• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.10.2023

18:56

Bezbednost čitavog sveta izmiče kontroli! Putin nikada ne ćuti na divljaštvo Zapada i uvek ima spreman odgovor! (VIDEO)

Informer

Live TV

Bezbednost čitavog sveta izmiče kontroli! Putin nikada ne ćuti na divljaštvo Zapada i uvek ima spreman odgovor! (VIDEO)

Podeli vest

Da li svetu preti uništenje i katastrofa zbog ratnih sukoba u Izraelu i Ukrajini, na ovo odgovaraju u Pre večere pukovnik prof. dr Velibor Stević i Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu.

Biljana Šahrimanjan Obradović iz Centra za stratešku analizu ističe da Evropa više nije siguran kontinent, jer se i konflikt na Bliskom istoku preliva na naš kontinent, a da je Rusija pokazala da ne želi širenje NATO-a i da je Putin je pokazao da može da se bori protiv Zapada.

- Mi smo došli u situaciju da kad legnemo u krevet, ne znamo da li će sutra krenuti neki novi rat. Mislili smo da neće doći do rata na tlu Evrope, ali je ipak počeo sukob u Ukrajini i Evropa više nije siguran kontinent, jer se i konflikt na Bliskom istoku preliva na naš kontinent. Rusija je pokazala da ne želi širenje NATO-a i Putin je pokazao da može da se bori protiv kolektivnog Zapada u Ukrajini - kazala je Obradović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Biljana Šahrimanjan Obradović

 

Prof. dr Velibor Stević kaže da je Zapad pored sukoba u Ukrajini, hteo da pokrene novo žarište i u Izraelu, ali da je shvatio da više frontova dovodi do izmicanja kontrole.

- Nadam se da neće doći do eskalacije sukoba i velikih katastrofa u svetu. Zapad je pokrenuo sukob u Izraelu i hteli su da pokrenu novo žarište pored Ukrajine. Zapad je shvatio da kada pumpaju novac i vojnu tehnologiju na više frontova, stvar krene da izmiče kontroli - tvrdio je Stević.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Velibor Stević

 

Pukovnik dodaje i da sukob u Ukrajini nije počeo od skoro, jer Putin nije želeo da ćuti na divljaštvo Zapada i ukrajinskih neonacista koji su ubijali ruski narod decenijama i da je zato odgovorio na najbolji mogući način.

- Sukob u Ukrajini nije počeo od skoro, jer Putin nije želeo da ćuti na divljaštvo Zapada i ukrajinskih neonacista koji su ubijali ruski narod decenijama i zato je odgovorio na najbolji mogući način. Što se tiče konflikta u Izraelu, tu je slična situacija, jer Hamas nije mogao da trpi ugnjetavanje od strane Izraela - zaključio je Stević.

Celu emisiju ne propustite da pogledate u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija