• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.12.2023

22:13

Deca uzimaju puške u ruke?! Iran se ubrzano naoružava, a Amerikanci nikad bliže pojasu Gaze! (VIDEO)

Informer

Live TV

Deca uzimaju puške u ruke?! Iran se ubrzano naoružava, a Amerikanci nikad bliže pojasu Gaze! (VIDEO)

Podeli vest

O prekidu primirja na frontu u pojasu Gaze, kao i o samom sukobu između Izraela i Palestine, govorili su na Informer TV general u penziji Luka Kastratović i Emil Zonjić iz Omladinske mreže Srbije.

General Luka Kastratović ističe da je rat planiran i da podseća na napad na Njujork 11. septembra 2001. godine, kao i da Izrael sprovodi isto ono što je Hitler njima radio.

- Ovo je sve planska režija sve što se desilo od napada Hamasa na Izrael i sami Izraelci govore da sedmi oktobar za njih predstavlja 11. septembar koji se desio u Njujorku. Izrael sprovodi isto ono što je Hitler radio nad Jevrejima tokom Drugom svetskog rata. Skoro svaki predsednik Amerike je dobio Nobelovu nagradu za mir, a vidimo kako sprovode mir po svetu - rekao je Kastratović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Luka Kastratović

Prema rečima generala Arapski svet se plaši posledica i zato ne želi da pokrene veći sukob, ali da se ubrzano naoružava, a ponajviše Iran, jer će biti spremni ako dođe do sveobuhvatnog rata na Bliskom istoku.

- U pojasu Gaze problem je struja, voda, gas jer to narod nema tamo. Amerikanci govore jedno, a rade drugo, jer dovlače oružje, brodove i vojnu tehnologiju na obod Bliskog istoka. Arapski svet se plaši posledica i zato ne želi da pokrene veći sukob, ali se ubrzano naoružava, a ponajviše Iran, jer će biti spremni ako dođe do sveobuhvatnog rata na Bliskom istoku. Najveći problem u ovom ratu je što su među zarobljenicima i taocima nalaze i deca - zaključio je Kastratović.

Emil Zonjić iz Omladinske mreže Srbije navodi da se ne može sa sigurnošću reći da li je Mosad namerno pustio napad Hamasa i da je Izraelu možda bilo potrebno da ispadnu žrtve, ali i da imaju opravdanje za ubijanje dece.

- Ne možemo sa sigurnošću da kažemo da je Mosad namerno pustio napad Hamasa, a jedino što je moguće da je Mosad saznao za napad Hamasa, a onda pustio napad Palestinaca, da bi mogli da izvrše odmazdu. Izraelu je potrebno da ispadnu žrtve kroz celu istoriju, a ovde je slučaj da im je trebao izgovor da bi uništili Palestinski narod i opravdanje za ubijanje nedužne dece - kazao je Zonjić.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Emil Zonjić

 

Naš sagovornik dodaje i da je cilj Izraela da uništi Hamas, koji prema njegovim rečima, nikada neće biti uništen, jer će se protiv Izraela boriti i buduće generacije dece koja odrastaju u ratu.

- Od prvog dana Izrael je izašao sa namerom da uništi Hamas, ali to se neće desiti, jer će i ta deca koja se nalaze grotlu rata i oniće sutra uzeti oružje i otići u rat protiv Izraela. Svima je laknulo ovo primirje, ali ipak bilo je za očekivati da će se nastaviti sukob, zbog neoslobađanja talaca - objasnio je Zonjić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Đorđe Milićević: Bezrezervna i jednoglasna podrška Srba iz regiona državnom rukovodstvu Srbije i Srpske
Politika

Đorđe Milićević: Bezrezervna i jednoglasna podrška Srba iz regiona državnom rukovodstvu Srbije i Srpske

Konferencija krovnih srpskih nacionalnih organizacija iz zemalja regiona danas je na vanrednoj sednici u prostorijama Matice Srpske u Novom Sadu jednoglasno usvojila zaključak kojim pružaju apsolutnu podršku Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koju je usvojio Svesrpski sabor. Učesnici konferencije, politički predstavnici Srba iz Rumunije, Mađarske, Severne Makedonije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Albanije i Bosne i Hercegovine dali su punu i bezrezervnu podršku državnim rukovodstvima Srbije i Republike Srpske u naporima za očuvanje mira, državne stabilnosti i jedinstva srpskog naroda.

14.06.2024

20:39

Hronika

Sport

Planeta

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!
Planeta

Podrhtava tlo oko Zaporožja! Objavljen novi plan ruske ofanzive!

Ukrajinske oružane snage su poslednjih dana izgubile oko dva desetina artiljerijskih oruđa izjavio je za Ria Novosti predsednik komisije Javne komore Ruske Federacije za pitanja suvereniteta i kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov.

14.06.2024

16:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija