A
PRAVA ISTINA O POREKLU NAŠEG NARODA: Evo sa kim Srbi dele najviše genetskog materijala!
Internet preduzetnik Istok Pavlović objavio je na svom Fejsbuk profilu jedan veoma zanimljiv post koji detaljno razotkriva najveću predrasudu da smo mi Srbi “crni” zbog mešanja sa Turcima
b92.net/Informer.rs 21. 02. 2016. 08:56
6
public

U njegovom postu genetska mapa Evrope, rađena prema raspodeli haplogrupa detaljno pokazuje da je pretpostavka pogrešna jer su srpski i turski geni veoma različiti. Post prenosimo u celosti: 

- Čuveni mit "mi smo svi crni, to nam je od 500 godina pod Turcima", zapravo nema veze sa životom. Srpski i Turski geni su veoma različiti. 

- Naše "crnilo" potiče zapravo od starosedeoca Balkana (Tračani, Iliri, Dačani...) sa kojima su se izmešali Sloveni koji su se doselili. 

- Srbi imaju veoma malo "Slovenskih" gena (R-M458, koji se smatraju tipično Slovenskim genima kod nas su zastupljeni maksimalno 12 odsto) 

LUKSUZNI BROD ZA KRSTARENJE! Nećete verovati ko upravlja ovim ČUDOM!

- Ono što se najverovatnije desilo jeste da su "crni" starosedeoci Balkana poprimili jezik došljaka, Slovena koji su njima bili nekakva "elita". Sloveni su dominirali kulturološki, a Tračani i Iliri genetski jer su bili brojniji. 

- Priroda ne zna za Srbe, Hrvate, Bošnjake, Albance... svi balkanski narodi su poprilično slični, kao recimo Norvežani i Šveđani. Naše razlike su isključivo kulturološke.

- Zapravo, cela postavka u kojoj mi uopšte poredimo Srbe sa Turcima, Rusima, Bugarima... je pogrešna. Kompletna paradigma genetike je u potpunoj suprotnosti sa paradigmom "nacija". Svi ljudi su kombinacija različitih grupa gena. Svaki pokušaj dokazivanja ko je Srbin, a ko Hrvat ili Bošnjak uz pomoć genetike, zapravo dovodi do zaključka da ni Srbi ni Hrvati ni Bošnjaci ne postoje - iz tačke gledišta prirode. 

- Makedonci i Srbi imaju najviše istih gena (96 odsto). Osim toga, nama najsličniji su Grci i Mađari. 

JEZIVO Izbeglica u Beču silovao dečaka poreklom iz Srbije​

Evo i liste nekih naroda po genetskoj sličnosti sa Srbima: 

Makedonija 96 odsto 


Grčka 66 odsto 

Mađarska 65 odsto 

Ukrajina 62 odsto 

Rumunija 61 odsto 

Litvanija 57 odsto 

Bugarska 53 odsto 

Poljska 52 odsto 

Italija 51 odsto 

Maroko 48 odsto 

Tunis 43 odsto 

Turska 42 odsto 

Rusija 32 odsto

 

Genetska mapa Evrope, rađena prema raspodeli haplogrupa, otkriva nekoliko zanimljivosti:- Čuveni mit "mi smo svi crni,... Posted by Istok Pavlovic on Saturday, February 20, 2016

SLIČNE VESTI
KOMENTARI6
OSTAVI KOMENTAR
Cole521.02.2016. 09:49
koja nebuloza, sad nas i neki internet preduzetnik uci istoriji, genetici, koji sada pravi neku svoj genom srpskog naroda, neku svoju teoriju i tako baca maglu na sustinu, na istinu. da sloveni su najstariji narod na ovim prostorima sto pokazuju fosilni ostaci iz praistorije i genetska istrazivanja istih i njihovog poklapanja sa klju;nim genima slovenskog genoma. to poklapanje nije samo u jednom genu. ljudski genom sadrzi oko tri milijarde genskih parova rasporedjenih u cetiri moguce kombinacije A - adenin, C - citozin, T - timin i G - guanin. suditi na osnovu jednog, samo jednog gena iz sest milijardi gena i na osnovu njega pobijati istoriju kako nismo to sto jesmo, i kako se razlikujemo od turaka, pokusavajuci pobiti istoriju da smo najstariji narod na balkanskom podrucju, stariji od ilira, tracana, huna ( kojima pripadaju madjari ) i tako pobijajuci 8 hiljada slovenskog ( srpskog - hrvatskog - isti genom plemenski razdvojen u prvom milenijumu nove ere ) postojanja na ovim prostorima.
Odgovori
Cole521.02.2016. 11:01
@Cole5Da se dopunim. Uz sve ovo, postoji i jedno vrlo upečatljivo svedočanstvo o nacijama, o narodu koji je ne tako davno sišao sa istorijske pozornice. To je, zapravo, priča o nastanku i iščeznuću Jugoslovena, koji evidentno nije povezan krvnom vezom, ali mu se etnicitet teško može osporiti i dvadeset godina nakon nestanka nacionalne države. Oni se kao nacija rađaju među kulturnom i političkom elitom XIX veka, na uštrb individualnih sloboda iznalaze svoj kolektivni identitet koji u Titovoj Jugolsaviji vezuju za državljanstvo, godine 1981. njihov broj čak dostiže 1,2 miliona, da bi ih danas bilo svega 150.000. Koliko bi ih bilo danas da Jugoslavija potraji? Pa me žarko interesuje kako Istok Pavlović - internet preduzetnik njihovo nastajane i sličnosti sa drugima u svojim genetskim istraživanjima objašnjava. Njegove nebuloze zasnovane su na istraživanjima Švajcarske kompanije iGenee. Koja, na osnovu istraživanja prisutnosti genetičkih markera poteklih od drevnih naroda, dešifrovala poreklo stanovnika u različitim delovima Evrope. Pa na osnovu istih Srbi su navodno jednom trećinom potekli od Slovena, jednom petinom od Ilira, a drugom od Germana, dok u genima sadrže još i sedminu Kelta, desetinu Feničana, dvadesetinu Helena i pedeseti deo Vikinga. Međutim, u toj priči je izostala činjenica da to ne znači kako je bilo koji od Srba nastao uparivanjem 30 Slovena, 20 Ilira, 20 Germana, 15 Kelta i ostalih pomenutih, sa sve dva Vikinga. Posredi je nešto sasvim drugo. O svemu ovom mogli ste čitati u jednom načem nedeljniku
Odgovori
Cole521.02.2016. 11:35
Pošvani uredniče ovog portala. Pre nego što ste postavili ovu nebulozu mogli ste malo proguglati, hoću reći pretražiti internet i videti da je Istok Pavlović bukvalno plagirao delove članka "Poreklo Srba i ostalih" objavljenog u nedeljniku Vreme broj 1071 od 14. 07. 2011. godine. ili u članku Dešifrovan ljudski genom - Kraj misterija organizma objavlenog u nedelniku Vreme broj 496, 08. 07. 2000. godine. Ja sam namerno kopirao i postavio kao odgovor na svoj post delove članka "Poreklo Srba i drugih" što lako možete proveriti. Po struci sam veterinar tako da mi genetika i genom nije nepoznanica. A sama nauka o genima je toliko kompleksna i obilna da su potrebne godine i godina da bi se sve sagledalo i proučilo. Genetika je tek zagrebala u sustinu ljudskog postojanja, Završetak kompletnih istraživanja genetskih procesa i veza ljuskog tela ni Vi ni ja nećemo doživeti. Pozdrav Cole.
Odgovori
petsto21.02.2016. 12:43
Neka fala,ipak 500 godina "Pod" Turcima je 500 godina,malo li je.
Odgovori
Keba21.02.2016. 14:03
Pa zato u Srbiji prirodnih plavuša možeš izbrojati na prste jedne ruke, najjače su kad se ufarbaju u plavo a crne obrve. Možda samo kod mađarica sa severa Srbije se može naći prirodna plavuša..a šta je sa Bunjevcima? Oni čak nemaju ni crte lica iste i uglavnom većina ima plave oči što je totalna suprotnost sa većinskim stanovništvom.
Odgovori
Miliš Bogdanović27.02.2016. 00:04
Evo, ovo sam pisao još 2004. godine u prvom izdanju svoje knjige Prokletstvo nacije: ANTROPOLOŠKA PRIRODA SUKOBA IZMEĐU SRBA I HRVATA Sukob između Srba i Hrvata je zapravo sukob između dva starosedelačka antropološka tipa na Balkanu, sa kojima pravi Sloveni, nemaju gotovo nikakve veze. Kada Srbi kritikuju Hrvate, tada uglavnom kritikuju karakter alpskog tipa, koji je dominantan u kontinentalnom području Hrvatske (posebno Hrvatskom Zagorju), ali i u starosedelačkom stanovništvu naše Vojvodine, posebno Bačke i Banata i severozapadne Šumadije. Kada Hrvati kritikuju Srbe, tada uglavnom kritikuju karakter dinarskih starosedelaca Balkana, koji su se pred Turcima povukli iz dinarskih područja zapadnog Balkana na područje nekadašnje Vojne krajine, pa ih Hrvati starosedeoci prepoznaju kao ljude vrlo drugačijih karakternih sklonosti. Hrvati dinarskog porekla su istog karaktera kao i Srbi dinarskog porekla. Kao što su i Srbi starosedeoci Vojvodine sličnog antropološkog sastava kao i Hrvati Hrvatskog Zagorja. Dinarski i alpski tip imaju potpuno različito genetsko poreklo i sasvim suprotna iskušenja. Iako su obe populacije sklone sukobima i autoritarnoj svesti, one imaju različite motive iz kojih dolaze u sukobe, i odlikuju ih različite vrste autoritarnosti. Dinarca odlikuje balkanska autoritarnost, a alpski tip nacistička autoritarnost. Dinarcem se lako manipuliše pobuđivanjem i zadovoljavanjem njegove gordosti i sujete, a alpidom pobuđivanjem i zadovoljavanjem njegove sebičnosti (u smislu škrtosti i posesivnosti), kao i buđenjem osećanja krivice i straha teorije zavere. ... Vidi ostatak teksta od 140. stranice: http://enlite.org/poreklo.pdf
Odgovori
SVE O POZNATIMA
Vreme
Beograd 10o
10 C
Beograd
 • Novi Sad
  10o
 • Niš
  10o
 • Subotica
  9o
 • Zrenjanin
  10o
 • Klek
  10o
 • Kula
  9o
 • Sombor
  9o
 • Vrbas
  9o
 • Vranje
  9o
 • Prokuplje
  10o
 • Leskovac
  10o
 • Arilje
  9o
 • Kraljevo
  7o
 • Apatin
  9o
 • Vlasotince
  10o
 • Pirot
  10o
 • Ingija
  10o
 • Loznica
  9o
 • Grocka
  9o
 • Kovin
  9o
 • Ruma
  10o
 • Kladovo
  11o
 • Novi Pazar
  3o
 • Jagodina
  7o
 • Ivanjica
  9o
 • Titel
  10o
 • Ub
  10o
 • Bor
  6o
 • Nikinci
  10o
 • Batajnica
  10o
 • Surdulica
  6o
 • Ralja
  10o
 • Zlatibor
  11o
 • Popinci
  10o
 • Kosjeric
  9o
(JEZIVE FOTOGRAFIJE) SVE SPALJENO DO TEMELJA! Pogledajte kako su požari UNIŠTILI KALIFORNIJU!
Insajderska priča,trač ili istina, pišite, podelite...
Informerka