• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.11.2023

22:31

Zapad na kolenima pred Rusijom: NATO nemoćan, Amerikanci u strahu - Ukrajinci ostaju sami! (VIDEO)

Informer

Live TV

Zapad na kolenima pred Rusijom: NATO nemoćan, Amerikanci u strahu - Ukrajinci ostaju sami! (VIDEO)

Podeli vest

Tema dana bila je sastanak šefova bezbednosti OEBS-a u Skoplju i posledice dolaska Sergeja Lavrova u Severnu Makedoniju na odnose Zapada i Rusije, ali i na ceo svet, a o svemu tome su razgovarali gosti Informer TV-a, novinari Nikola Vrzić i Slobodan Samardžija.

Novinar "Russia Today" Nikola Vrzić navodi da je Amerika tražila a se Rusija nađe na samitu i da žele da razgovaraju sa njima, a da će to promeniti situaciju u svetu, kao i da su Amerikanci izgubili reputaciju protiv Rusije.

- Prošle godine Rusija nije bila poželjna nigde, a sada dolazi do kontakta Zapada i Rusije na samitu. Amerika tražila da se Rusija nađe na samitu i da žele da razgovaraju sa njima, dok Baltičke zemlje imaju anti-politiku ka Rusiji, ali ipak sarađuju sa Rusima. Menja se situaciju u svetu, Zapad je izgubio moć dok je Rusija sve jača. Ukrajincima su Amerikanci nudili da vrate američke tenkove, jer su videli da ti tenkovi ne mogu ništa da urade Rusiji i da su izgubili svu reputaciju - rekao je Vrzić.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Nikola Vrzić

 

Naš sagovornik dodaje i da je kolektivni Zapad ostao izolovan od ostatka sveta i da više nije svemoćan, kao i da se desio se ogroman poraz Zapada u Ukrajini zbog izgubljenih teritorija, tehnologije, ali i novca za finasiranje rata.

- Rusija je pokazala da joj ne treba odobrenje i da drugi traže njeno prisustvo bilo gde, jer smo doživeli tektonske promene u svetu, zbog jačanja BRIKS-a. Kolektivni Zapad je ostao izolovan od ostatka sveta i više Zapad nije svemoćan. Desio se ogroman poraz Zapada u Ukrajini, jer pored silnih priprema nisu ništa uradili protiv ruske sile, štaviše, izgubili su još više teritorija nego pre, tehnologije, ali i novca za finasiranje rata - zaključio je Vrzić.

Novinar Slobodan Samardžija ističe da su Zapad i NATO su pali na kolena u Ukrajini, a da Rusija ima podršku i savez sa Kinom i Indijom.

- Postoji mogućnost da se Blinken susretne sa Lavrovim, što bi izazvalo ogromne posledice u svetu. Zapad smatra da je Rusija agresor i u tom smislu ne žele da razgovaraju, ali je svakako promenio svoj stav. Dosta okolnosti se promenilo, Zapad i NATO su pali na kolena u Ukrajini, a Rusija ima podršku i savez sa Kinom i Indijom - kazao je Samardžija.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Slobodan Samardžija

 

Prema rečima Samardžije nijedna zemlja više neće da bude zapadna kolonija, a da je vreme vlasti i sile NATO-a i Zapada prošlo, kao i da bi sastanak Lavrova i Blinkena bio značajan za svet.

- Nijedna zemlja više neće da bude zapadna kolonija, a vreme vlasti i sile NATO-a i Zapada je prošlo, a sve je počelo što su napravili grešku bombardujući Srbiju. Evropa želi sama da razgovara sa Rusijom, bez posredstva Amerike koja sa u sve mešala. Za svet bi bilo značajno da se sastanu Entoni Blinken i Sergej Lavrov - zaključio je Samardžija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija