• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2024

08:30

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Zbog divljanja Đilasovih prozapadnih frakcija, Beograd opet ide na izbore! (VIDEO)

tanjug/beta/ap

Live TV

SPECIJALNI PROGRAM TELEVIZIJE INFORMER! Zbog divljanja Đilasovih prozapadnih frakcija, Beograd opet ide na izbore! (VIDEO)

Podeli vest

O današnjoj konstitutivnoj sednici Skupštine grada, beogradskim izborima, ali i o paklenim planovima koje je spremila Đilasova opozicija govorili smo sa gostima u specijalnom programu Informer TV.

Predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić odložio je za danas konstitutivnu sednicu Skupštine grada Beograda, a takođe predsednik Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i predsednik POGB Aleksandar Šapić najavili su ponavljanje izbora u Beogradu. sve ovo pratite u specijalnom programu Informer TV.

Opozicija se takmiči ko će više mrzeti Vučića

Branko Jakovljević iz Centra za društvenu stabilnost kaže da opozicija uz pomoć Zapada želi urušavanje Srbije.

- Napadali su i rušili institucije Republike Srbije i da na ulici nasilno dođu na vlast. Država vodi politiku mira i stabilnosti, a opozicija želi to da naruši uz pomoć Zapadnih sila koje jedva čekaju da uruše Srbiju - naveo je Jakovljević.

Foto: Tanja Andric

Zoran Spasić i Branko Jakovljević

 

Zoran Spasić iz Centra za bezbednosnu i međunarodnu politiku ističe da se opozicija takmiči ko će više da uništi Srbiju i napadne Vučića.

- Gmižu pred strancima i očekuju da ih oni dovedu na vlast. Opozicija želi da ruši srpske gradove i sela, a služe se i raznim uvredama. Uništavali su državu dok su bili na vlasti, a sada žele da je opet uništavaju. Uvek smo imali drugosrbijance, ali nikada nismo imali ovakve koji se takmiče ko će više da uništi Srbiju i napadne Vučića - predočio je Spasić.

Tajkunski mediji punom snagom udaraju na Vučića

Narodni poslanik Dejan Bulatović kaže da opozicija napada najstrašnije Aleksandra Vučića i da je on postao najnapadaniji političar u regionu.

- Svi građani bolje razumeju politiku od onih tajkunskih zavisnih medija. Aleksandar Šapić je sve transparnetno odgovarao, a tajkunski mediji su montirali snimke, pa se ljute što neće da im odgovara. Opozicija napada najstrašnije Aleksandra Vučića i on je postao najnapadaniji političar u regionu. Kesić i Ivanović su katastrofe, a N1 i Danas su blatoidi ove države. Oni svi kada se probude takmiče se ko više mrzi Vučića - napomenuo je Bulatović.

Foto: Tanja Andric

Marko Kešelj i Dejan Bulatović

 

Državni sekrtetar u Ministarstvu sporta Marko Kešelj navodi da je opozicija blokirala grad, pravila demonstracije, vršila nasilje, a da će sada nastaviti sa svojim divljanjem.

- SNS je ubedljivo pobedila, ali opoziciji nije bila bitna Srbija, samo Beograd. Oni traže neki model po kojim bi destabilizovali predsednika Vučića i državu Srbiju. Blokirali su grad, pravili demonstracije, vršili nasilje, a sada će nastaviti sa svojim divljanjem - zaključio je Kešelj.

Treći gost u studiju Informera Dušan Borković, srpski automobilista, poptuno se slaže sa sagovornicima.

 

Đilas okuplja javne ličnosti da bi se dočepao fotelje

Glumac Branislav Lečić govori o tome da prepoznajemo politiku vladajuće priče, dok opozicija nema nikakav plan i program.

- Nije mi iznanađenje što su uzeli Bodirogu kao lice koje će da ih promoviše. Pokušavaju da dobiju političke poene na osnovu TikTok verzije. Prepoznajemo politiku vladajuće priče, dok opozicija nema nikakav plan i program. Moramo da kao narod da utičemo na politiku u zemlji i ne dozvolimo ljudima koji su doveli Srbiju na rub propasti da opet vladaju zemljom - istakao je Lečić.

Foto: Tanja Andric

Aleksa Grubešić i Branislav Lečić

 

Aleksa Grubešić iz Centra za društvenu stabilnost objašnjava da opozicija će nastaviti nasilne napade na predsednika Vučića sve do izbora.

- Vladika Grigorije je već bio u kontaktu sa opozicijom, a zanimljivo je da su i Bodiroga i Grubešić iz Republike Srpske. Pokušavaju da nađu novo lice, koje će im doneti nove glasove. Opozicija će nastaviti nasilne napade na predsednika Vučića sve do izbora - naveo je Grubešić.

Francuz prevario glasače, ušao u spregu sa Đilasom

Saša Milovanović iz "Srpskog Telegrafa" ističe da građani Beograda moraju da kažu ne prozapadnoj opoziciji koja želi da unište našu zemlju.

- Miloš Francuz pravi savez sa reketašem Đilasom i sada glasači DSS-a glasaju za nezavisno Kosovo, proglašenje Srbije za genocidnu državu. Građani Beograda moraju da kažu ne prozapadnoj opoziciji koja želi da unište našu zemlju i koja želi da dovede ljude sa Zapada da vode Srbiju, pa najviše bi voleli da Šmit bude gradonačelnik Beograda - objasnio je Milovanović.

Foto: Tanja Andric

Tomislav Lovrenković i Saša Milovanović

 

Novinar Tomislav Lovrenković kaže da lasači Miloša Francuza su glasali za Kosovo u Srbiji, a dobili su to da glasovi odu Mariniki i Đilasu i tako automatski priznaju tzv. Kosovo.

- RTS je leglo ustaša, puštaju stalno neke filmove o Titu. Nadam se da će Vučić imati snage da se izbori sa ološem iz opozicije. Nakotilo se svega i svačega i ne dam svoj Novi Sad Đilasu i Mariniki. Pa pitanje za sve normalne ljude, da li bi ste mogli da popijete kafu sa tim frikovima. Glasači Miloša Francuza su glasali za Kosovo u Srbiji, a dobili su to da glasovi odu kod kokošijeg mozga Marinike i izdajnika Đilasa i tako automatski priznaju tzv. Kosovo - tvrdio je Lovrenković.

Đilasov korpus i Kurti žele da iseku KiM od Srbije 

Ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja, Nikola Selaković, navodi da opozicija preko uticaja Zapada želi da poništi pobedu liste "Srbija ne sme da stane", ali i da uz pomoć Aljbina Kurtija, prizna tzv. Kosovo.

- Svakako da je za obavljanje vlasti potreban motor, a to je rast, rad i napredak. Narod je odlučio na izborima i izabrali su listu Aleksandar Vučić-Srbija ne sme da stane, jer su videli rezultate rada i rast. Stranputaši govore da Vučić priznaje tzv. Kosovo, a zapravo ta opozicija želi da prizna lažnu državu, dok se Vučić bori za celovitost i jedinstvo Srbije. Đilasovim korpusom opozicije i Aljbinom Kurtijem upravlja Zapad, koji ih podržava na sve načine - naveo je Selaković.

Foto: Pedja Milosavljević

Nikola Selaković

 

Proevropejci krše zakone i stopiraju napredak Srbije

Narodni poslanik Marjan Rističević ističe da proevropska opozicija želi da ukoči napredak Republike Srbije i želi tzv. nezavisno Kosovo u svim organizacijama.

- Srbija se suočava sa veoma jakim pritiscima sa svih strana. Zapad je našao nekog ko će razoriti Srbiju iznutra, a to je Đilasova opozicija. Proevropska opozicija želi da ukoči i zaustavi sve investicije i napredak Republike Srbije i žele da njihovo čedo tzv. nezavisno Kosovo odraste i uđe u sve organizacije. Žele da nasilno svrgnu vlast, a to je krivično delo - objasnio je Rističević.

Foto: Pedja Milosavljević

Marjan Rističević

 

Tajkunske marionete Zapada žele da unište Srbiju

Predsednik Skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić kaže da kandidat opozicije Dejan Bodiroga nije kvalifikovan za gradonačelnika, kao i da opozicija traži pomoć Zapada za uništenje Srbije, ali dodaje i da žele ubistvo predsednika Vučića.

- Tajkunska grupa će imati Bodirogu kao kanditata, a predsednik Vučić je rekao šta tačno kvalifikuje Bodirogu da budete gradonačelnik. Drugosrbijanci i miljenici Viole Fon Kramon, kod koje idu da ih mazi po glavi, žele da priznaju nezavisnost tzv. Kosova, a njihov gazda Đilas će da se sakriva. Žele da uvedu mariontesku vlast Zapada u Srbiji i plaču i kukaju Zapadu da potpuno uništi Srbiju, a onda da oni da se dočepaju fotelja i opljačkaju narodnu kasu. Drugi adut Đilasove kamarile je i vladika Grigorije koji podržava to što žele da obese i ubiju predsednika Vučića - istakao je Orlić.

Foto: Pedja Milosavljević

Vladimir Orlić

 

Đilasovci žele da ruše pola Beograda

Bivši predsednik skupštine Beograda Nikola Nikodijević navodi da opozicija želi da sruši pola Beograda, a prvenstveno Beograd na vodi.

- MI-glas iz naroda nije tradicionalna politička stranka i ne može da funkcioniše. Ja sam više za tradicionalne stranke, jer svi koji to nisu, biće samo za jednokratnu upotrebu. Opozicija želi da sruši pola Beograda, a prvenstveno Beograd na vodi - rekao je Nikodijević.

Foto: Pedja Milosavljević

Nikola Nikodijević i Ivana Vučićević

 

Ivana Vučićević direktorka TV Studio B ističe da opozicija pokazuje da nije spremna da upravlja bilo kojom institucijom.

- Opozicija pokazuje da nije spremna da upravlja bilo kojom institucijom. Pokušavaju da ucenjuju vlast ko će biti gradonačelnik, ali to nije moguće jer oni nemaju većinu. Sigurna sam da opozicija nema nikakav plan i cilj što su više puta dokazali - kazala je Vučićević.

Đilasovci traže vlast od svojih gospodara sa Zapada!

Bivša sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović govorila je o tome kako su za vreme izbora svi posmatrači potpisali zapisnik da su izbori u Republici Srbiji bili regularni.

- Đilasovci nemaju dokaza za izbornu krađu nego imaju "neki osećaj", Marinika, Kurti i Šider su potpisali da lažna država Kosovo pristupi EU. Svi posmatrači su potpisali sve zapisnike na dan izbora da su bili regularni. Od Miloša Jovanovića i Dragana Đilasa dolaze pretnje da moraju udariti na Vučića, jer znaju da drugačije ne mogu da pobede - rekla je Hrkalovićeva.

Foto: informer/printscreen

 

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev istakao je kako se od opozicije može očekivati demagogija poput služenja tragedijom u Ribnikaru.

- Na izbornom takmičenju se može očekivati demagogija opozicije poput slučaja kada su se služili tragedijom u Ribnikaru čime su pokušali da pridobiju birače - rekao je Đurđev.

Foto: informer/printscreen

 

Analitičar Vladimir Kljajić naveo je da država danas implementuje brojne olakšice mladima.

- Nestoroviću će se na izborima zasiguno vratiti činjenica da nije želeo saradnju sa bilo kim i što se igrao sa glasovima svojih birača. Država danas implementuje brojne olakšice kako bi pomogla mladima da formiraju porodicu i da što pre dođu do nekretnine - rekao je Kljajić.

Foto: informer/printscreen

 

Politički analitčar Živorad Jovanović dodao je kako smo imali priliku da čujemo predsednika Vučića kako apeluje na važnosti da se stručni ljudi vrate u Srbiju.

- Ovde je primetno da gospodin Đilas prvenstveno ne poštuje vreme građana Srbije, a za razliku od vremena kada je on bio na vlasti, Beograd je postao svetski grad kojime svi možemo da se ponosimo. Imali smo priliku da čujemo predsednika Vučića kako govori da je prioritet stručne ljude vratiti u Srbiju koji su iz nje otišli kako bi smo sa njima gradili Srbiju - rekao je Jovanović.

Ne radi se o studentima nego o Đilasovim uličarima!

Prof Velibor Stević iz Srpske kraljevske akademije istakao je da 

- Na čelu opozicije su ljudi koji ne znaju šta hoće, a žele da na ključnim pozicijama budu ljudi koji ni fakultete nemaju, pored čega diskriminišu glasače koji nisu iz Beograda, tačnije iz kruga dvojke. Optućivačli su naše organe bezbednosti za prekoračenje sile, a to jednostavno nije istina, pogotovo ako uporedimo naše policajce sa onima u Francuskoj - rekao je Stević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Politički analitičar Mihajlo Olujić govorio je da opozicija pravi kardinalnu grešku, jer se vezuje za Brisel i Violu Fon Kramon imesto za građane Srbije.

- Veliki propust bio im je što su se vezali za Brisel i Violu Fon Kramon umesto za građane Srbije. Oni su izbore pretvorili u referendum da li ste za samostalnu i suverenu Srbiju ili za zemlju koja zavisi od Zapada, čime su direktno naudili sebi. Pokazali su da ih ne interesuje teritorijalni integritet Srbije i interes njenih građana - rekao je Olujić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

Omladinski aktivista SNS-a Veljko Jovanović izjavio je da se ne radi o studentima već o uličarima i mladim dušama koje su zavedene agendom prozapadne opozicije. 

- Oni koji su skrnavili zgradu dvora koja je pod zaštitom UNESKA nisu studenti, nego uličari i povodljive mlade duše koji su bili zloupotrebljeni od strane svojih nalogodavaca iz prozapadne opozicije koja ih je gurnula u prve redove. Izdaja svoje zemlje je u razvijenim državama kažnjiva, a aktivnosti opozicije se samo tako i može karakterisati - rekao je Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Brnabić: Građani na izborima nagradili borbu Vučića za zaštitu nacionalnih interesa
Politika

Brnabić: Građani na izborima nagradili borbu Vučića za zaštitu nacionalnih interesa

Poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd Ana Brnabić rekla je večeras da je koalicija okupljena oko SNS ostvarila istorijski uspeh na lokalnim izborima održanim 2. juna i ocenila da su građani Srbije na taj način pre svega nagradili politiku i borbu predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se poslednjih meseci nije bavio kampanjom već zaštitom nacionalnih interesa.

06.06.2024

22:15

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija