• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.01.2024

13:29

Zaratili srpski meteorolozi! Gospodin sa diplomom napustio studio jer nije hteo da sedi pored amatera! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Zaratili srpski meteorolozi! Gospodin sa diplomom napustio studio jer nije hteo da sedi pored amatera! (VIDEO)

Podeli vest

Diplomirani meteorolog Nedeljko Todorović demonstrativno je napustio studio "Informera", nakon što je svog "nestručnog kolegu" Ivana Ristića nazvao prevarantom! Pored Ristića i Todorovća, u "Info danu" gostovao je i meteorolog Marko Čubrilo.

Meteorolog Nedeljko Todorović odbio je da odgovori voditeljki "Info dana" na pitanja o drugim gostima u studiju.

Foto: Tanja Andric

Nedeljko Todorović

-Ne bih hteo da dajem značaju ovim lažnim meteorolozima. Javnost je čula da oni nisu stručni ljudi za poslove meteorologije- rekao je Todorović.

Meteorolog Ivan Ristić pozvao je Todorovića da razgovaraju, ali je on odbio i napustio sudio "Informera".

Foto: Tanja Andric

Ivan Ristić

-Gospodin Nedeljko smatra da neko ko nije završio fakultet ne treba da daje prognozu. Ne znam zašto je izašao, on je meni bio prijatelj. Bio sam zaljubljen u meteorologiju, a roditelji mi nisu dozvolili da se time bavim. On mi je od svih najviše pomagao. On mi je uvek govorio da ne treba da se obazirem na te komentare. Govorio mi je da se borim i da idem napred kada sam otvorio privatnu meteorološku firmu- rekao je Ristić.

On je dodao da je dobio prijavu i da su ga pozvali u policiju u svojstvu građanina.

-Pitali su nas šta smo po struci. Doneo sam te diplome što imam. Bio sam prvak Jugoslavije iz fizike. Išao sam na Olimpijadu u to vreme. Ja sam se s njim družio od kad sam bio mlad i skoro svaki dan sam dolazio u Hidrometeorološki zavod. Ja želim da se taj problem reši. Ako mi koji nismo završili meteorologiju ne treba da dajemo prognoze, mi ćemo prestati. Ja se 30 godina profesionalno bavim meteorologijom. Svi koji završe fakultet su bili kod mene na praksi. Svim sadašnjim profesorima sam držao vežbe iz prognoze vremena. Kad završite fakultet, meteorologiju, vi ne možete da prognozirate vreme.- rekao je Ristić.

Meteorolog Marko Čubrilo javio se putem vajber uključenja i istakao da nema komentar na postupak gospodina Todorovića.

Foto: Informer

Marko Čubrilo

-Moja misija je bila da ljude upoznam sa meteorologijom. Izuzetno sam iznenađen jer za ovako nešto nema potrobe. Ja sam uvek podvlačio da sam meteorolog amater. Žao mi je što je ovo krenulo ovakvim putem jer je šteta što se ovakav rad ne ceni. Od svega ovoga dinara nisam zaradio, niti ću. Ja nisam u ratu ni sa kim niti nameravam da sa nekim ratujem. Prijava mi još nije ni došla, ali čim dođe, ja ću otići u policiju. Stručan je svako ko se dovoljno dugo bavi ovom tematikom. Prognoza je jako složena, jer stotine miliona parametara ulaze dnevno. Prema tome, nemoguće je da ne napravite grešku- rekao je Marko Ristić.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima
Politika

Žarić Kovačević: Đilasu se raspada stranka na svim nivoima

"Javio sе Dragan Ðilas da sе buni, a ni sam nе zna da li hoćе ili nеćе na izborе, vеliki lidеr komе sе raspada stranka na svim nivoima - u nеkim lokalnim samoupravama izlazе na izborе po sistеmu "koalicija daj šta daš", a na nеkim lokalima nе. Nigdе vеzе sa politikom, vеć samo propaganda i politikanstvo", izjavila je danas Jеlеna Žarić Kovačеvić član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе.

13.05.2024

21:18

Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!
Hronika

Darko Šarić: "Ovo je da čovek poludi, sramota šta tužilac radi!" Stigli novi dokazi o skaj aplikaciji, burno na suđenju!

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženima za pokušaj diskreditacije i planiranje ubistva svedoka saradnika u drugom postupku Nebojše Joksovića, odloženo je danas u Specijalnom sudu u Beogradu, pošto su branioci braće Darka i Duška Šarića sudskom veću dostavili presudu Evropskog suda pravde vezano za korišćenje informacija prikupljenih putem Skaj aplikacije kao dokaza pred nacionalnim sudovima.

13.05.2024

16:49

Sport

Planeta

Zabava

56.Majska izložba Ulupuds-a
Kultura

56.Majska izložba Ulupuds-a

56. Мајска изложба под слоганом „Генеза“ представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

15:46

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"
Kultura

Најава 56. Мајске изложбе "Генеза"

56. Мајска изложба под слоганом Генеза представиће радове уметника примењене уметности, који су, кроз различите медије, приказали свој поглед на свет. Имајући у виду да је презентација различитих дисциплина приоритна, с обзиром на распрострањеност примењене уметности у свакодневном животу (и култури генерално), овогодишњу Мајску изложбу ће посетиоци моћи да сагледају као целину која даје увид у иновативне методе уметничког деловања у савременом друштву.

13.05.2024

10:31

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako
Srbija

Jagnje na sto načina! Piroćanci znaju kako

Tradicionalna manifestacija za ljubitelje vrhunske jagnjetine sa Stare planine - "Jagnjijada" u pirotskom selu Krupac, biće održana narednog vikenda, 18. i 19. maja u dvorištu seoske škole u ovom selu.

12.05.2024

11:00