• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.03.2024

08:06

Od NATO bombi ostao je bez obe noge! Ratko Bulatović: Ležao sam u lokvi krvi i gomili šuta! (VIDEO)

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Od NATO bombi ostao je bez obe noge! Ratko Bulatović: Ležao sam u lokvi krvi i gomili šuta! (VIDEO)

Podeli vest

NATO agresiju ne zaboravalja niko, a pogotovo ne oni koji su životom branili našu zemlju i koji su će zbog toga zadobili najbolnije rane. Svedok bombardovanja 1999. i gost "Prvih Info" bio je Ratko Bulatović, bivši pomoćnik načelnika Štaba civilne zaštite grada Beograda.

Bulatović je u noći između 29. i 30. aprila 1999, prilikom bombardovanja zgrade Generalštaba u centru prestonice, ostao bez obe noge.

Ratko Bulatović, bivši pomoćnik načelnika Štaba civilne zaštite grada Beograda najpre je uputio iskreno saučešće bratskom ruskom narodu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ratko Bulatović

Foto:  

-U Rusiji dan žalosti, a u Srbiji dan tuge i sećanja! Neki se sećaju tog  strašnog proleća kao NATO kampanje za uvođenje demokratije u Srbiji. U pitanju je bila brutalna i surova agresija 19 najmoćnijih država sveta protiv jedne male suverene zemlje u srcu Evrope- rekao je Bulatović.

On je ispričao svoje jezivo iskustvo kada je bombardovana zgrada Generalštaba u Beogradu i kada je ostao bez obe noge.

-Ja se živo sećam svakog dana bombardovanja NATO pakta. Ja sam stradao 30. aprila. Tada su srušili i Avalski toranj. To je bila najteža noć do tada. Odmah nakon dobijanja dojave o bombardovanju zgrade generalštaba ja sam sa kolegama pojurio na lice mesta. Naš zadatak je bio da spašavamo ranjene i povređene. Oko 2 sata i 30 minuta pred zoru stigli smo na lice mesta. Bio je stravičan prizor. Bilo je poginulih i ranjenih. Odmah smo dobili obaveštenje da se evakuišemo jer ide novi udar. Ipak, nije bilo vremena za sklanjanje jer su njihove bombe bile brže. Toliko su strašne i jake bile eksplozije i ja sam pao kao pokošen. Pretpostavljao sam da sam ranjen. Bio sam svestan svega petnaestak sekundi. Ostao sam da ležim u lokvi krvi i gomili šuta. Osim mene, te noći je ranjeno još četvorica mojih kolega. Mom kolegi je noga visila o koncu- rekao je Bulatović.

On je podelio svoje iskustvo iz bolnice gde su mu jedva spasili život.

-Probudio sam se u Urgentnom centru. Bio sam prikačen na aparate, jedva sam disao, a noge su me strahovito bolele. Nisam bio svestan da sam izgubio obe noge. Istinu sam saznao kada su mi lekari saopštili šta se dogodilo. Od tada traje borba. Odlučio sam da nastavim i dalje da živim. Ta borba traje do dana današnjeg- ispričao je Bulatović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte
Društvo

Podvig u Kliničkom centru u Beogradu! Lekari ultrazvukom čiste aorte

LekariI Klinike za kardiohirurgiju Univerzitetskog Kliničkog centra Srbije postigli su izuzetan uspeh. Sa kolegama iz Francuske i Holandije obavili su kliničko istraživanje neinvazivnog ultrazvučnog tretmana stenoze aortnog zaliska, a njihovi rezultati objavljeni su u Lancet, najznačajnijem medicinskom časopisu u svetu koji postoji 200 godina.

08.05.2024

09:59

Hronika

Sport

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...
NBA

Javio se čovek koji mrzi Jokića! Biće počišćen...

Legendarni NBA as Čarls Barkli (61) smatra da košarkaši Denvera neće moći da preokrenu rezultat u svoju korist u seriji protiv Minesote koja posle dva meča vodi 2:0, a njegovo mišljenje deli i Stiven Ej Smit, novinar ESPN-a.

08.05.2024

09:01

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija