• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. P.

12.12.2023

16:01

Obavezno pogledajte! Usame Zukorlić u podkastu: Nek' me osuđuju, ja verujem u pomirenje Srba i Bošnjaka! (VIDEO)

Masha Bandjur

Podkast

Obavezno pogledajte! Usame Zukorlić u podkastu: Nek' me osuđuju, ja verujem u pomirenje Srba i Bošnjaka! (VIDEO)

Podeli vest

Lider Stranke pravde i pomirenja Usame Zukorlić bio je gost našeg podkasta koji će premijerno biti emitovan večeras u 22:50 samo na Informer televiziji

Zukorlić je prvi put govorio o rođenju u alžirskom gradu Konstantinu, gde su mu se tokom studija upoznali otac Muamer i majka Umeja, o tome zašto je sve škole završio u Novom Pazaru, iako je mogao da bira gde će sticati znanje. Pričao je on sasvim otvoreno i o detinjstvu turbulentnih devedesetih godina.

- Kao dete, umesto crtanih filmova, gledao sam vesti, rat, NATO bombardovanje.. - rekao je Zukorlić.

Prisetio se i trenutka kad je tokom boravka u Istanbulu od majke saznao da mu je otac Muamer preminuo:

- Vest o smrti mog oca, Muamera Zukorlića, nas je pogodila kao cunami, ali smo u tom trenutku svi u porodici uspeli da ostanemo dostojanstveni. Nisam pio sedative, kao što to ljudi u takvim trenucima rade. Morao sam da ostanem pribran, a osim toga morao sam da donesem tešku odluku, da li da nastavim očevim stopama i uđem u politiku - rekao je sadašnji lider SPP.

On je otkrio i kako su se njegovi politički oponenti poneli posle smrti njegovog oca, ali i šta je morao da istrpi i proguta da bi konačno došlo do boljih odnosa među Bošnjacima u Novom Pazaru.

Zukorlić nije sakrio ni detalje u vezi sa sumnjama da je njegov otac otrovan, zbog čega su obavljane nezavisne stručne obdukcijske analize.

- Bila je sumnja da je moj otac otrovan, ali je konačno utvrđeno da je umro od akutnog zastoja srca. Muftija je o svom zdravlju govorio samo kroz šalu, nikad nije pokazivao slabost - objasnio je naš sagovornik.

Govorio je i o odnosu Srba i Bošnjaka i to ne samo u Sandžaku i u Srbiji, već i na celom Balkanu.

- Iako mnogi misle da su se Srbi i Bošnjaci već pomirili, ja ne mislim tako, jer je neophodno pomirenje svih Srba i svih Bošnjaka. Mada me često osuđuju zbog toga, ja čvrsto verujem u pomirenje i prijateljstvo Srba i Bošnjaka. Evo, došlo je vreme da me Srbi u centru Beograda pozdravljaju, da žele da se slikaju sa mnom - rekao je Zukorlić i dodao da Novi Pazar vidi kao Brisel u EU - kao mesto susreta svih, a ne mesto razdvajanja.

- Onaj ko je u većini mora da brine o onima koji su u manjini. U Pazaru komšija Bošnjak mora da bude prvi koji će se naći u nevolji komšiji Srbinu, ali i Srbin u Prijepolju mora da brine o svom komšiji Bošnjaku. Mi treba da negujemo naše zajedničko bogatstvo, da turista kad dođe u Sandžak vidi i jednu i drugu kulturu - kazao je Usame Zukorlić.

A šta je sve rekao po pitanju istog, a različitog jezika kojim govorimo, o tome šta misli o specijalnim vezama Srba iz Srbije i Republike Srpske, ali i o tome da li treba imati jednu ili više žena, pogledajte večeras u 22:50 samo na Informer televiziji.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih
Hronika

Sudar na putu Bor - Zaječar! Ima povređenih

Tri osobe povređene su danas oko 13 sati u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila nedaleko od skretanja za nekadašnji aerodrom na putu Bor – Zaječar, kod semafora kojim se reguliše saobraćaj zbog radova na asfaltiranju.

08.05.2024

21:15

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila podršku 169.195 glasača, a Pendarovski 69.710 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija