• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs / Informer

17.02.2021

15:52

UDOVIČIĆ O SPREČAVANJU DOPINGA U SPORTU: Tolerancija je nulta, želimo edukaciju!

Društvo

UDOVIČIĆ O SPREČAVANJU DOPINGA U SPORTU: Tolerancija je nulta, želimo edukaciju!

Podeli vest

Ministar je istakao da je u prethodnoj godini poslata poruka da je nulta tolerancija kada je reč o dopingu u sportu

- Cilj našeg delovanja kroz zakon o sprečavanju dopinga u sportu jeste da edukativno utičemo na sistem sporta, a da represivno delujemo samo u onim najgorim trenucima - rekao je ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

On je danas učestvovao na javnoj raspravi u Beogradu kojom je završen proces javnog razgovora o Nacrtu zakona o izmenama i dopunama Zakona o sprečavanju dopinga u sportu.

Udovičić je zajedno sa prof. dr Nenadom Đurđevićem i direktorkom Antidoping agenicije Srbije Milicom Vukašinović Vesić odgovarao na pitanja predstavnika sportskih saveza.

- Kao i do sada u svim strateškim odlukama i donešenju značajnih sistemskih uređujućih zakona, stav mog tima i mene lično je da kroz širok konsenzuz i kroz javnu reč, napravimo što bolje i kvalitetnije rešenje gde bismo svi zajedno učinili sistem produktivnijim - rekao je Udovičić posle javne rasprave u opštini Stari grad.

Udovičič je istakao da je u prethodnoj godini poslata poruka da je nulta tolerancija kada je reč o dopingu u sportu.

Foto: printscreen instagram

Ministar je istakao da je u prethodnoj godini poslata poruka da je nulta tolerancija kada je reč o dopingu u sportu

 

- Drago mi je da sam danas na ovoj raspravi lično mogao da se uverim u to, da vidim koliko smo svi zajedno na istom putu da učinimo sport kvalitetnijim i boljim, a kroz otklanjanje svih negativnih aspekata koji utiču na njega - kaže ministar.

Kako kaže, glavni cilj je da se veliki broj stručnjaka, sportskih radnika, sportista i svih onih koji su u direktnoj vezi sa sportistima edukuju i da im se približimo koje su to sve negativne i nedozvoljene supstance i šta sve podrazumeva doping o sportu.

- Neke od osnovnih izmena i dopuna zakona o sprečavanju dopinga jeste uslagašavanje sa međunaordnim aktima, gde je Svetska antidoping agencija promenila antidoping kodeks, koji je na snagu stupio 1. januara 2021. godine, ali i uslagašavanje sa zakonom u sportu i zakonom o inspekcijskom nadzoru.

Foto: tanjug

Vanja Udovičić

Udovičić je dodao da se uvode nove povrede antidoping pravila, jača se nezavisnost rada antidoping odbora kao drugostepenog organa u odlučivanju u svim sporovima, povećavaju se kaznene odredbe i kaznena sredstva, koje su direktno povezane na prekršajna i krivična dela, koja se učine u ovoj oblasti.

- Mislim da kroz celokupne izmene i dopune zakona o sprečevanju dopinga u sportu želimo da skrenemo pažnju javnosti i sistemu sporta, ali i da jasno i nedvosmisleno kažemo da je doping nedozvoljen i da ćemo svi timski raditi da što manje dopinga bude u srpskom sportu u narednom periodu - zaključio je Udovičić.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija