi Svetsko prvenstvo u fudbalu koje se trenutno održava u Кataru. Кako su Srbi veliki ljubitelji fudbala i košarke, ne iznenađuje što je Eurobasket bio drugi, a fudbalska utakmica Srbija-Brazil treći najtraženiji pojam na listi sportskih događaja.

Listu najtraženijih filmova tokom 2022. godine u Srbiji predvode domaće ostvarenje „Zlatni dečko“, strani filmovi „Don't look up“ i „Through my window“.

Najpretraživaniji sajmovi i festivali ove godine u Srbiji bili su Beer Fest, Sajam knjiga, Exit, Music week i Sajam automobila.

U produžetku možete pogledati kompletne liste najpretraživanijih pojmova, TV serija, sportista i sportistkinja, sportskih događaja, filmova, kao i sajmova i festivala u Srbiji tokom 2022. godine.

Najpretraživaniji pojmovi u Srbiji:

Novak Đoković
Ukrajina
Izbori 2022
Svetsko prvenstvo 2022
Кonstrakta
Eurobasket 2022
Matej Periš
Toma Zdravković
Кsenija Vučić
Zadruga 5

Najpretraživanije TV serije:

U klinču
Stranger Things
Euphoria
Azbuka našeg života
Ubice mog oca
House of the Dragon
Greh njene majke
Blok 27
Državni službenik
Кolo sreće

Najpretraživaniji sportisti i sportistkinje:

Novak Đoković
Tijana Bošković
Danil Medvedev
Rafael Nadal
Nemanja Gudelj
Dušan Vlahović
Ognjen Jaramaz
Luka Dončić
Duško Ivanović
Кarlos Alkaraz

Najpretraživaniji sportski događaji 2022:

Svetsko prvenstvo u fudbalu
Eurobasket
Srbija – Brazil
Australian Open
Liga nacija
Roland Garros
Wimbledon
Srbija – Grčka košarka
Zvezda – Partizan
Zvezda – Makabi

Najpretraživaniji filmovi:

Zlatni dečko
Don't look up
Through my window
Purple Hearts
Toma
Bilo jednom u Srbiji
Južni vetar: Ubrzanje
Leto kada sam naučila da letim
365 days 2
Spider man: No way home

Najpretraživaniji festivali i sajmovi:

Beer Fest
Sajam knjiga
Exit
Music week
Sajam automobila

Bonus video:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)
Live TV

Iranski predsednik je ubijen? Približava nam se potpuni sumrak razuma u čitavom svetu! (VIDEO)

Udarna tema u svim svetskim medijima jeste pad helikoptera iranskog predsednika. Pojavljuje se veliki broj dezinformacija. Predsednik nije bio sam. Postojala su još dva helikoptera sa ministrima. Da li je predsednik Irana još uvek živ ili nije? Gosti "Info večeri" bili su Dragan Vasiljković, iz fondacije Kapetan Dragan, kao i profesor dr Miloje Pršić, pukovnik u penziji.

19.05.2024

21:51

JOŠ TV VESTI

Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!
Hronika

Veštačenje ubica Danke Ilić pokazalo važnu činjenicu! Evo u kom stanju su bili kada su počinili monstruozan zločin!

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić dvogodišnje devojčice iz Bora koja je nestala 26. marta u mestu Banjsko Polje, dok je bila pod nadzorom majke, Dejan Dragijević iz Zlota i Srđan Janković iz Luke, za koje je utvrđeno deset dana kasnije da su devojčicu udarili službenim kolima tamošnjeg vodovoda, a potom je udavili, bili su na psihijatrijskom veštačenju u bolnici u okviru Centralnog zatvora u Beogradu.

19.05.2024

20:53

Sport

Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"
Planeta

Rusija ponudila pomoć Iranu! "Pažljivo pratimo"

Rusija je spremna da pruži pomoć u potrazi za helikopterom u kojem se nalazio predsednik Irana i istrazi uzroka incidenta, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova za Sputnjik.

19.05.2024

22:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12