• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2024

08:56

Amerika je znala šta će se desiti u Moskvi? Kreće Putinova brutalna odmazda! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Amerika je znala šta će se desiti u Moskvi? Kreće Putinova brutalna odmazda! (VIDEO)

Podeli vest

Vladimir Putin sa svojim saradnicima planira brutalnu odmazdu za sve koji imaju bilo kakve veze sa mosntruoznim terorističkim napadom u centru "Krokus". Rusija sprema opšti napad na Ukrajinu, pošto tamošnje službe imaju dokaze da su u organizaciji napada učestvovali i visoki ukrajinski funkcioneri. O situaciji u Rusiji za "Info jutro" govorio je Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost.

Razmatra se napad na zemlje koje su pomogle Kijevu da izvede ovaj masakr, što znači da smo na korak od velikog, globalnog rata!

Foto: Pedja Milosavljević

Đorđe Todorov

Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da je ova tragedija nije uperena ka tome da načini štetu institucijama, već ka najranjivijim grupama, a to su civili.

-Čuli smo da je bilo nekih upozorenja. Navodno je Amerika početkom marta nešto znala. Lako je dati bombastične izjave poput one koju je Medvedev izveo. Mi sada imamo samo puke izvršioce. Govori se dosta u medijima o tome kako se postupa prema uhapšenim počiniocima. Putin je odmeren i bira reči. Nije ovo prvi put da se desi teroristički napad u Rusiji. Izjave zvaničnika sa Zapada idu ka tome da Ukrajina nije kriva. Mi vidimo samo te izvršioce. Zato se tu spominje ISIS. Te grupe je lako instrumentalizovati- rekao je Todorov.

On je dodao da je vrlo specifično to što se ovako nešto desilo nakon pobede Putina na izborima.

-Ipak, tu imamo i izjave Makrona koje govore o tome da se ide ka eskalaciji sukoba. Francuska ima svoje interese. Kada govorimo o ratu ne možemo zaobići interese i novac. Rat u Ukrajini izaziva ekonomsku krizu u Evropi. Mi možemo da priželjkujemo da ostanemo na margini ovog sukoba. Ako možemo da se provučemo u ovome svemu i da se posvetimo povećanju standarda i direktnih investicija. Ipak, ne možemo biti ostrvo. Sve se ovo oseća i kod nas- naveo je Todorov.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija