• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

20.01.2024

11:34

Održana ceremonija obeležavanja godišnjice smrti srpskih velikana! Danas je dan sećanja na Živojina Mišića, Petra Bojovića i Pavla Jurišića Šturma! (VIDEO)

printscreen

Live TV

Održana ceremonija obeležavanja godišnjice smrti srpskih velikana! Danas je dan sećanja na Živojina Mišića, Petra Bojovića i Pavla Jurišića Šturma! (VIDEO)

Podeli vest

Na Novom groblju u Beogradu u toku je državna ceremonija obeležavanja godišnjice smrti vojvode Živojina Mišića, vojvode Petra Bojovića i generala Pavla Jurišića Šturma. Novinarka Informera Branka Lazić nalazi se na licu mesta.

Vence je položio i odao počast u ime Vlade Srbije i Odbora za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije, državni sekretari Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Antić i Dejan Antić i vršilac dužnosti pomoćnika ministra za boračko invalidsku zaštitu Sanja Lakić.


Vence je položila i delegacija Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kao i predstavnici grada Beograda, potomci istaknutih vojskovođa kao i predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija i građani.

Novinarka Informera  Branka Lazić bila je na licu mesta i razgovarala sa Dejanom Antićem, državnim sekretarom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Foto: Informer printscreen

Dejan Antić

-U sladu sa državnim programom obeležavanja važnih istorijskih događaja, danas Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja odaje počast dvojici srpskih vojvoda i jednom slavnom srpsom đeneralu. U pitanju je vojvoda Živojin Mišić, koji se upokojio 20. januara 1921. godine, vojvoda Petar Božović koji se upokojio 19. januara 1945. godine i đeneral Pavle Jurišić Šturm koji se upokojio 14. januara 1922. godine. Moje kolege i ja  ćemo danas odati počast srpskim herojima i velikanima - rekao je Antić.

Uključenje Dejana Antića možete pogledati u videu ispod:

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak
Srbija

Grom tuče po Kremnima! Kakav je to znak

Kad god se nešto dogodi u Kremnima, rodnom mestu proroka Tarabića, većina ljudi je sklona da to tumači s dozom misterije...Česta grmljavina, sevanje munja, pa sinoć grom koji je udario u zgradu u centru sela, mnogima je uterao strah u kosti.

31.05.2024

17:31