• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.03.2024

14:13

Bombardovali su nas 24 časa dnevno! Na braniku otadžbine se osetila prava žestina agresije

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Bombardovali su nas 24 časa dnevno! Na braniku otadžbine se osetila prava žestina agresije

Podeli vest

Pukovnik Goran Ikonić i filmski reditelj Dragan Elčić u gostovanju na Informer TV govorili su o dokumentarnom filmu o NATO agresiji 1999. godine.

Tokom sledeće nedelje Informer TV emitovaće dokumentarne filmove o NATO agresiji, a naš gost obrazložio je kako je bilo teško raditi na ovakvom jednom pojektu.

- Kada nešto proživite lično, veoma je teško raditi na ovako nečemu. Živ sam svedok tri NATO bombardovanja: u Iraku, u Republici Srpskoj i u Srbiji. Radio sam u tom periodu i film "Balkanski sindrom", pa je on sklanjan, da se istina ne bi saznala. Mnogo što šta nam je u istoriji tako, da se ne priča o tome, jer politika je ta koja odlučuje o nekim stvarima - istakao je reditelj Elčić.

Kako je naveo, dugo godina, ako ne i decenijama se nije prikazivalo putem dokumentaraca sva tuga i bol kroz koji je prošao naš narod tokom NATO agresije.

- Toliko godina nismo imali ni jedan film sem Marš na Drinu, to je jedna tužna stvar. Imali smo toliko partizanskih filmova da su se koristili kao podžanr, ali evo koliko vremena je trebalo da istina o ovome izađe na videlo - ističe Elčić. 

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Pukovnik Goran Ikonić istakao je da je agresija na našu zemlju bila u pravom smislu te reči. 

- Imao sam tu nesreću da budem na prvim isturenim linija otadžbine i strašna slika koju pamtim. Osetili smo žestinu agresije, to je bilo jedno nemilosrdno bombardovanje koje je trajalo 24 časa dnevno. Dešavalo se da dođemo umorni i legnemo da spavamo u našim nekim objektima, i odmah kreće avijacija, i onda kažeš: Ma neka gađaju, ja ne ustajem! Jedno vreme koje je bilo teško za našu zemlju, građane, i mnogo je tu bilo žrtava, i uvek smo davali žrtve za našu slobodu - rekao je pukovnik. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)
Hronika

Devojčica je jaukala i dozivala mrtvu majku! Vozač "mercedesa" ubice nije ni zvao Hitnu pomoć! (FOTO)

Milorad M. (42), vlasnik stovarišta iz okoline Novog Bečeja, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivično delo teška dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja, a nakon što je sinoć oko 21 sat na putu između naseljenih mesta Novi Bečej i Kumane automobilom marke "mercedes GLE" naleteo na bicikliste, majku Moniku Isakov (36) i maloletnu decu, koji su vozili osvetljenim putem.

26.05.2024

15:18

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija