• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

11.08.2021

21:31

TU SU KAD GOD TREBA! Vojska pomaže vodosnabdevanje ugroženih opština!

www.mod.gov.rs

Društvo

TU SU KAD GOD TREBA! Vojska pomaže vodosnabdevanje ugroženih opština!

Podeli vest

Na osnovu naredbe predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, ministar odbrane dr Nebojša Stefanović doneo je odluku o raspoređivanju devet autocisterni Vojske Srbije za pomoć u snabdevanju vodom u četiri opštine naše zemlje

Okružni štabovi za vanredne situacije Nišavskog, Moravičkog i Zlatiborskog upravnog okruga, usled problema sa vodosnabdevanjem u opštinama Gadžin Han, Lučani, Požega i Gornji Milanovac, zatražili su pomoć Vojske Srbije.
 
Zbog problema u vodosnabdevanju sistema „Rzav“ proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Požega, a iste mere su, zbog nedostatka pijaće vode, donete i na delu opštine Lučani kao i na celokupnoj teritoriji opštine Gornji Milanovac. U selima Mali Krčimir i Veliki Krčimir na Suvoj Planini, koje spadaju u teritoriju opštine Gadžin Han, usled velike suše, nedostaje voda za napajanje stoke.
 
Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije će, kao i svaki put do sada, angažovati sve raspoložive kapacitete za pomoć građanima Republike Srbije u prevazilaženju problema nastalih usled elementarnih nepogoda.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija