• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.10.2023

10:43

Prokop će spajati celu Srbiju! Evo koje pogodnosti građani mogu da očekuju! (VIDEO)

Maša Banđur/Peđa Milosavljević

Live TV

Prokop će spajati celu Srbiju! Evo koje pogodnosti građani mogu da očekuju! (VIDEO)

Podeli vest

Dugo očekivana železnička stanica Beograd centar poznatija kao Prokop, počela je sa radom, o ovome su govorili gosti Info jutra, direktor PFB Ivan Vujičić i Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost.

Ivan Vujičić direktor PFB naveo je da su timovi sektora za vanredne situaciji obišli zgradu železničke staniuce i izdali rešenje da je objekat spreman za upotrebu.

- Moderni Prokop je bio aktuelna tema od mog rođenja i zato mi je jako drago što sam vodio tim koji je finalizirao ovaj projekat. Naša obaveza je bila da napravimo koncept stanišne zgrade, tim sektora za vanredne situacije izdao je rešenje da je objekat spreman za upotrebu, što će građani imati priliku da vide. Stanišna zgrada je potpuno završena i jedino što sa njom treba raditi je održavanje, ostaje da se koloseci i peroni osavremene i modernizuju. Kompleks železničke stanice koji smo završili sadrži 100 parking mesta,brojne kafiće i zgradu banke, u nekim daljim fazama kada se donji stanični krug izgradi doći će do proširenja parkinga - rekao je Vujičić.

Foto: Pedja Milosavljević

Ivan Vujičić i Nebojša Obrknežev

 

Nebojša Obrknežev iz Centra za društvenu stabilnost istakao je da se pored same zgrade železničke stanice radi nekoliko deonica pruge koje će spajati krajeve koji su do sada bili odvojeni.

- Ovakva železnička stanica se uklapa u novi izgled Beograda i odlično parira projektima kao što je Beograd na vodi. Pored same stanice brojne deonice pruge se rade, kako bi spajale krajeve koji do sada nikada nisu bili spojeni. Kada se uzme u obzir da su radovi počeli sedamdesetih, moram priznati da je ovo samo dokaz da SNS vodi dobru državnu politiku realizacije projekata i širenja infrastrukture - rekao je Obrknežev.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12