• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.05.2024

09:02

Nastavlja se antisrpska politika Mila Đukanovića u Crnoj Gori! Sramna odluka crnogorskih vlasti o Srebrenici razbesnela većinu naroda! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Nastavlja se antisrpska politika Mila Đukanovića u Crnoj Gori! Sramna odluka crnogorskih vlasti o Srebrenici razbesnela većinu naroda! (VIDEO)

Podeli vest

Odluka crnogorske Vlade da će na generalnoj skupštini Saveta bezbednosti glasati za donošenje Rezolucije o Srebrenici stvorilo je buru u javnosti i Srbije i Crne Gore. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost i advokat Predrag Savić. Uživo u program, putem vajber uključenja javio se i novinar Dražen Živković.

Stefan Srbljanović iz Centra za društvenu stabilnost rekao je da je teško naći prave reči za ovakvu situaciju.

Foto: Pedja Milosavljević

Stefan Srbljanović

-Ovo ipak nije ništa novo. Mislim da će ovo trajno narušiti odnose, ali je još bitnije to što ništa dobro neće doneti ovakva odluka Crne Gore ni u odnosima sa Srbijom, niti u samoj Crnoj Gori. Ovo je samo jedan kontinuirani nastavak spoljne politike koju je vodio Milo Đukanović. Nikada za sve ove godine, kada god je imala  prilike, Crna Gora je glasala protiv Srbije. Na ovaj način oni će glasati protiv trećine svog stanovništva koji se izjašnjavaju kao Srbi- rekao je Stefan Srbljanović.

Advokat Predrag Savić rekao je da Crna Gora ovakvom odlukom sama sebi navlači omču na vrat jer je i ona bila deo države Jugoslavije.

Foto: Pedja Milosavljević

Predrag Savić

-Vlada Crne Gore sinoć je usvojila neka dva amandmana koji služe da zamažu oči. Oni će završiti u košu, a Crna Gora kao država sebi navlači još jednu bedu na vrat. Oni s tim otvaraju mogućnost da i oni budu tuženi za ratnu otštetu. Crna Gora sama sebi stavlja omču oko vrata. Glasaju protiv najmanje trećine svog naroda. Ruše sve bratske mostove sa Srbijom. Veza između srpskog i crnogorskog naroda su toliko jake da sa ovom rezolucijom ima više nezadovoljnih u Beogradu koji su iz Crne Gore, nego nezadovoljnih u Crnoj Gori. Spajić računa na te antisrpske glasove i glasove nacionalnih manjina. Ideja da se u Skupštini Crne Gore izglasa i Rezolucija o Jasenovcu. Ta Rezolucija bi dala odgovor da ne mogu da se izjednače žrtve. U Srebrenici niko nije utvrdio ni tačan broj stradalih. U Jasenovcu su stradali i mnogi Crnogorci. Toliko je velika ta bruka i udar na tradiciju i na istoriju Crne Gore da će se teško moći prećutati jedna ovakva izdaja, a izvođači su Spajić i Milatović. Nije mi jasno zašto njih dvojica nisu bili mudriji- rekao je Savić.

Novinar Dražen Živković istakao je da je ovim činom Crna Gora nastavila politiku Mila Đukanovića.

Foto: Informer printscreen

Dražen Živković

-Četiri godine nakon njegove smene mi smo u situaciji da smo na ivici političke krize. Neshvatljivo je da novi političari, Milatović i Spajić, koji su došli na talasu litija, ne razumeju današnji momenat da ovo nije 1995, niti 2005, niti 2015. godina. Ako su već hteli da ulaze u ovakvu avanturu bilo je sasvim dovoljno vremena da se raspiše referendum i da se onda sa narodnim stavom izglasa onako kako želi narod. Reakcije naroda su negativne prema ovoj odluci. Da bi narod nešto rekao potrebni su ili izbori ili referendum. Većinski narod je protiv ovakve odluke. Nepojmljivo je da nakon 2020. godine vlast odluči da se ogluši o volju naroda i volju pravoslavne crkve. Mislili smo da su ta vremena iza nas, ali očigledno nisu- rekao je Dražen Živković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

IGRAO JE SAMO EPIZODU! Savo otirač: Manojlović umislio da je zvezda opozicije, usledilo bolno otrežnjenje!
Izbori 2024

IGRAO JE SAMO EPIZODU! Savo otirač: Manojlović umislio da je zvezda opozicije, usledilo bolno otrežnjenje!

Savo Manojlović, kandidat za gradonačelnika Beograda, lider pokreta Kreni-Promeni, doktor prava koji nije znao da sastavi listu za izbore na opštini Vračar, stipendista Rokfelera i Soroša, maneken koji je umislio da je vođa opozicije, doživeo je bolno prizemljenje nakon što su ga njegove dojučerašnje kolege brutalno odjavile i redom negativno odgovorili na ultimatum o izlasku opozicije iz republičke skupštine, ali i skupština Beograda, Niša i Novog Sada.

05.06.2024

13:23

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija