• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.04.2024

12:39

Ukoliko je Dankina majka ovo uradila, verovatno se radi o dogovorenoj otmici! Trgovina malom decom je jako razvijena u organizovanom kriminalu! (VIDEO)

Informer

Live TV

Ukoliko je Dankina majka ovo uradila, verovatno se radi o dogovorenoj otmici! Trgovina malom decom je jako razvijena u organizovanom kriminalu! (VIDEO)

Podeli vest

Deveti je dan kako nema ni traga ni glasa od nestale Danke Ilić (2) koja je poslednji put viđena u Banjskom polju kod Bora dok se igrala sa starijim bratom i trudnom majkom, Ivanom. Nestalu devojčicu traži cela Evropa, a o toj potrazi govorio je psiholog i kriminolog Dobrivoje Radovanović u "Info jutru" na Informer TV.

Radovanović ističe da je ubistvo najgori mogući scenario i da se nada da se u ovom slučaju ne radi o tome.

- To nije prvi nestanak deteta ženskog pola. Imamo nekoliko slučajeva u prošlosti, koji nisu rešeni. Nama sa strane je jako teško da pričamo o tome, jer "Pronađi me" dozvoljava da samo policija daje informacije. Trenutno pokušavamo da rešimo da li postoji leš deteta, odnosno, da li je dete ubijeno. Ukoliko je ubijeno, onda može postojati više patoloških razloga. To može biti neka svađa s porodicom ili pedofilija. Ovo je najgora moguća opcija i nadamo se da nije to u pitanju. Ukoliko je tačno da je majka pretraživala krivičnu odgovornost, onda se verovatno radi o nečemu dogovorenom. Deca se prodaju onima koji ne mogu da ih imaju ili organizovanom kriminalu zbog prostitucije - izjavio je Radovanović.

Foto: Masha Bandjur

Dobrivoje Radovanović

On je analizirao i koliko dete može da zapamti svoje biološke roditelje ako je odvojeno od njih u ovom uzrastu.

- Dete može da se veže za nepoznate ljude. Ona je previše mala da bi sećanje na roditelje ostalo urezano u njenu psihu i da bi zbog toga osećala neku patnju. Ako je dete doživelo neku traumu u ovoj otmici, to će ostaviti neke posledice - kaže Radovanović.

Prokomentarisao je i činjenicu da policija ponovo pretražuje teren.

- Ljudi koji vode tu akciju verovatno nisu sasvim sigurni u informacije koje su dobijene iz Beča. Mi imamo dobre profesionalce i nadam se da će je oni naći. Trgovina malom decom je jako razvijena u organizovanom kriminalu. Jedan deo je iz pedofilskih razloga, drugi jer neki ne mogu da imaju decu, ali mogu da ih priušte, a treći kad su u pitanju polu-amateri koji otmu dete, pa traže kupce - zaključuje kriminolog.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Suočili smo se s jednim problemom u slučaju nestale Danke! Bilo bi neozbiljno da prihvatimo da je na snimku iz Beča zasigurno ona! (VIDEO)
Live TV

Suočili smo se s jednim problemom u slučaju nestale Danke! Bilo bi neozbiljno da prihvatimo da je na snimku iz Beča zasigurno ona! (VIDEO)

Ambasador Srbije u Austriji Marko Blagojević izjavio je da se očekuje da austrijska policija obavesti o identitetu žena sa snimka iz Beča koji se pojavio na društvenim mrežama, kako bi se utvrdilo da li je na snimku devojčica Danka Ilić koja je nestala u Banjskom polju kod Bora. Koliko je sveukupna javnost usmerena na to da se devojčica pronadje, komentarisao je stručnjak za bezbednost profesor doktor Ratomir Antonović u emisiji "Info jutro" Informer TV.

03.04.2024

10:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija